Sozialen Medien

#2020 SXSW Film Festivali, Corona Virüsü Salgını Nedeniyle İptal Edildi #SosyalMedya #Tv #BB

2020 SXSW Film Festivali, Corona Virüsü Salgını Nedeniyle İptal Edildi


13-22 Mart tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan 2020 SXSW Film Festivali, Corona virüsü salgını nedeniyle, festivale ev sahipliği yapan Austin şehrinin yönetimi tarafından iptal edildi.

İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan, ancak zamanla dünyanın dört bir yanına yayılarak tüm dünyada korkuya neden olan Corona virüsü, sinema dünyasında da etkisini hissettiriyor. Çin ve İtalya gibi Corona virüsünün görüldüğü ülkelerde çekilmesi planlanan pek çok filmin prodüksiyonu sekteye uğrarken, insanların sinema salonu gibi kapalı alanlarda uzun süre vakit geçirmek istememesi gişe rakamlarını da ciddi şekilde etkiledi. Corona virüsünün tüm dünyada yarattığı endişe, son olarak da film festivallerine yansıdı. Fransa hükûmetinin dün aldığı kararla 73. Cannes Film Festivali’nin düzenlenip düzenlenmeyeceği şüpheli bir hâl alırken, bugün de önemli bir festivalin iptal edildiğine dair ilk açıklama geldi. SXSW (South by Southwest) Film Festivali’nin düzenlendiği Austin şehrinin yetkilileri, 13-22 Mart tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan 2020 SXSW Film Festivali‘nin iptal edildiğini duyurdu.

Netflix, Apple, WarnerMedia Gibi Şirketler, Corona Virüsü Salgını Nedeniyle 2020 SXSW Film Festivali’ne Katılmama Kararı Almıştı

Austin şehrinin bulunduğu Teksas eyaletinde şu ana kadar kayıtlara geçmiş 17 Corona virüsü vakasının bulunması, festivalin yapılıp yapılamayacağına dair soru işaretleri doğurmuştu. Festivalde yeni film ve dizileriyle yer alacak olan Netflix, Apple, Amazon, WarnerMedia gibi şirketlerin Corona virüsüne bağlı kaygılar nedeniyle festivalden çekilmeye karar vermesi de iptal kararının an meselesi olduğunu gösterdi. Nitekim öyle de oldu ve Austin yönetimi sonunda beklenen kararı alarak festivali iptal ettiklerini duyurdu.

Salgının önüne ne zaman geçileceği bilinmediği için bu yılki festivalin akıbeti de belirsizliğini koruyor. SXSW Film Festivali tarafından yayınlanan açıklamada, mart ayında düzenlenmesi planlanan etkinliklerin farklı bir tarihe ertelenmesi için gerekli değerlendirmelerin yapıldığı belirtildi. Ancak salgının kısa süre içerisinde kontrol altına alınamaması durumunda festivalin başka bir tarihte düzenlenmesi de mümkün olmayacak.

Sadece film gösterimlerine değil, konserlere ve interaktif deneyimlere de ev sahipliği yapan SXSW Film Festivali’nin Austin yönetimi tarafından iptal edilmesi, diğer sinema festivallerinin ve fuarlarının de iptal edilme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu gösterdi.

Kaynak: Variety

Kaynak

Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz sosyal medya kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Film izlemeyi seviyorsanız Film.BuradaBiliyorum.Com sitemizi, Dizi izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!