Allgemeines

#2200 Yıllık Tiyatro Perdelerini Açıyor #SosyalMedya #Tv #BB

2200 Yıllık Tiyatro Perdelerini Açıyor

Yazar Kübra Gaburga üzerinde
25 Mayıs 2020


Denizli’deki UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Laodikya Antik Kenti’ndeki 2200 yıllık ‘Batı (Helenistik) Tiyatro’ 10 bin kişi alacak şekilde 30 Ağustos‘ta sanatseverleri ağırlayacak.

Yapılan kazı çalışmalarında gün yüzüne çıkarılan ve 2200 yıllık geçmişe sahip ‘Batı (Helenistik) Tiyatro’da bugünün tiyatrolarında olduğu gibi biletli oturma düzeni ve şeref locası olduğunu tespit edilmişti.

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde yer alan Laodikya Antik Kenti‘nde başlatılan kazı çalışmaları hummalı bir şekilde devam ediyor. Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, kazı çalışmaları sonrası ortaya çıkarılan tiyatroda başlatılan ve halen devam eden restorasyon çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Batı (Helenistik) Tiyatro’yu 2021 yılı Mayıs ayı gibi tamamen kullanıma açmayı planladıklarını ancak bunun öncesinde önümüzdeki ağustos ayında ise asırlar sonra ilk oyunun sergilenmesi için başlatılan restorasyon çalışmasını yetiştirmek için uğraştıklarını kaydeden Şimşek, “2020 Ağustos sonu gibi inşallah olursa, 30 Ağustos gibi burada en azından 10 bin kişinin oturabileceği seviyeye gelecek ve ilk gösterinin yapılması gibi bir düşüncemiz söz konusu, inşallah bu da gerçekleşecek. Çünkü tiyatro ülkemizin tanıtımı için çok önemli ve gerçekte bu tiyatroda antik dönemde Milattan Sonra (M.S.) 4. yüzyıldan itibaren tiyatrolar önemini kaybetmişti ve yaklaşık 1600 yıl sonra tiyatro yapılış amacına uygun bir şekilde halk ile ve sanatçılarla buluşacak.” diye konuştu.

Kaynak

Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz sosyal medya kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Dizi izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!