Sozialen Medien
Trend

IMDb Puan Sıralamasına Göre 2019’un En İyi Yabancı Dizileri

Dizi seyretme keyfinin günümüzün stresli yaşamından insanları bir nebze olsun uzaklaştıran etkinliklerden biri olduğu mevzusunda herhalde şüpheniz yoktur. Dizi seyretmek için ayırdığımız süre kısıtlı ve seçim yapmak zorundayız. Seçimleri doğru yaptığımızda aldığımız keyif de daha da artacaktır. Peki en oldukça izlenen dizilerhangileridir? En iyi yabancı diziler nedir? Hangi diziyi seyretmeliyim? şeklinde sorularınıza iyi mi yanıt bulacaksınız. Bu tür sorularınıza bir nebze yanıt vermek maksadıyla, hatırı sayılır süre harcayarak hazırladığım detaylı yabancı dizi incelemelerinin bulunmuş olduğu bu sıralama, ne olursa olsun size yararlı olacaktır.

Hazırladığım listede en popüler yabancı diziler ile ilgili size detaylı bilgiler sunulacak. Liste sıralaması IMDB en yüksek puanlı diziler, kısaca IMDb Top 250 sıralamasından faydalanılarak yapılmıştır. Eğer en iyi yabancı dizilersıralamasında izlememiş olduğunuz yapımlar var ise en uygun zamanda izlemenizi tavsiye ederim. Şimdiden keyifli seyirler.

NOT: Bu listenin gelişen bir sıralama olmasını planlıyorum. Eğer siz de eklenmesini yada incelenmesini istediğiniz dizileri bana iletirseniz en kısa zamanda incelemeyi tamamlayıp ekleyeceğimden şüpheniz olmasın.


20 – House

En iyi yabancı diziler sıralaması – House
En iyi yabancı diziler sıralaması – House

IMBD Puanı: 8.7Fragman
Metascore: 75
Tür: Drama, Gizem
Başlangıç Yılı: 2004
Bitiş Yılı: 2012
Sezon Sayısı: 8
Bölüm Sayısı: 176
Bölüm Süresi: 44 dk.
Ebeveyn Rehberi: 
– Cinsellik ve Çıplaklık: Hafif
– Sertlik ve Kan: Orta
– Sövgü: Hafif
– Alkol, Madde Kullanımı, Sigara: Orta
– Korku Verici Sahneler: Orta
Ödüller: 57 ödül, 133 adaylık
OyuncularHugh LaurieOmar EppsRobert Sean Leonard | Tüm Oyuncular
Resmi Site: Resmi Facebook

En iyi yabancı diziler sıralamamıza House isminde yabancı dizi ile başlıyoruz. Hemen derhal tüm yabancı dizi önerileri listelerinde yer edinen bu yapım, bizim listemizde yer verilmiştir. Houseuzun süre yayınlanmış ve yayınlandığı sürede de fanatik kitlesini korumuş bir dizidir. 2012 senesinde final yapmış olan dizi hala geniş bir fanatik kitlesi tarafınca izlenmeye devam ediyor. Her sezonu ve her kısmı değişik hikayelerden oluşan diziyi sıkılmadan izleyeceğinize güvenilir olabilirsiniz.

Dizinin hikayesi; antisosyal, ağrı kesici bağımlısı ve hem de oldukça akıllı bir tabip olan Gregory House isminde karakterin çevresinde şekillenmektedir. Dr. House ve ekibi, çözümü olanaksız olarak görülen hasta vakalarının neticelenmesine yardım etmektedir. Aynı zamanda tedavisi oldukça zorluk derecesi yüksek hastalıklara da ekibiyle beraber deva gören Dr.House, kibirli karakteri ile etrafındakileri birazcık rahatsız etmektedir.

Bilhassa drama severlerin ölmeden ilkin izlenmesi ihtiyaç duyulan diziler sıralamasında yer alması ihtiyaç duyulan House serisini izlemeye karar verdikten sonrasında pişman olmayacaksınız.


19 – This Is Us

En İyi Yabancı Diziler 2019 – This is Us
En İyi Yabancı Diziler 2019 – This is Us

IMBD Puanı: 8.7Fragman
Metascore: 76
Tür: Komedi, Drama, Romantik
Başlangıç Yılı: 2016
Bitiş Yılı: Devam ediyor
Sezon Sayısı: 3
Bölüm Sayısı: 54
Bölüm Süresi: 45 dk.
Ebeveyn Rehberi:
– Cinsellik ve Çıplaklık: Hafif
– Sertlik ve Kan: Yok
– Sövgü: Hafif
– Alkol, Madde Kullanımı, Sigara: Hafif
– Korku Verici Sahneler: Hafif
Ödüller: 36 ödül, 111 adaylık
OyuncularMilo VentimigliaMandy MooreSterling K. BrownTüm Oyuncular
Resmi Site: Instagram: nbcthisisusInstagram: thisisusnbc

En iyi yabancı diziler sıralamasında on dokuzuncu sıranın sahibi This Is Us. Gelmiş geçmiş en başarı göstermiş yabancı diziler içinde yer edinen dizi, Imdb isminde sitede de oldukça yüksek bir seyirci puanına haiz. 2016’da süregelen dizi hala yayınlanmaya devam ediyor.

Dizide, muhteşem bir anne ve babaya haiz üçüzlerin yaşadıkları problemleri mevzu alan yürek ısıtan bir öykü ile karşılaşacaksınız. Karakterlerin hayatlarının değişik zamanlarından kesitlerin sunulmuş olduğu dizide, anne ve babanın üçüzlerini büyütürken yaşadıkları dönem anlatılıyor. Ayrıca üçüzlerin erişkin halleri de ayrı ayrı öykü ediliyor. Yetiştirilme döneminden kalan sorunlarıyla erişkin olduklarında mücadeleye devam eden üçüzler, hem de güçlü aile bağlarını da muhafaza ederler.

Hayata dair gerçekleri, insan psikolojisini ve aile bağlarını mevzu edinen dizi, bu ve benzeri başlıklarda sizi bazen duygulandıracak ve gülümsetecek bir yapım. Genel olarak negatif sahnelerin oldukça azca olduğu diziyi beğenerek izleyeceğinizi düşünüyorum.


18 – Love, Death & Robots

En Çok İzlenen Yabancı Diziler – Love Deaths Robots
En Fazlaca İzlenen Yabancı Diziler – Love Deaths Robots

IMBD Puanı:  9.0 Fragman
Metascore:
Tür: Animasyon, Komedi, Bilim-Kurgu
Başlangıç Yılı: 2019
Bitiş Yılı: Devam ediyor
Sezon Sayısı: 1
Bölüm Sayısı: 18
Bölüm Süresi: 15 dk.
Ebeveyn Rehberi: 18+
 – Cinsellik ve Çıplaklık: Yoğun
 – Sertlik ve Kan: Yoğun
 – Sövgü: Yoğun
 – Alkol, Madde Kullanımı, Sigara: Orta
 – Korku Verici Sahneler: Orta
Ödüller:  – ödül, – adaylık
OyuncularScott WhyteNolan NorthMatthew Yang King , Tüm Oyuncular
Resmi Site: Netflix

2019 senesinde yayınlanmaya süregelen ve kısa sürede en iyi yabancı diziler arasındaki yer edinen alan sıradaki dizi, Love, Death & Robots.  Farklı seçimi, kısa bölümleriile kısa zamanda hatırı sayılır bir seyirci kitlesine ulaşmıştır. Netflix’in orijinal yapımlarından kabul edilen dizi, komediden bilim-kurguya, fanteziden korkuya bir oldukça değişik türdeki bölümleriyle merak uyandıran bir animasyon olarak izleyicinin karşısına çıkıyor.

Love, Death & Robots’un bölümleri 5 ile 15 dakika içinde değişen kısa hikayelerden meydana geliyor. Dizinin bölümleri 1970’lerin çizgi romanlarından esinlenerek hazırlanmış ve her bölümün bağımsız, değişik hikayeleri var. Netflix’in seyircilere sunmuş olduğu ve en iyi yabancı diziler içinde olan yapım, kaliteli animasyonları ve kurgusuyla kendisinden uzun süre bahsettireceğe benziyor.

Bilhassa aşırı sertlik sahnelerinin olduğu dizi, bu yönden bazı eleştirel almaktadır. Kısa-film seçimi yapımlardan hoşlanan ve uzun senaryoları takip etmekten sıkılan seyirciler için uygun bir seçim olacaktır. Ayrıca, bilim-kurgu ve animasyon en sevdiğiniz tür ise Love, Death & Robots’un size gore bir yapım bulunduğunu söyleyebilirim. Ancak yeniden vurgulamak isterim, aşırı sertlik sahneleri sizi rahatsız edebilir, animasyon olarak düşünüp çocuklarınız ile seyretmenizi tavsiye etmem.


17 – Peaky Blinders

Gelmiş Geçmiş En İyi Yabancı Diziler – Peaky Blinders
Gelmiş Geçmiş En İyi Yabancı Diziler – Peaky Blinders

IMBD Puanı: 8.8Fragman
Metascore: –
Tür: Suç, Drama
Başlangıç Yılı: 2013
Bitiş Yılı: Devam ediyor
Sezon Sayısı: 5
Bölüm Sayısı: 30
Bölüm Süresi: 60 dk.
Ebeveyn Rehberi:
 – Cinsellik ve Çıplaklık: Yoğun
 – Sertlik ve Kan: Yoğun
 – Sövgü: Yoğun
 – Alkol, Madde Kullanımı, Sigara: Yoğun
 – Korku Verici Sahneler: Orta
Ödüller: 14 ödül, 27 adaylık
Oyuncular:  Cillian MurphyHelen McCroryPaul AndersonTüm Oyuncular
Resmi Site:  FacebookInstagram

En iyi yabancı diziler içinde yeri alan başka bir yapım Peaky Blinders. BBC yapımı olan dizi, Viktorya Çağı dizilerini sevenler için ne olursa olsun izlenmesi ihtiyaç duyulan diziler arasındadır.

1920’li yılların İngiltere’sinde geçen dizi, Birinci Dünya Savaşı’nın getirmiş olduğu ağır satmaca ile sarsılmış olan İngiltere’de çetelerin güçlendiği zamanları ve bu çetelerden kabul edilen Peaky Blinders’ı mevzu etmektedir. Para ve güç ardındaki çete soygunlar ve at yarışlarıyla zenginleşmektedir. Çete, polisleri verdikleri rüşvetler ile denetim altında tutmaktadır sadece yeni gelen müfettiş yürüyen düzene çomak sokacaktır. Dizi, sert bir çete lideri olan Tommy Shelby ve adamlarının, peşlerindeki dedektiflere karşın güçlerini korumalarını öykü etmektedir.

Dizide oldukça çok ve değişik karakter mevcut. Sadece kuvvetli erkeklerle değil, oldukça etkili hanım karakterler ile de karşılaşacaksınız. Detaylara oldukça dikkat edilen dizide, kullanılan kostümler izleyenler tarafınca oldukça beğenilmiştir. Tarih, gangster ve aksiyonu bir arada sunun Peaky Blinders, bu tür dizileri sevenler için kaçırılmayacak en popüler yabancı diziler içinde yer edinen dizi, en iyi yabancılar listemizde de ilk yirmi de yerini almıştır.


16 – Westworld

Westworld – (Gelmiş Geçmiş En İyi Yabancı Diziler)
Westworld – (Gelmiş Geçmiş En İyi Yabancı Diziler)

IMBD Puanı:8.8 Fragman
Metascore: 74
Tür: Drama, Gizem, Bilim-Kurgu
Başlangıç Yılı: 2016
Bitiş Yılı: Devam ediyor
Sezon Sayısı: 2
Bölüm Sayısı: 20
Bölüm Süresi: 62 dk.
Ebeveyn Rehberi:
 – Cinsellik ve Çıplaklık: Yoğun
 – Sertlik ve Kan: Yoğun
 – Sövgü: Yoğun
 – Alkol, Madde Kullanımı, Sigara: Orta
 – Korku Verici Sahneler: Orta
Ödüller: 43 ödül, 145 adaylık
Oyuncular:  Evan Rachel WoodJeffrey WrightEd HarrisTüm Oyuncular 
Resmi Site:  Resmi Facebook | Resmi site |

En iyi yabancılar diziler sıralamasında on altıncı sırada Westworld yer ediniyor. Dizi, aynı isimle çekilmiş 1973 yapımı Micheal Crichton filminden esinlenerek hazırlanmış. 2016 ve 2018 yıllarında çekilen 1. ve 2. sezonlarından sonrasında 3.sürem 2020 senesinde yayınlanması planlanmaktadır.

Gelişen teknoloji artık sınırsızdır ve suni zeka ile donatılmış parklar varlıklı müşterilerine diledikleri süre diliminde yaşama imkanı sunmaktadır. Dizide ise, ziyaretçilerine Eski Batı konseptinde serüven yaşama imkanı sunan bir parka eğlenmek için gelenlerin yaşadıkları vakalar mevzu edilmektedir. Bu parkta ziyaretçiler suni zeka unsurları tarafınca oluşturulan senaryoları yaşamakta garip ve tehlikeli vakaları deneyim etmektedir. Parkın ziyaretçileri androidler ile istedikleri şekilde ilişki kurabilmektedir. Parktaki tek kaide ziyaretçilerin istediğini yapabilmesidir.

İlk sezonu oldukça beğenilen dizinin, ikinci sezonu ilk sürem performansının peşinde kalmış. Üçüncü sezonu merakla beklenen dizi en popüler yabancı diziler içinde yerini korumakla birlikte bu sürem dizinin kaderini etkileyebilir. Dizi seyrederken, günümüzde haiz olduğumuz ve gelecek de gelişmeye devam edecek olan teknolojik ürünler ile insan olan hepimiz içinde iyi mi bir ilişki olmalı? İnsan olmadığını düşündüğümüz araçlara istediğimiz her şeyi yapma hakkına haiz miyiz? şeklinde sorular zihninizde belirecek ve sizi bu mevzularda düşünmeye sevke edecek olan dizi en iyi yabancı diziler sıralamasında sağlam bir yere haiz.


15 – House Of Cards

En Popüler Yabancı Diziler – House Of Cards
En Popüler Yabancı Diziler – House Of Cards

IMBD Puanı: 8.8Fragman
Metascore: 76
Tür: Drama
Başlangıç Yılı: 2013
Bitiş Yılı: 2018
Sezon Sayısı: 6
Bölüm Sayısı: 73
Bölüm Süresi: 51 dk.
Ebeveyn Rehberi:
 – Cinsellik ve Çıplaklık: Orta
 – Sertlik ve Kan: Hafif
 – Sövgü: Orta
 – Alkol, Madde Kullanımı, Sigara: Orta
 – Korku Verici Sahneler: Orta
Ödüller: 35 ödül, 206 adaylık
OyuncularKevin SpaceyMichel GillRobin Wright  | Tüm Oyuncular
Resmi Site: Resmi Facebook | Resmi site

En iyi yabancı diziler sıralamasında on beşinci sıradaki dizi House of Cards. Dizi,BBC’de yayınlanmış ve Michael Dobbs’un aynı isminde kitabıtemel alınarak hazırlanmış. Dizinin yapımcıları içinde, hem de başrol oyuncusu olan Kevin Spacey de bulunuyor.

House of Cards’ınkonusu, bir tek güce inanan bir politikacı olan Francis Underwood’un başkanlığa uzanan aşırı istekli serüveninden oluşmaktadır.  Underwoood, dünya’nın en kuvvetli makamı olarak görülen ABD başkanlığına ulaşmak için her türlü entrikayı, acımasızlığı, kanunsuzluğu ve ahlaksızlığı yapabilecek karakterde bir kişidir. Fakat gelin görün ki öteki insanoğlu içinde sergilediği profil tamamen değişik… Taciz skandalından sonrasında diziden ayrılan Kevin Spacey, ayrılana kadar sergilediği oyunculuk performansı tek kelimeyle mükemmel. Yine Doug Stamper karakterini canlandıran Michael Kelly hakkaten alkışı hak ediyor.

House of Cards dizisini en iyi yabancı diziler listesindeki öteki yapımlardan ayıran bir özelliği de kurgusu, bazen dizideki yaşamın durup Francis Underwood’un seyircilere dönerek katıksız gerçekleri söylemesi beni en heyecanlandıran anlardı. Her seferinde acaba bu kez ne diyecek diye pür dikkat dinlemekten kendinizi alamıyorsunuz.

Netflik dizileri içinde yer edinen yapım, politika dünyasının gerçek yüzü, siyasilerin aralarındaki ilişkiler hakkında size ciddi bir beyin jimnastiği yaptıracak olan diziyi izlemenizi tavsiye ederim. En azından ne olursa olsun izlenmesi ihtiyaç duyulan diziler listenize ilave edin pişman olmazsınız.


14 – The Office

Favori Yabancı Diziler – The Office
Favori Yabancı Diziler – The Office

IMBD Puanı: 8.8 / Fragman
Metascore62
Tür: Komedi
Başlangıç Yılı: 2005
Bitiş Yılı: 2013
Sezon Sayısı: 9
Bölüm Sayısı:188
Bölüm Süresi:22 dk.
Ebeveyn Rehberi:
 – Cinsellik ve Çıplaklık: Hafif
 – Sertlik ve Kan: Yok
 – Sövgü: Hafif
 – Alkol, Madde Kullanımı, Sigara: Hafif
 – Korku Verici Sahneler: Yok
Ödüller: 46 ödül, 186 adaylık
Oyuncular:  Steve CarellJenna FischerJohn KrasinskiTüm Oyuncular
Resmi Site: NBC [United States] | Resmi Facebook

En iyi yabancılar diziler sıralamasında on dördüncü sırada efsaneleşmiş bir güldürü olan The Office yer ediniyor. Orjinali bir BCC dizisi olan The Office, aynı isimle İngiltere’de yayınlanmıştır. Daha sonrasında Amerikan versiyonu çekilen dizi sit-com tarzıyla ve kısa bölümleriyle oldukça beğenildi.

Dunder Mufflin isminde kağıt şirketinin ofisindeki vakaları mevzu alan dizi, ofis çalışanlarının değişik karakterleriyle oldukça renkli bir komediyi izleyiciyi sunuyor. Bilhassa sıradışı bir patron karakteri olan Michael Scott (Steve Carell)’ın performansı, hiçbir etik kaide tanımayan yöneticilik anlayışı ve karşı koyamadığı yardımseverliği seyircide karaktere karşı karmaşık duygular oluşmasına niçin oluyor. Açıkcası diziye ilk başladığım süre bilhassa Michael Scott’ın espiri anlayışı beni birazcık tereddüte sevk etmişti. Fakat sonrasında diziyi oldukça beğenerek izledim.

The Office’in en iyi yabancı dizi tavsiyeleri arasındaki yerini hak eden yapımlardan birisidir. The Office’in değişik kurgusu da beğenilme sebepleri arasındadır. Bir belgesel çekimi kurgusunda gösterilen dizide, çekim ekibi bir ofis yaşamının 24 saatini takip etmekte ve yakaladıkları sahneleri, çalışanlar ile yaptıkları röportajları aktarmaktadır. Tabi ki gerçek bir belgesel değil. En iyi yabancı diziler listesine hak ederek giren bu komediyi seyredin pişman olmazsınız.


13 – Narcos

En iyi yabancı diziler sıralaması – Narcos
En iyi yabancı diziler sıralaması – Narcos

IMBD Puanı:8.8 Fragman
Metascore: 77
Tür: Biyografi, Suç, Drama
Başlangıç Yılı: 2015
Bitiş Yılı: 2017
Sezon Sayısı: 3
Bölüm Sayısı: 30
Bölüm Süresi: 49 dk.
Ebeveyn Rehberi:
 – Cinsellik ve Çıplaklık: Yoğun
 – Sertlik ve Kan: Yoğun
 – Sövgü: Yoğun
 – Alkol, Madde Kullanımı, Sigara: Yoğun
 – Korku Verici Sahneler: Yoğun
Ödüller: 8 ödül, 18 adaylık
OyuncularPedro PascalWagner MouraBoyd Holbrook  | Tüm Oyuncular
Resmi Site: Resmi SiteResmi FacebookResmi Instagram

Yabancı dizi önerileri sıralamasında yerini alan bir öteki yapım ise Narcos. Konusunu gerçek bir karakterin yaşamından alan dizi, Meksikalı uyuşturucu baronu Pablo Escobar’ın yaşamını kronolojik olarak anlatmaktadır. Hikayeyi üç tarafın – Pablo Escobar, ABD Hükümeti ve Kolombiya Hükümeti- bakış açısıyla resmeden dizi kısa zamanda geniş bir fanatik kitlesine ulaştı.

Uyuşturucu İle Savaşım Dairesi çalışanları ileünlü Kolombiyalı baron Pablo Escobar’ın şebekesiarasındaki mücadeleyi sürükleyici senaristliği ile seyirciye aktaran dizi, seyredenleri adeta ekrana kitliyor. Tamamen gerçek vakalara dayanan senorya, yer yer gerçek arşiv görüntülerine de yer vermektedir.

Dizi bir amacı da, fakirlere yapmış olduğu yardımlarla da malum Escobar’ın, aslına bakarsak fakirlere iyi mi zarar verdiğini de göstermek sanırım. Ancak bu durum tam da amacına ulaşamamış sanırım. Şu sebeple Narcos dizisinin bir oldukça hayranı dizi izlerken hangi tarafı tutacakları mevzusunda kararsız kaldıklarını ifade ediyor. Yani Escobar bir oldukça insana zarar vermiş fakat… ile devam eden bir oldukça yorum ile karşılaşabilirsiniz. Diziyi bitiren bir oldukça şahıs hayranlık ile nefret duyguları içinde  kaldıklarını söylüyorlar. Aslında bu durum dizinin kısmen de olsa objektif bir bakış ortaya koyduğunun delili sayılabilir.

Narcos dizisinde de, en iyi yabancı diziler listesindeki öteki yapımlardaki şeklinde , oyuncular mükemmel performansları ile göz doldurmaktadır.  Biyografik bir yapım olan dizi, bu tür dizileri sevmeyenlere hitap etmeyecektir. Ancak kabahat, aksiyon ve gerçek öykü dizilerini sevenler için Narcos’un uygun bir şeçim bulunduğunu söyleyebilirim.


12 – Arrested Development

Dünyanın En İyi Yabancı Dizileri – Arrested Development
Dünyanın En İyi Yabancı Dizileri – Arrested Development

IMBD Puanı: 8.8Fragman
Metascore89
Tür: Komedi
Başlangıç Yılı: 2003
Bitiş Yılı: Devam ediyor
Sezon Sayısı: 5
Bölüm Sayısı: 84
Bölüm Süresi: 22 dk.
Ebeveyn Rehberi:
 – Cinsellik ve Çıplaklık: Orta
 – Sertlik ve Kan: Yok
 – Sövgü: Hafif
 – Alkol, Madde Kullanımı, Sigara: Hafif
 – Korku Verici Sahneler: Yok
Ödüller: 58 ödül, 111 adaylık
Oyuncular:  Jason BatemanMichael CeraPortia de RossiTüm Oyuncular

En iyi yabancı diziler sıralamasına devam ediyoruz. On ikinci sıradaki dizi bir güldürü dizisi olan Arrested Development. Aklı başlangıcında, mesuliyet sahibi birisi olan Micheal Bluth babasının hapse girmesinden sonrasında ailenin idaresine geçer. Fakat şımarık aile bireylerinin tutumları ve bozuk aile düzeni, onun yerine getirmeye çalmış olduğu bu sorumluluğu daha da zorlaştırmaktadır. Bir zamanlar Kaliforniya’nın Orange County bölgesinde rahat, lüks bir yaşam devam eden aile, artık meteliksiz kalmış ve kısıtlı imkanlarla hayatlarına devam etmek zorundadırlar…

Emmy Ödüllü dizinin hikayesi, problemli aile fertleri arasındaki tek düzgüsel şahıs olan,MICHAEL BLUTH (Jason Bateman)karakteri çevresinde şekillenmektedir. Babasından sonrasında hem firmanın hem de ailesinin geleceği onun omuzlarındadır.

2006 yılından sonrasında uzun bir ara veren dizi 2013 senesinde dördüncü sezonuyla devam etmiştir. Daha sonrasında bir beş yıl ara daha veren dizi, 2018 senesinde beşinci sezonla devam etmiştir. Hala yayında olan dizi en iyi yabancı diziler içinde hatırı sayılır bir yere haizdir. İyi seyirler.


11 – Stranger Things

En İyi Yabancı Diziler Sıralaması – Stranger Things
En İyi Yabancı Diziler Sıralaması – Stranger Things

IMBD Puanı: 8.9Fragman
Metascore: 76
Tür: Drama, Fantastik, Korku
Başlangıç Yılı: 2016
Bitiş Yılı: Devam ediyor
Sezon Sayısı: 2
Bölüm Sayısı: 17
Bölüm Süresi: 51 dk.
Ebeveyn Rehberi:
 – Cinsellik ve Çıplaklık: Hafif
 – Sertlik ve Kan: Orta
 – Sövgü: Orta
 – Alkol, Madde Kullanımı, Sigara: Hafif
 – Korku Verici Sahneler: Orta
Ödüller: 49 ödül, 150 adaylık
OyuncularMillie Bobby BrownFinn WolfhardWinona Ryder , Tüm Oyuncular
Resmi Site: Netflix | Resmi Facebook

En iyi yabancı diziler sıralamasında on birinci sıradaki dizi Stranger Things. Minik bir çocuğun kaybolmasıyla süregelen dizi, kaybolan çocuğun annesinin, polis şefinin ve çocuğun arkadaşlarının onu geri getirmek için çabalarken karşılaştıkları ürkütücü vakaları mevzu almaktadır. Olayın yaşandığı kasabanın minik bir yer olması ve her insanın herkesi tanıması sebebiyle, gelişen vakalar zinciri kasabanın sakinlerinin de huzuruna kaçırır. 1980’li yıllarda geçen dizi, fena niyetli doğaüstü güçlerin kasabaya toplanmasıyla ve oldukça gizli saklı bir devlet araştırmasının ortaya çıkmasıyla heyecanlı öykü devam eder.

Birinci ve ikinci sezonları 2016 ve 2017 yıllarında gösterilen Netflix yapımı dizi, üçüncü sezonu 2019 Temmuz ayında seyirci ile buluşacaktır.

Fantastik ve korku türü yapımlardan hoşlanan seyirciler için uygun bir tercih olan Stranger Things en iyi yabancı diziler listenizde ne olursa olsun yer almalıdır.


10 – Friends

Yabancı Dizi Önerileri – Friends
Yabancı Dizi Önerileri – Friends

IMBD Puanı: 8.9Fragman
Metascore: 59
Tür: Komedi, Romantik
Başlangıç Yılı: 1994
Bitiş Yılı: 2004
Sezon Sayısı: 10
Bölüm Sayısı: 236
Bölüm Süresi: 22 dk.
Ebeveyn Rehberi: 7+
 – Cinsellik ve Çıplaklık: Hafif
 – Sertlik ve Kan: Yok
 – Sövgü: Hafif
 – Alkol, Madde Kullanımı, Sigara: Hafif
 – Korku Verici Sahneler: Yok
Ödüller: 72 ödül, 211 adaylık
OyuncularJennifer AnistonCourteney CoxLisa KudrowTüm Oyuncular
Resmi Site:  Resmi Facebook,  Resmi Instagram

En iyi yabancı diziler listesindeki onuncu sıra sitcom türüyle karşımıza çıkan Friends dizisinindir. Dizi, hayatlarının bir oldukça noktası birbiriyle kesişen 20-30’lu yaşlardaki 6 altı samimi arkadaşın yaşamını mevzu almaktadır. Karakterlerin arasındaki dostluğu nezih bir gülmece anlayışıyla ortaya koyan dizi 10 sürem şeklinde uzun bir süre izleyiciyi ekrana bağlamış bir yapımdır. New York Manhattan’da yaşayan karakterlerin dizi süresince kişisel hayatları ve iş hayatlarında yaşadıkları vakalar anlatılmaktadır. Aralarından su sızmayan bu altı dost on sürem süresince birlikte olgunlaşmakta ve değişik yaşam tecrübelerini seyirciye sunmaktadır.

Aldığı Emmy ve Altın Küre ödülleriyle de standardını ispatlamış olan dizi 2004 senesinde final yapmıştır. Zekice hazırlanmış kurgusu, karmaşık fakat gülünç hikayesi, temiz diyalogları ve sahneleri ile izleyicilerden oldukça iyi tepki almış olan Friends, uzun süre en iyi yabancı diziler içinde olmaya devam edeceğinden şüphe yok.


9 – Black Mirror

Favori Yabancı Diziler – Black Mirror
Favori Yabancı Diziler – Black Mirror

IMBD Puanı: 8.9Fragman
Metascore:
Tür: Drama, Bilim-Kurgu, Macera
Başlangıç Yılı: 2011
Bitiş Yılı: Devam ediyor
Sezon Sayısı: 5
Bölüm Sayısı: 25
Bölüm Süresi: 60 dk.
Ebeveyn Rehberi:
 – Cinsellik ve Çıplaklık: Orta
 – Sertlik ve Kan: Orta
 – Sövgü: Yoğun
 – Alkol, Madde Kullanımı, Sigara: Hafif
 – Korku Verici Sahneler: Yoğun
Ödüller: 29 ödül, 75 adaylık
Oyuncular:  Daniel LapaineHannah John-KamenMichaela CoelTüm Oyuncular
Resmi Site:  Resmi Facebook | Resmi site

En iyi yabancı diziler arasına girmeyi başaran bir öteki yapım Black Mirror. Modern teknoloji devamlı gelişmekte ve hayatımızı her geçen gün daha çok etkilemektedir. Hayatımızı kolaylaştıran bu teknolojilerin faydalarının yanında şeytani yanları da bulunabilir mi? İnsanlar devamlı iyi niyetleri için mi kullanacaklar bu teknolojiyi? Peki negatif tesirleri neler olabilir? Ve benzeri sorular kafanızda var ise Black Mirror tam size gore bir takım.

Black Mirror’ın her kısmı değişik bir yüksek teknoloji örneğini mevzu alıyor. İnsanlığın yararlı olacağını düşünerek geliştirdiği ve bazılarını günümüzde de kullandığımız bu teknolojilerin (plazma ekranlar, monitörler, akıllı telefonlar…) olası fena taraflarına sunarak seyircilere düşünce jimnastiği yaptıran dizi, en iyi yabancı diziler sıralamasında üst sıralarda yer almayı hak etmiş olduğu ortada.

Hiç sorgulamadan insanoğlu tarafınca kabul gören çağıl hızla gelişen teknolojinin getirdiklerine hicivli ve şüpheli bir görüş açısı sunan seri oldukça ilgi çekmektedir. İzlediğiniz her bölüm teknolojik gelişmelerin ulaşabileceği noktalar mevzusunda size düşünce verecek. Kesinlikle teknolojiye bakış açınız değişecek ve daha davranışlarında ölçülü olacaksınız.

En iyi bilim kurgu dizileri içinde da sağlam bir yer edinen Black Mirror izlemenizi tavsiye ederim.


8 – Fargo

Son Zamanların En İyi Yabancı Dizileri – Fargo
Son Zamanların En İyi Yabancı Dizileri – Fargo

IMBD Puanı: 9.0Fragman
Metascore: 85
Tür: Suç, Drama, Macera
Başlangıç Yılı: 2014
Bitiş Yılı: Devam ediyor
Sezon Sayısı: 3
Bölüm Sayısı: 30
Bölüm Süresi: 53 dk.
Ebeveyn Rehberi:
 – Cinsellik ve Çıplaklık: Hafif
 – Sertlik ve Kan: Yoğun
 – Sövgü: Orta
 – Alkol, Madde Kullanımı, Sigara: Hafif
 – Korku Verici Sahneler: Yoğun
Ödüller: 58 ödül, 202 adaylık
Oyuncular:  Billy Bob ThorntonMartin FreemanAllison TolmanTüm Oyuncular
Resmi Site: Resmi Instagram Resmi Facebook

En iyi yabancı diziler sıralamasında sekizinci sıradaki dizimiz Fargo. Dizi Coen kardeşlerin 1996 yapım Oscar Ödüllü filmi Fargo’dan esinlenerek senaryo edilmiştir. Filmin baş karakteri Malvo’nun Minnesota’ya gelmesiyle dizinin ilk sezonunun vakaları şekillenmeye adım atar. Merak etmeyin filmi seyretmiş yada seyretmemiş olmanız Fargo’ya başlamanızda herhangi bir etken değil.

İlk sürem, 2006 senesinde Minnesota’da meydana gelen gizemli cinayetlerin ve bu seri cinayetlerin sorumlusunun ortaya çıkarılmasını mevzu alan olaylardan oluşturmaktadır.  Malvo ile basit bir sigortacı olan Lester Nygaard’ın tanışması garip vakalar dizisinin başlangıcını oluşturur.

İkinci sezonda, genç bir eyalet polisi olan Lou Solverson (Patrick Wilson)  mahalli bir yasadışı çete hakkında soruşturma yürütmektedir. 1979 senesinde Cenup Dakota’da geçen vakaları mevzu olan sürem oldukça heyecanlı bir hikayeye haiz.

Üçüncü sürem ise, 2010 senesinde Minnesota’da geçmektedir. İki kardeş arasındaki rekabetin,kumar, katliam ve gangster çetelerini de içine alan vaka örgüsüyle gelişmesini mevzu alan bu sürem, öteki sezonlar şeklinde izleyicilerden yüksek not almıştır.

Minnedato’da meydana gelmiş olan gerçek vakalara dayanılarak hazırlanmış olan Fargo, en iyi yabancı diziler içinde yerini uzun süre koruyacaktır. Bunun en mühim sebebi; on bölümlük sezonlarda izleyiciyi müptela haline getiren kurgusudur. Ayrıca, her sürem özenle seçilen oyuncu ekibi ve oyuncuların mükemmel performansının da altını çizmemiz gerekiyor.

Muhtemelen sezonları bir çırpıda bitireceksiniz. Eğer bu aralar yetiştirmeniz ihtiyaç duyulan işleriniz var ise yada sabah erken mesaiye gidenlerden iseniz, diziye başlarken işinizi yetiştirememe ve mesaiye geç kalmaya durumlarını göze almanız gerekebilir. İzledikten sonrasında niçin en iyi yabancı diziler listesine aldığım mevzusunda bana hak vereceksiniz.


7 – True Detective

Gelmiş Geçmiş En İyi Yabancı Diziler – True Detective
Gelmiş Geçmiş En İyi Yabancı Diziler – True Detective

IMBD Puanı:9.0 Fragman
Metascore: 87
Tür: Suç, Drama, Gizem
Başlangıç Yılı: 2014
Bitiş Yılı: Devam ediyor
Sezon Sayısı: 3
Bölüm Sayısı: 24
Bölüm Süresi: 55 dk.
Ebeveyn Rehberi:
 – Cinsellik ve Çıplaklık: Yoğun
 – Sertlik ve Kan: Yoğun
 – Sövgü: Yoğun
 – Alkol, Madde Kullanımı, Sigara: Yoğun
 – Korku Verici Sahneler: Yoğun
Ödüller: 30 ödül, 61 adaylık
OyuncularMatthew McConaugheyWoody HarrelsonVince VaughnColin FarrellRachel McAdams , Mahershala AliTüm Oyuncular
Resmi Site: HBO

En iyi yabancı diziler listemizin yedinci esnasında True Detective bulunuyor. Her sürem tamamen değişen oyuncu ekibi ile karşımıza çıkıyor. 2014 ve 2015 yıllarında birer sezonu gösterilen dizi, 2019 senesinde yeniden yayınlanmaya adım atmıştır. Genel olarak, her sürem aydınlatılamamış bir seri olayın ardında olan detektiflerin vakası çözmek için ortaya koydukları legal ve yasadışı çabalarını mevzu almaktadır.

True Detective 1. sezonda; Louisiana katliam bürosu mensubu iki detektifin 17 yıl süresince ardında oldukları bir katliam vakasını mevzu almaktadır. 1995 senesinde kapattıkları bu dosya 2012 senesinde yeniden açılır ve her iki detektif de ayrı ayrı sorgulanmak için geri çağırılır. Her iki detektif de sürem süresince dosya üstünde çalışmış oldukları zamanda yaşadıklarını kendi bakış açılarıyla öykü eder.Her ikisi de yaşadıklarını öykü ederken kendileriyle, yaşadıklarıyla ve yaşam adına inandıkları değerleriyle tekrardan yüzleşir. Bu arada ilk sezonun intro şarkısı ben oldukça beğenmiştim.

True Detective 2. sezonda; Cenup Kaliforniya’da işlenmiş bir cinayetin aydınlatılmasını mevzu almaktadır. Cinayet soruşturması derinleştikçe, hikayeye komploya uğramış bir mafya babası ve mafya ile ilişkili detektif Ray Velcoro(Colin Farrell) da dahil olmaktadır.

True Detective 3. sezonda; Arkansas polis dedektiflerinden Wayne Hays (Mahershala Ali) ile Roland West (Stephen Dorff)’in  seneler ilkin Ozarks bölgesinde meydana gelmiş bir olayın aydınlatılması için yaptıkları mücadeleyi mevzu almaktadır.

En iyi yabancılar diziler içinde tereddütsüz yerini alan True Detective, ilk sezonuyla seyircide oldukça iyi bir tesir bırakmıştır. Bu etkideki en büyük hisse baş rol oyuncularından olan Matthew McConaughey’ın görkemli performansınındır. Takip eden sürem, ilk sezonun oldukça yukarılara çıkardığı çıtayı maalesef yakalayamamıştır. Ara verilen 4 yıldan sonrasında yeniden süregelen dizinin üçüncü sezonu gene yeni oyuncu ekibiyle dikkat çekerken seyirciden pozitif yönde tepkiler almış ve en popüler yabancı diziler içinde yerini almıştır.


6 – Sherlock

En Çok İzlenen Yabancı Diziler – Sherlock
En Fazlaca İzlenen Yabancı Diziler – Sherlock

IMBD Puanı:9.1 Fragman
Metascore: 85
Tür: Suç, Drama, Gizem
Başlangıç Yılı: 2010
Bitiş Yılı: Devam Ediyor
Sezon Sayısı: 4
Bölüm Sayısı: 15
Bölüm Süresi: 90 dakika
Ebeveyn Rehberi:
 – Cinsellik ve Çıplaklık: Hafif
 – Sertlik ve Kan: Hafif
 – Sövgü: Hafif
 – Alkol, Madde Kullanımı, Sigara: Orta
 – Korku Verici Sahneler: Orta
Ödüller: 86 ödül, 170 adaylık
OyuncularBenedict CumberbatchMartin FreemanUna Stubbs  | Tüm Oyuncular
Resmi Site: BBC [UK]

En iyi yabancı diziler listemizde altıncı sırada yer edinen Sherlock adını efsaneleşmiş bir karakterden almaktadır. Yapım, yazar Arthur Conan Doyle’un romanlarının çağıl bir uyarlamasıdır. Karakter aynı olmakla beraber vakalar günümüz Londra’sında geçmektedir. Tüm teknolojik yeniliklere karşın Sherlock Holmes hala geleneksel şekillerinden vazgeçmez. Zaten onu öteki dedektiflerden ayıran özellik de bu olsa gerek. En büyük yardımcısı Dr. John Watson ile şaşırtıcı, kafa karıştırıcı ve gizemli cinayetleri çözmeye devam eden ikili hem de Sherlock’un amansız düşmanı olan Moriarty ile de mücadeleye devam etmektedir.

Bir arkadaşımın tavsiyesi üstüne seyretmeye başladığım Sherlock dizisine en önce kuşku ile yaklaştım. Ancak sonrasında oldukça keyif alarak izlediğimi itiraf etmek isterim. O denli karmaşa içinde ip uçlarını ne kadar da dikkatli takip etsem sonunda ne olursa olsun kaçırdığım bir şey oldu. Ama Sherlock hiçbir detayı kaçırmıyor. Siz de seyrettikçe detaylara daha çok dikkat etmekten kendinizi alamayacaksınız.

Her kısmı bir film havasında olan yapım, yayınlanmaya devam ediyor fakat sürem araları birazcık uzun. Yeni bölümleri fanatikleri tarafınca heyecanla beklenmekte. En iyi yabancı diziler sıralamasındaki zirveye yakın yerini uzun süre koruyacağından şüpheniz olmasın. İzleyin pişman olmayacaksınız. Şuan izlemeyecekseniz de ne olursa olsun en iyi yabancı diziler listenize kaydedin.


5 – The Sopranos

Mutlaka İzlenmesi Gereken Yabancı Diziler – The Sopranos
Mutlaka İzlenmesi Gereken Yabancı Diziler – The Sopranos

IMBD Puanı:9.2 Fragman
Metascore: 88
Tür: Suç, Psikolojik Drama, Kara Mizah
Başlangıç Yılı: 1999
Bitiş Yılı: 2007
Sezon Sayısı: 6
Bölüm Sayısı: 86
Bölüm Süresi: 55 dk.
Ebeveyn Rehberi:
 – Cinsellik ve Çıplaklık: Yoğun
 – Sertlik ve Kan: Yoğun
 – Sövgü: Yoğun
 – Alkol, Madde Kullanımı, Sigara: Yoğun
 – Korku Verici Sahneler: Yoğun
Ödüller: 118 ödül, 302 adaylık
OyuncularJames GandolfiniLorraine BraccoEdie Falco  | Tüm Oyuncular
Resmi Sitesi HBO

En iyi yabancı diziler sıralamasında beşinci sırada olan The Sopranos bir mafya dizisidir. The Sopranos’un baş karakteri olan mafya babası Tony Soprano İtalyan asıllı bir Amerikalıdır. Dizide Tony Soprano’nun kendi ailesi  ve çevredeki öteki İtalyan asıllı mafya aileleri ile olan ilişkileri mevzu alınmaktadır. Kendilerine özgü kuralları olan bu aileler bir topluluk olarak bir arada yaşamaya iş koşturmacasındadır. Bilhassa başrol oyuncusunun oyunculuk kalitesi dizinin en akılda kalıcı noktalarından birini oluşturmaktadır.

Bir oldukça ödül almış olan dizi, kesinlikle en oldukça izlenen yabancı diziler arasındaki yerini fazlasıyla hak etmektedir. The Sopranos final yapmış olmasına karşın geniş bir fanatik kitlesi meydana getirmiştir.

En iyi yabancı diziler listemizde yeralan The Sopranos’un bir aksiyon dizisi olmadığının altını çizmek istiyoruz. Şu sebeple, diziyi sevmeyenlerin eleştiri noktalarından bir tanesi oldukça fazla detay sahnelerinin olmasıdır. Mesela uzun devam eden aile yiyecek sahneleri, devamlı birbirine sarılan aile fertleri şeklinde…

En iyi yabancı diziler içinde kemikleşmiş bir yere haiz olan dizi, yoğun sertlik sahneleri, erişkin diyalogları ve karakterlerin agresif yapıları ile dikkat çekiyor. The Soprano’yu izlemeyi düşünenlerin bu durumu göz önünde bulundurmalarını tavsiye etmekteyiz.


4 – The Wire

İzlenecek Yabancı Diziler – The Wire
İzlenecek Yabancı Diziler – The Wire

IMBD Puanı:9.3 Fragman
Metascore: 79
Tür: Suç, Drama, Gerilim
Başlangıç Yılı: 2002
Bitiş Yılı: 2008
Sezon Sayısı: 5
Bölüm Sayısı: 60
Bölüm Süresi: 59 dk.
Ebeveyn Rehberi:
 – Cinsellik ve Çıplaklık: Orta
 – Sertlik ve Kan: Yoğun
 – Sövgü: Yoğun
 – Alkol, Madde Kullanımı, Sigara: Yoğun
 – Korku Verici Sahneler: Yoğun
Ödüller: 15 ödül, 53 adaylık
OyuncularDominic WestLance ReddickSonja Sohn  | Tüm Oyuncular
Resmi Site: Resmi Facebook

En iyi yabancı diziler listemizin dördüncü esnasında The Wire bulunuyor. 2008 senesinde final yapmış olan dizi, en oldukça izlenen yabancı diziler içinde sağlam bir yere haiz.

Dizi ABD’nin Baltimore şehrinde geçiyor. Uyuşturucu dünyasını, kanun uygulayıcıları ve kaçakçıların bakış açısından ekrana taşıyan yapım bu mevzu bayağı taktir topladı. Her sürem değişik bir problem ile izleyicinin karşısına çıkmış olan dizi, yaşanmış olaylardan esinlenmiş. Bunu elde eden da dizinin yapım ve yazarlığını üstüne alan David Simon’dur.

Simon eski bir polis muhabiridir. Yazdığı senaryoda kaçakçıdan, polislere, oradan politikacılara kadar uzanan kabahat dünyasının karmaşık ilişkilerini yansıtıyor. Bunun yanında şehrin toplumsal problemlerine da eğilen dizi, bazı toplumsal gerçekler ile sizi yüzleştirecek. Simon, diziyi yazma amacını anlatırken insanları şaşırtmayı yada heyecanlandırmayı hedeflemediği bir tek insanların dikkati çekecek bir münakaşa ortaya koymayı hedeflediğini söylemiştir.

Bilinmeyen gerçekler ile alakalı fikrinizi değiştirecek olan The Wire’ı kesinlikle izlenmesi ihtiyaç duyulan dizileriçinde yer ediniyor. Diziyi izledikten sonrasında içinizde bir boşluk yaşayacak ve yayınlandığı zamanda dizi standardını oldukça yukarılara çekmiş olan The Wire’ın tadı damağınızda duracak. En iyi yabancı diziler sıralamasında üst sıralarda bulunan The Wire size iyi süre geçirtecek.


3 – Breaking Bad

En iyi yabancı diziler IMDB – Breaking Bad
En iyi yabancı diziler IMDB – Breaking Bad

IMBD Puanı: 9.5 / Fragman
Metascore: 73
Tür: Suç, Drama, Gerilim,
Başlangıç Yılı: 2008
Bitiş Yılı: 2013
Sezon Sayısı: 5
Bölüm Sayısı: 62
Bölüm Süresi: 49 dk.
Ebeveyn Rehberi:
 – Cinsellik ve Çıplaklık: Hafif
 – Sertlik ve Kan: Yoğun
 – Sövgü: Orta
 – Alkol, Madde Kullanımı, Sigara: Yoğun
 – Korku Verici Sahneler: Yoğun
Ödüller: 148 ödül, 228 adaylık
OyuncularBryan CranstonAaron PaulAnna GunnTüm Oyuncular
Resmi Site: Resmi site | Resmi Facebook | Resmi Instagram

En iyi yabancı dizilerlistemizin üçüncü esnasında Breaking Bad bulunuyor. En iyi yabancı diziler hangileridir sorusunun sonucunda üst sıralarda olması ihtiyaç duyulan bir yapım. Sıralamadaki yerini kesinlikle hak ediyor. Hemen her yerde en popüler yabancı diziler denilince adını duyacağınız bir takım.

Dizi, konusunda Walter White isminde kimya öğretmenin yaşamını mevzu alıyor. Ailesini geçindirebilmek için kimya öğretmenliğinin yanında oto yıkama istasyonunda da emek harcama zorunda olan Walter White’ın tek düze yaşamı ileri düzey akciğer kanseri bulunduğunu öğrenmesi ile tamamen değişmiş olur. İyi bir aile babası olan White, çevresi ve öğrencileri tarafınca da sevilen bir öğretmendir. Doktorundan bir tek iki yıl ömrü kaldığını öğrenen Walter White kaybedecek bir şeyi olmadığına karar verir. Basit bir kimya öğretmeni olan White, kısmı beyin felçli oğlu ve eşi beraber ABD’nin New Mexico eyaletinde yaşamaktadır. Ailesine güvenli bir gelecek yapmaya kabul eden yetenekli kimyacı, artık kariyerine uyuşturucu üretimi ile devam edecektir. Eski bir talebesi ile metamfetamin üretip satmaya adım atar. Kimya bilgisinin yardımıyla ürettiği ürün uyuşturucu pazarında isim yapmasını sağlar. Walter White, artık geri dönüşü olmayan bir kariyer sahibi olmuştur.

Başrol oyucularının ve hatta bazı destek karakterlerin enfes performanslarıyla birçok ödül almış olan dizi, sürükleyici senaristliği ve kurgusu ile de izlenmesi ihtiyaç duyulan diziler arasındaki yeri oldukça sağlam. İzlemekten kendinizi alamayacağız dizi için uzun süre ekran başlangıcında kalacağız kati. O yüzden dikkat edin ve süre yayarak izlemeye çaba gösterin.

Bir sonraki diziye geçmeden ilkin, dizinin uyuşturucu madde kullanımını özendirdiği hakkında hatırı sayılır eleştiri aldığını da belirtmek isterim. Breaking Bad sürükleyici senaristliği ve kaliteli başrol oyuncuları ile final yapmış en iyi yabancı diziler içinde bulunuyor. En iyi yabancı diziler listenizde de olması ihtiyaç duyulan bir takım.


2 – Band Of Brothers (Kardeşler Takımı)

Dünyanın En İyi Dizileri – Band Of Brothers
Dünyanın En İyi Dizileri – Band Of Brothers

IMBD Puanı: 9.5 / Fragman
Metascore: 86
Tür: Aksiyon, Drama, Savaş
Başlangıç Yılı: 2001
Bitiş Yılı: 2001
Sezon Sayısı: 1
Bölüm Sayısı: 10
Bölüm Süresi: 60 dk.
Ebeveyn Rehberi:
 – Cinsellik ve Çıplaklık: Orta
 – Sertlik ve Kan: Yoğun
 – Sövgü: Yoğun
 – Alkol, Madde Kullanımı, Sigara: Hafif
 – Korku Verici Sahneler: Yoğun
Ödüller: 34 ödül, 25 adaylık
Oyuncular:  Scott GrimesDamian LewisRon Livingston  | Tüm Oyuncular
Resmi Site: HBO | Resmi Facebook
Soundtrack: Band Of Brothers (Suite One)

En iyi yabancı diziler listemizde ikinci sırada Band of Brothers kısaca Kardeşler Takımı bulunuyor. Dizi, Imdb sitesinde tüm zamanların en yüksek notunu alan dizilerinde biridir. Steven Spielberg ve Tom Hanks’in HBO için yapımcılığını üstlendiği dizi 10 bölümlük mini-dizi olarak çekilmiş. Dizinin senaristliği Stephen E. Ambrose’un aynı isminde kitabı ”Band of Brothers”dan esinlenerek hazırlanmış.

Dizinin hikayesi Amerikan 101’nci Hava İndirme Tümeni 506’nı Alay E Bölüğünün II.Dünya Savaşı esnasında Avrupa’da almış olduğu görevlerden meydana geliyor. Hava İndirme Harekatıyla düşman arkasına atılan bölüğün ilk görevi Utah Sahiline yapılacak çıkarmayı desteklemektir. E Bölüğü savaşın devamında, Carentan Bölgesinin ele geçirilmesi, Market Garden Harekatı ve bir toplama kampındaki insanların kurtarılması operasyonlarına da iştirak edecektir.

Bölük askerlerinin, savaşın zor ve tehlikeli ortamında birbirine olan bağlılıkları ve dayanışmaları dizi süresince ön plana çıkıyor. Her ne kadar eğitimlerdeki performans mühim de olsa, aslolan kahramanlık gerçek muharebe ortamında gösterilendir mesajı da verilen mesajlar içinde. Dizi, savaşın dehşet verici ortamını ve askerlerin yaşadıkları zorlukları gerçekçi bir halde ekrana taşımayı başarmış ender yapımlardan biridir. Onu en oldukça izlenen yabancı diziler arasındaki yerini almasını elde eden özelliklerden biride budur.

Her bölümünü soluksuz, beyazperde filmi seyreder şeklinde izleyeceğiniz bu diziye ayıracağınız süre asla boşa gitmeyecek. Savaş ortamını ve insan psikolojisi üstündeki etkilerini izleyiciyi oldukça başarı göstermiş bir halde özetleyen dizi, en iyi yabancı diziler sıralamasındaki yerini kesinlikle hak etmektedir. Eğer bir cenk yapımlarının tutkunu iseniz ne olursa olsun fakat ne olursa olsun izlemelisiniz.


1 – Game Of Thrones

Gelmiş Geçmiş En İyi Yabancı Diziler – Game of Thrones
Gelmiş Geçmiş En İyi Yabancı Diziler – Game of Thrones

IMBD Puanı: 9.5 / Fragman
Metascore: 80
Tür: Aksiyon, Macera, Drama, Fantastik
Başlangıç Yılı: 2011
Bitiş Yılı: Devam ediyor
Sezon Sayısı: 7
Bölüm Sayısı:
Bölüm Süresi: 57 dk.
Ebeveyn Rehberi: 18+
 – Cinsellik ve Çıplaklık: Yoğun
 – Sertlik ve Kan: Yoğun
 – Sövgü: Yoğun
 – Alkol, Madde Kullanımı, Sigara: Hafif
 – Korkunç Sahneler: Yoğun
Ödüller: 311 ödül, 506 adaylık
Oyuncular:  Emilia ClarkePeter DinklageKit HaringtonTüm Oyuncular »
Resmi SitesiResmi FacebookResmi InstagramResmi Site

En iyi yabancı diziler sıralamasında geldik birinci sıraya, Game of Thrones namı öteki Taht Oyunları. Popülerliğiyle adından her platformda söz ettiren dizi hakkında oldukça fazla bir şey anlatmaya gerek yok herhalde. Imdb’nin en oldukça izlenen yabancı diziler sıralamasındaki yeri de aslına bakarsanız bunu kanıtlar özellikte. Bu kadar popüler olan bir dizide, insanları etkiyen hususları inceleyelim. Peki izleyenler ne diyor bu dizi hakkında?

Dizinin senaristliği Amerikalı yazar George R. R. Martin’inA Song of Ice and Fire (Buz ve Ateşin Şarkısı) adlı kitabından esinlenerek hazırlanmış. Romanı incelemiş biri olarak diyebilirim ki hakkaten oldukça fakat oldukça fazla karakter var. Okuyanın aklında tutabilmesi için onlarca defa sayfalar içinde geri dönüş yapması gerekiyor. Dizide de aynı şekilde inanılmaz bir karakter zenginliği mevcut. Bu zenginlik yedi sezonda sayısız oyuncunun performansınıda görmenize olanak sağlıyor. Ayrıca hikayesindeki farklılık seyircileri etkileyen noktalardan bir diğeri. Game of Thrones klasik kahraman hikayelerinden oluşan bir takım değil. Dokuz asil ailenin mistik Westeros toprakları üstünde kontrolü ele geçirmek için birbirleri içinde verdikleri mücadeleyi mevzu alan dizide yoğun entrika, ihanet, hırs ve cinselliğe maruz kalacaksınız. Bilhassa erişkin görüntüler oldukça yoğun olduğuna dikkatinizi çekmek isterim.

Game of Thrones çılgınlığı tüm dünyayı sarmış durumda ve dizinin her sezonu dünya genelinde merakla takip ediliyor. Bu sürem final meydana getirecek olan dizi, fantastik kurgusu, senaristliği ve geniş oyuncu ekibi ile en iyi yabancı diziler sıralamasında uzun süre ilk sırada olacak şeklinde. İyi seyirler…


Yabancı Film izlemeye seviyorsanız, sizler için hazırlamış olduğumuz mutlaka izlenmesi gereken filmler listemize göz atabilir ve film,dizi internet sitemizden istediğiniz diziyi filmi seyredebilirsiniz. Film.BuradaBiliyorum.Com… İyi seyirler…

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!