Sozialen Medien

#18. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali 16 Mart’ta Başlıyor #SosyalMedya #Tv #BB

18. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali 16 Mart’ta Başlıyor


18. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali 16 Mart’ta İstanbul’da başlıyor. 21 ülkeden 46 filmin gösterileceği festival, İstanbul’un ardından Bodrum, Antalya, Mersin, Yalova, Adana ve Diyarbakır’ı da ziyaret edecek.

Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali bu yıl 18. yaşını kutluyor. 46 filmin gösterileceği festivalde söyleşiler, paneller ve atölyelerle, yedi şehirde Hak Odaklı Sinema perdede olacak.

16 Mart’ta İstanbul’da, Fransız Kültür Merkezi’nde başlayacak olan 18. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali film gösterimleri, panel, atölye ve söyleşilerle 22 Mart’a kadar sürecek. 22 Mart’tan sonra Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezi’ne gidecek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sinebüs’ü ile İstanbul’un sekiz köyünü gezecek.

18. Filmmor Kadın Filmleri Festivali; Filmmor Kadın Kooperatifi, Antalya Kadın Dayanışma Derneği, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği, Rosa Kadın Derneği, Mersin Kadın Emeği Kolektifi, Adana Kadın Platformu, Yalova Kadın Platformu dayanışması ile İstanbul’un ardından 4-5 Nisan’da Bodrum’da, 11-12 Nisan’da Antalya’da, 18-19 Nisan’da Mersin’de, 25-26 Nisan’da Yalova’da, 2-3 Mayıs’ta Adana’da ve 9-10 Mayıs’ta Diyarbakır’da seyirciyle buluşacak.

Filmmor Bu Yıl Hak Odaklı Sinemayı Özel Bir Bölüm ve Panelle Tartışmaya Açacak

Bunca haksızlık karşısında, hakları dillendiren, hak ihlâllerine karşı çıkan Filmmor bu yıl Hak Odaklı Sinema‘yı özel bir bölüm ve panelle tartışmaya açacak. Hak Odaklı Sinema yanında Kadınların Sineması, Feminist Bellek, Bedenimiz Bizimdir, Cins-iyet-ler bölümlerinde 21 ülke, 41 yönetmenden 46 film izleyiciyle buluşacak.

Bu yıl Feminist Bellek bölümünde, filmleri yanında Alice Guy-Blaché’nin Anlatılmamış Hikâyesi – Be Natural: The Untold Story of Alice Guy-Blaché belgeseli ve söyleşilerle, sinema tarihinin ilk kurmaca filmlerini yapan yönetmen-yapımcı Alice Guy-Blaché var. Hak Odaklı Sinema ve Sinemanın Sanatkârları panelleri, Kuzey Afrika ve Türkiye’de Kadınların Sineması Konferansı, Hikâye Anlatıcılığı Atölyesi, yönetmenlerle buluşmalar ve söyleşiler de festival programında.

Filmmor 18. yaşını, Mor Kamera Dayanışma Ödülü’nü festivalde yer alan tüm filmlerle paylaşarak, her filmin telif hakkını gözeterek ve festival boyunca tüm film ve etkinlikleri ücretsiz olarak izleyiciye ulaştırarak festivali var eden herkesle birlikte kutluyor, “Eşit hak, alan, ücret, telif lütuf değil, hediye değil; kadınların hakkı” diyor. Filmmor 18. kez, perdeye, şehre hakkıyla, gönenciyle geliyor.

Kaynak

Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz sosyal medya kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Film izlemeyi seviyorsanız Film.BuradaBiliyorum.Com sitemizi, Dizi izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!