Sozialen Medien

#2020 Yılında İzleyeceğimiz Tayland BL Dizileri #SosyalMedya #Tv #BB

„2020 Yılında İzleyeceğimiz Tayland BL Dizileri“

Yapımların daha fazla uluslararası hayrana ulaşması; oyuncuların ve türün hayranlarının katlanarak artması sonucunda Tayland dizi sektörü – özellikle BL türü – prodüksiyon kalitelerini ciddi miktarda arttırdı. Sektör çok daha fazla para kazandırdığı için, doğal olarak, diziler için harcanan para da arttı. Sonuç olarak; 2020 yılında Tayland’da pek çok yeni BL (Boys Love) dizi yayın hayatına başlayacak (bazıları yayınlanmaya başladı bile hatta). Yeni dizilerin yanı sıra, 3 dizinin de yeni sezonlarını izleyeceğiz. Bu yazıda, 2020 yılında izleyeceğimiz Tayland BL dizilerini sizler için listeledim.

Bu yazıda, 2020 yılında izleyeceğimiz Tayland BL dizilerini sizler için listeledim. Burada bahsi geçmeyen başka diziler de var ancak o dizilere dair elimizde neredeyse hiç veri yok. Eğer zamanlara daha fazla bilgimiz olursa yazıyı da güncelleyeceğim.

Why R U? The Series

Başlangıç Tarihi: 24 Ocak Cuma

Oyuncular: Saint Suppapong (Tutor), Zee Pruk (Fighter), Tommy Sittichok (Zon), Jimmy Karn (Saifah), Perth Veerinsara (Zol), Janistar Phomphadungcheep (Hwahwa)

Konu: Şimdiye dek iki bölümü yayınlanan dizinin biraz karışık bir konusu, kalabalık da bir kadrosu var. Hikayemiz 2 ana çift etrafında şekilleniyor diyebiliriz: Zon ve Saifah ile Tutor ve Fighter. (Hepsi aynı okula devam üniversite öğrencileri. Hikayeyi çoğunlukla Zon’un gözünden izliyoruz. Zon, bilim kurgu hikayeleri yazan ama yazdıkları pek de ilgi görmeyen biri iken; kız kardeşi Zol ise BL kurgular yazıyor ve kendisi oldukça okunan bir yazar. Zon bir gün kız kardeşinden daha çok okunan bir hikaye yazabileceği konusunda Zol ile iddiaya giriyor. Yazdığı hikaye istediği gibi ilgi görmediği gibi, dersleri kötü etkilendiği için bir de ailesinden azar işitiyor. Bir gün yanlışlıkla kız kardeşinin bilgisayarında okuduğu kurguda kendi ismine rastlıyor. O andan itibaren yaşanan bazı “doğa üstü” olaylar sonucunda da Zon kendisinin bir “BL Fiction” içerisinde olduğunu düşünmeye başlıyor ?

Tutor ile Fighter arasında ise çok daha çekişmeli bir ilişki var. Tutor okula devam etmek için sıkı çalışmak zorunda olan iyi niyetli ve sempatik bir genç. Fighter ise okulun “cool” çocuklarından biri. İkisi Tutor okula başladığı zaman tanışıyorlar ver aralarındaki gerilim taaa o zamandan başlıyor. Tam aralarında bir ilişki başlayacak derken, bir sürprizle karşılaşıyoruz. Sanırım minimum spoiler vererek dizinin hikayesini ancak bu kadar anlatabilirim. Dizi prodüksiyon kalitesi olarak çok başarılı, oldukça komik bir yapım. Ayrıca 2. bölüm itibariyle TharnType ve Make It Right dizilerinden cameolar izliyoruz ki ben bunu çok eğlenceli buldum.


Friend Zone 2: Dangerous Area

Başlangıç Tarihi: Henüz Belli değil.

Oyuncular: Pearwah Nichaphat (Boyo), Namtan Tipnaree (Boom), Lee Thanat (Good), Singto Prachaya (Earth), Nat Sakdatorn (Sam), Plustor Pronpiphat (Stud), Joss Way-ar (Safe),

Aye Sarunchana (Amm)

Konu: Dizi, 2018 yılında yayınlanan Firend Zone dizisinin 2. sezonu olacak. Friend Zone 2: Dangerous Area, hem ilk sezonda izlediğimiz karakterlerin geçmişine odaklanacak, hem de ilk sezon sonrası yaşananlara… Açıkçası özellikle Boom, Earth ve Stud’in geçmişini izlemeyi merakla beklediğimi söyleyebilirim. Dizinin ilk sezonunu da severek izlemiştim (final hariç). Dizinin yönetmen koltuğunda yeniden Jojo Tidakorn yer alıyor ki kendisi geçtiğimiz sezon “3 Will be Free” dizisini de yönetmişti. Aslında içinde bir eşcinsel çift yer almasına rağmen bana sorarsanız Friend Zone tam manasıyla BL janra içinde yer alan bir yapım değil. Neyse… Yeni sezonda kadroya Arm Weerayut ve Pluem Purim de dahil oluyor ve sonuç olarak kadrosu zaten çok iyi olan dizinin oyuncu kalitesi arşa çıkıyor. (Benim açımdan) Kesinlikle kaçırılmaması gereken bir yapım.


The Shipper

Başlangıç Tarihi: Henüz belli değil.

Oyuncular: First Kanaphan (Kim), Prigkhing Sureeyaret, Ohm Pawat, Fluke Pusit,

Ploy Kanyarat.

Konu: “BL” olup olmadığı tartışmaya açık bir diğer dizi de “The Shipper”. Listelerde de zaten “BL~imsi” diye geçiyor, bunu özellikle belirtmek istedim. (Dizideki tüm karakterlerin ismi henüz belli değil o yüzden oyuncuların gerçek isimlerini kullanacağım. Prigkhing arkadaşı “Soda” ile beraber hardcore bir shipperdır; nam-ı diğer bir fujoshidir. İki kız kendi liselerindeki iki yakın arkadaş olan First ve Fluke’yi birbirlerine yakıştırmaktadırlar. Bir gün beraberlerken geçirdikleri bir kaza sonucu, Prigkhing’in ruhu First’in bedenine geçer. O da bu fırsatı, “ship”ini ilerletmek amacıyla kullanmaya başlar. Ancak First’ün ağabeyi Ohm, bir terslik olduğunu hemen anlar.

Açıkçası bu dizi benim için mayınlı bölge diyebileceğim pek çok hikaye örgüsüne sahip. Öncelikle bir kadının ruhunu, bir erkeğin vücuduna sokarak onu başka bir erkeğe aşık etme hikayelerinde, dizilerin “eşcinsellik” tanımını nasıl yaptıklarını sorgulamaya başlıyorum. (Belki de aşk cinsiyetten/bedenden bağımsızdır vurgusu yapmaya çalışıyorlardır?) Diğer taraftan, BL janra içinde kullanılan ve beni hakikaten nefret ettiğim bir şey var ki, o da “kardeşlerin aşkı”. Özellikle “üvey kardeşlerin birbirine aşık olması” hikayesi pek çok BL romanda olduğu kadar, hayran kurgularda da kullanılıyor. Bu dizide de, Ohm ile kardeşinin bedenine giren Prigkhing arasında ruhsal & tensel bir yakınlaşma oluyor. Gerçek kardeşler mi, üvey kardeşler mi fragmanda anlamak mümkün değil ancak ne olursa olsun, bir insanın ruhu kime ait olursa olsun, kardeşinin bedenindeki birine ilgi duymaya başlaması fikri… benim için gerçekten kırmızı çizgi. Normalde “sorunlu” sayılabilecek bu ve benzeri hikaye örgülerine dizilerde yer vermeyen GMMTV’nin bu diziye “OK” verirken aklı tam olarak neredeydi cidden merak ediyorum ? Neyse, dizi 2020’nin BL dizileri listesinde yer alıyorsa da benim izleme listemde kesinlikle yer almıyor.

Bu arada, hikayenin HIStory: My Hero ve Great Man Academy dizileri ile benzerlikler taşıdığını da ekleyeyim.


Oxygen The Series

Başlangıç Tarihi: Henüz belli değil.

Oyuncular: Nut Supanut (Solo), Petch Chanapoom (Gui), Boss Thanabat (Kao), Thanyanan Pipatchaisiri (Khim), Phu Phubeth (Phuri Drake), Kan Kunchanuj, Prince Naradon.

Konu: Dizi, kısa bir bölümünü benim de okuduğum ama bana pek de heyecan vermeyen, aynı isimli kitaptan uyarlanıyor. Bu novelin ciddi bir hayran kitlesi var bu sebeple dizinin 2020’nin en çok beklenen BL yapımlarından biri olduğunu söylemek yanlış olmaz. Dizi, tesadüfi şekilde ve yavaşça birbirinin hayatına giren ve zamanla birbirleri için nefes kadar vazgeçilmez olan Gui ve Solo’nun hikayesini anlatacak. Gui kendini bildi bileli hayatını devam ettirmek için çalışmak zorunda olan ancak zorluklara rağmen yüzündeki gülümsemeyi korumayı başarmış mühendislik fakültesi 4. sınıf öğrencisi bir gençtir. Solo ise istediği her şeye anında sahip olabilecek, ağzında gümüş kaşıkla doğmuş Müzik bölümü 1. sınıf öğrencisidir. Solo hayatta her şeye sahiptir belki ama annesini kaybettiği günden beri mutsuzdur. Solo bir akşam Gui’nin çalıştığı kafeye gelir; Gui’nin ikram ettiği bir bardak sıcak süt ile ilişkileri başlar.

Hikayenin diziye uyarlanırken biraz değiştirildiğini ve kitapta olmayan bazı olay örgülerinin dizi senaryosuna dahil edildiğini ekleyeyim – ki bu durum kitabın hayranlarını ziyadesiyle kızdırmışa benziyor.


My Engineer the Series

Başlangıç Tarihi: 14 Mart Cumartesi

Oyuncular: Cooper Patpasit (Bon), MD Nattapong Pibultanakiet (Dr. Tara).

Konu: İsminin de işaret ettiği üzere, mühendislik fakültesinde geçen bu dizide tam 4 çiftin hikayesini izleyeceğiz! Ana çiftimiz Bon ve Duen. Popüler bir mühendislik öğrencisi olan Bon, masum tıp fakültesi öğrencisi Duen’i, kendisine bir ay boyunca her gün bir gül getirmek zorunda bırakıyor. Aralarındaki bu tuhaf durum, okuldaki shipperlar tarafından keşfedilip dedikodu yayılınca da olaylar gelişiyor. Konu ve karakterler oldukça klişe görünüyor, fragmanda yer alan hiçbir oyuncuyu tanımıyorum ve 4 çift olması da hiç hoşuma gitmedi açıkçası. Ancak “enemies to lovers” hikaye örgüsünü her zaman sevdiğim için bu diziye de göz atmayı düşünüyorum.


A Tale of Thousand Stars

Başlangıç Tarihi: Henüz belli değil.

Oyuncular: Earth Pirapat (Phupha), Mix Sahaphap (Tian), Aye Sarunchana (Torfun), White Nawat, Nammon Krittanai, Khaotung Thanawat.

Konu: Gönüllü bir öğretmen olan Torfun, trajik bir kazada hayatını kaybeder ve kalbi Tian’a nakledilir. Geride bıraktığı bir günlük vasıtasıyla Tian, Torfun’un hayatına ve hayallerine dair pek çok şey öğrenir. Tian daha sonra Torfun’un hayallerini gerçekleştirmeye karar verir ve yeni gönüllü öğretmen olarak Torfun’un daha önce çalıştığı köye gider. Tian burada görevli asker Phupha ile tanışır; başlarda Phupha Tian’a soğuk davransa da zamanla ikisi yakınlaşır. Tian’ın kalbi, Phupha ne zaman yakınlarında olsa farklı çarpmaya başlayacaktır ve o da kalbin asıl sahibi gibi Phupha’ya aşık olmaya başlar. Dizi geçtiğimiz yıl Tayland’da en çok okunan aynı isimli BL (Boys’ Love) romandan uyarlanıyor.


The Other Far East: The Thai “Boys’ Love” Series Sweeping Across Asia

2gether: The Series

Başlangıç Tarihi: 21 Şubat Cuma

Oyuncular: Bright Vachirawit (Sarawat), Win Metawin (Tine), Mike Chinnarat, Toptap Jirakit, Frank Thanatsaran (Phukong), Drake Sattabut (Min), Sarocha Burin, Guy Sivakorn.

Konu: Tine adında bir öğrenci, kendisini sürekli rahatsız eden eşcinsel bir hayranından kurtulmak istemektedir. Arkadaşları, erkek arkadaşı gibi davranmak üzere bir başka öğrenci olan Sarawat ile anlaşmasını tavsiye ederler. Tine çok uğraşmak zorunda kalsa da sonunda Sarawat’ı bu oyun için ikna eder. Elbette ikili zamanla yakınlaşacak, birbirlerine karşı olan hisleri derinleşecektir.

Bright ve Win bence Tayland’daki yeni aktörler arasından en öne çıkan iki isim. Bunun dışında da dizinin kadrosu gerçekten çok iyi isimlerden oluşuyor. Ancak bir diziye tam 3 BL çift sıkıştırmaya çalışmanın bir anlamı var mı, işte ondan emin değilim ? “Sevgili gibi davranan ikililerin aralarındaki ilişkinin gerçekten aşka dönüşmesi” hikayelerini çok eğlenceli bulduğumdan bu diziyi kesinlikle izlemeyi düşünüyorum.


Your Star the Series

Başlangıç Tarihi: Henüz belli değil.

Oyuncular: Nu Apipatcharapokee (Tongfah), Fluk Chatchawan (Take), Fluke Teerapat, Benz Patchara, Boss Khomsith, Poon Prach.

Konu: Dizi, çok sevdiği kardeşinin eşcinsel olduğunu ve bir erkekle ilişkisi olduğunu öğrenen homofobik bir gencin hikayesine odaklanıyor. Kendi yakın arkadaşlarından birisinin kafasını karıştırması üzerine de, bakış açısı değişmeye başlıyor. Muhtemelen bastırılmış eşcinselliği sebebiyle homofobik yaklaşımları olan birinin kendi cinsel yönelimiyle barışmasının, kendini kabul edişinin hikayesini izleyeceğiz bu dizide.


Love by Chance 2

Başlangıç Tarihi: Henüz belli değil.

Oyuncular: Plan Rathavit (Can), Mean Phiravich (Tin), Perth Tanapon (Ae), Mark Siwat (Kengkla), Gun Napat (Techno).

Konu: Love by Chance dizisinin 2. sezonu olarak ortaya çıkan bu yapımda, ilk sezon finalinde tatmin edici bir sona kavuşamayan Tin/Can çiftinin hikayesini izleyeceğiz. Can, aşkın ne olduğunu ve onunla birlikte gelen zorlukları öğreniyor. Kengkla, No ile uzlaşmaya çalışmaktadır.

Yönetmen New ilk sezonun ardından “Kesinlikle ama kesinlikle 2. sezon olmayacak” diye çarşaf çarşaf açıklamalar yapmış olsa da; işte karşımızda LBC 2. sezon… İlk sezonun 2 ana karakterinden birini canlandıran Saint’e 2. sezona dair teklif dahi götürmeden kadroya karar verilip, fragman çekimi yapılmış. Bu diziyi izleyip izlemeyeceğime, dizinin hakikaten söylendiği gibi Tin/Can çiftine odaklanıp odaklanmadığını gördükten sonra karar vereceğim.


2 Moons 3: The Series

Başlangıç Tarihi: Henüz belli değil.

Oyuncular: Benjamin Braiser (Pahana), Earth Teerapat (Wayo), Joong Archen (Ming), Nine Kornchid (Kit), Pavel Naret (Forth), Dome Woranart (Beam)

Konu: 2 Moons 2 serisinin devamı olacak dizinin yeni sezon duyurusu yapılmış olsa da henüz hikayenin nasıl devam edeceğine dair bir açıklama ya da yeni sezon için bir fragman yok. Çekimler de henüz başlamış olamaz zira 2 Moons 2 ekibi bir fan meeting turuna çıkmış görünmekteler. İlk sezonunu zorlayarak bitirdiğim dizinin yeni sezonu beni çok da heyecanlandırmıyor ama sanırım Ming/Kit hikayesinin nereye gideceğini merak ettiğim için yeni sezona da bir göz atarım.


So Much In Love The Series

Yayın Tarihi: Henüz belli değil.

Oyuncular: Oat Pasakorn, Strong Charoenchai

Konu: Elimizde fragman haricinde pek de bir bilginin olmadığı bir başka dizi de “So Much In Love“. Fragmana göre de dizide yok yok diyebiliriz ? BL çift, GL çift, sevgili gibi yapan BL çift, homofobik yetişkinler, spor teması ve -sıkı durun- doğa üstü olaylar. Bunların hepsi bir arada kulağa oldukça tuhaf geliyor gerçekten de. Fragmandaki oyunculukların beni etkilediğini söyleyemem ama tüm bu karmaşayı bir araya nasıl getirdiklerini merak ettiğim için de diziye mutlaka bir şans vereceğim.


Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz sosyal medya kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Film izlemeyi seviyorsanız Film.BuradaBiliyorum.Com sitemizi, Dizi izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!