Spiel
Trend

2020 Yılında Çıkacak Tüm Oyunlar

Oyun dünyası her geçen gün büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Her yıl ise bundan önceki yıl ile kıyasladığımızda oldukca daha çok sayıda oyun ile karşı karşıya kalıyoruz. Devamlı harcanan paranın ve yeni çıkan oyunların standardını artırdığı garip bir devrin eşiğinde bulunuyoruz. 2020 Yılında Çıkacak Oyunlar ise bu bağlamda garip bir döneme denk geliyor. 2020 Yılında Çıkacak Tüm Oyunların neredeyse hepsi şu anda kullandığımız jenerasyonun son yapımları olarak tarihte yer edinecekler. Bunun yanında ise 2020 yılının sonlarında çıkacak yeni jenerasyon konsollar ile beraber oldukca daha değişik ve oldukca daha kaliteli yapımlara haiz olabileceğiz.

Lafı fazla uzatmadan “2020 Yılında Çıkacak Tüm Oyunlar” listemizden bahsedecek olursam. 2020’de çıkacak oyunlar için genel olarak etkisinde bırakan kelimesini kullanmanın doğru olacağını düşünüyorum. Hali hazırdan eski jenerasyon konsollara veda edeceğimiz şu günlerde firmalar bizlere oldukça güzel bir veda yılı hazırlıyor benzer biçimde duruyor. Microsoft cephesinden Ori And The Will Wisps, Halo Infınıte benzer biçimde yapımlar gelirken Sony ise göz bebeği olan The Last Of Us Part 2’yi piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bunun yanı sıra öteki stüdyolardan ise Cyberpunk 2077, Dying Light 2, Bloodlines benzer biçimde oldukça kaliteli yapımlar geliyor. Özetlemek gerekirse söyleyebiliriz ki 2020 yılı oyunlar açısından fazlası ile dolu geçecek benzer biçimde gözüküyor. İşte 2020 Yılında Çıkacak Tüm Oyunlar sıralaması ;

2020 Yılında Çıkacak Tüm Oyunlar


Ori And The Will Wisps – 11 Şubat 2020

Yeni çıkacak oyunlar 2020 yazımıza başlamadan ilkin belirtmemiz ihtiyaç duyulan bir mevzu var. Bu listede yer edinen oyunları kalitelerini bakılırsa değil, oyunların çıkış yaptıkları tarihlere bakılırsa sıraladık. Bizler bu listeyi yaparken 2020 senesinde çıkacak oyunlar sıralamasında ilk sırada Ori And The Will Wisps bulunuyordu. Bu yüzden bizde yeni çıkacak oyunlar 2019 listemize Ori And The Will Wisp ile başladık.

Microsoft’un destekleri ile geliştirilen ve bence Microsoft tarafındaki en başarı göstermiş oyun olan Ori And The Will Wisps 2020 yılının başlarında oyun severler ile buluşacak. Bundan 5 yıl ilkin çıkan serinin ilk oyunu Ori And The Blind Forest’da oldukça başarı göstermiş bir yapımdı. Moon Studios’a serinin 2. oyunu içinde güvenimiz tam. Zaten 3 yıldan beri paylaşılan oynanış görüntülerine baktığımızda bu durumu net bir halde gözlemleyebiliyoruz. 11 Şubat 2020’de çıkacak Ori And The Will Wisps gene Microsot firmasının en başarı göstermiş yapımlarından birisi olacak benzer biçimde gözüküyor.

Gods & Monsters – 25 Şubat 2020

Senenin süpriz oyunlarından birisi ise asla şüphesiz Gods & Monsters olacak. E3 2019 Ubisoft sunumu esnasında süpriz bir halde duyurulan yapım yeni çıkacak oyunlar 2020 listemizin ilk çeyreğinde kendisine yer bulmayı başarıyor. 25 Şubat tarihinde çıkış meydana getirecek Ubisoft yapımı Gods & Monsters hakında ne yazık ki şu an için oldukca fazla data bilmiyoruz. Oyun hakkında söyleyebileceğimiz tek şey Zelda oyunlarından esinlenilmiş olması. Bu mevzu oldukça net bir halde gözüküyor. Bunun yanı sıra oyun PC ve PS4 platformları için çıkış meydana getirecek.

Final Fanstasy VII Remake – 3 Mart 2020

2020 yılının başlarında çıkacak bir başka oyun ise Final Fantasy VII Remake. Adından da anlaşılabileceği suretiyle bu oyun bir Remake şu demek oluyor ki yine meydana getirilen bir oyun. Oyunun aslı 1997 senesinde piyasaya çıkmış oldukça eski bir oyun. Bugün ise Square Enix tarafınca günümüz teknolojisine uygun bir halde bu oyun tekrardan yapılıyor. Bazı oyuncular bu biçim remake’lerden pek fazla hoşlanmasa da ben, oyunu oynama imkanı olmayan kişiler için bunların oldukca güzel bir fırsat bulunduğunu düşünüyorum.

Nitekim bu oyunun çıkmış olduğu 1997 senesinde bugün bu yazıyı okuyan insanların kim bilir birçoğu hayatta değildi. Ve o dönemdeki efsaneleşmiş yapımların bugünün teknolojisi ile tekrardan ele alınıyor olması oldukça hoş bir şey.

Watch Dogs Legion – 6 Mart 2020

2020’de çıkacak oyunlar listemizde başka bir Ubisoft oyunu ile daha karşınızdayız. Bu seferki oyunumuz oldukca evvelinde beri tanıdığımız Watch Dogs serisinin yeni oyunu Watch Dogs Legion. Bu oyun hakkında ne söyleyebileceğimi bilemiyorum. Sanırım dünya üstünde bu yapım için heyecanlanmayan tek şahıs benim. Yanlış anlaşılmasın oyun hakikaten güzel fakat ben bu oyun yerine yeni bir IP’yi tercih ederdim. Sonuç olarak senelerden beri Watch Dogs serisine ve mekaniklerine maruz kalıyoruz.

Neyse efendim netice olarak Watch Dogs serisinin yeni oyunu geliyor. Her türlü oynayacağız. Üstelik gözlemlediğim kadarı ile insanoğlu bu oyun için çoktan Hype halletmeye başlamışlar bile. Bize ise oyun çıktığında BuradaBiliyorumi.Com üstünde incelemesini yapmak düşer.

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 – 31 Mart 2020

2020’de çıkacak oyunlar listemizde bulunan bir başka efsaneleşmiş yapım ise Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2. Yine aramızda bulunan eski oyuncuların hatırlamayacağı bir başka oyun daha. Serinin ilk oyunu 2004 senesinde piyasaya çıkmış Vampire: The Masquerade – Bloodlines oyunuydu. Ve kişisel görüşüm olmakla beraber oldukça başarılıydı. Bu oyunun devam oyununun yapıldığını duyduğumda ise ilk başta oldukça heyecanlandım. Hatta oyunun ilk paylaşılan fragmanı falan oldukça iyi duruyordu.

Lakin E3 2019 konferansı esnasında ki görüntüleri gördüğümde heyecanım bir tık azaldı. Bloodlines oldukca büyük bir marka ve bu markanın kendi büyüklüğü altında ezilmesini asla istemem. Bakalım bizleri 31 Mart 2020 tarihinde iyi mi bir oyun bekliyor olacak.

Cyberpunk 2077 – 16 Nisan 2020

2020 senesinde en oldukca beklenen video oyunu ise asla şüphesiz Cyberpunk 2077. Hatta bırakın 2020 yılını oyun severlerin senelerden beri merakla beklediği bir yapımdı bu oyun ve sonunda çıkış zamanı açıklandı. Hatta çıkış zamanı Keanu Reeves tarafınca bizzat duyurulmuştu.

Oyuna gelecek olursam. Cd Project Red kalitesi desem tüm oyunu yeteri kadar özetleyebilirim diye düşünüyorum. Bilhassa Witcher 3’ün başarısından elde ettikleri maddi ve içsel değerleri Cyberpunk 2077 ile devam ettirmek isteyen Cd Project Red’in tüm dikkatini bu oyuna verdiğini senelerden beri biliyoruz. Bu uzun geliştirilme sürecinden 16 Nisan 2020 tarihinde çıkacak oyunu deneyimlemek için hakikaten sabırsızlanıyorum.

Marvel Avengers – 20 Mayıs 2020

Uzun senelerden beri beklediğimiz Marvel’ın video oyunu da 2020’de çıkacak oyunlar listemizde yer edinen başka bir yapım. Bu tarzda bir video oyunun yapıldığını uzun süreden beri biliyorduk. Lakin oyun hakkında yeni detayları E3 2019 konferansındaki Square Enix sunumunda alabildik. Bu bilgilerde hemen hemen oyunun iyi mi bir oynanışa haiz olduğuna dair bir şey yok ne yazık ki. Sunumda Marvel Avengers oyununa dair kısa bir video yayınlandı. Bunun yanında öteki mevzulara sesli olarak değinildi.

Şimdilik oyun hakkında bildiklerimizi sıralayacak olursak. Oyunun online tabanlı olacağını söyleyebiliriz. Elbette oyunda bir öykü modu var lakin bu mod öylesine konulmuş benzer biçimde duruyor. Oynunun genel mantığı oldukca büyük küçük bir ihtimal ile düşman öldür eşya topla ve daha oldukca düşman öldür üstüne olacak. Oyunda şu an için 5 karakter bulunuyor fakat yapımcı firmanın açıklamalarına bakılırsa bu sayı ileriki zamanlarda artacakmış. Oyuna yeni gelen karakterler ise ücretsiz bir şekilde oyuna eklenecekmiş. Bu oldukça iyi bir haber. Şu sebeple her halta 5 dolar isteyen firmalardan nefret ediyorum.

2020’de Çıkacak Ama Çıkış Tarihi Henüz Belli Olmayan Oyunlar

The Last Of Us Part 2 – 2020 İlk Çeyrek

2020’de çıkacak oyunlar listemizin 2. kısmı olan “henüz çıkış tarihi netleşmemiş oyunlar” listemizde ki ilk oyun The Last Of Us Part 2. Neredeyse her şeyi ile efsaneleşmiş olan ilk oyunun arkasından 2. oyunu halletmeye süregelen Naughty Dog’un yeni Last Of Us oyununu 2020 senesinde çıkarmasına kati gözü ile bakılıyor. Hatta Last Of Us Part 2’nin çıkış zamanı olarak birçok otorite 2020 yılının ilk çeyreğini gösteriyor.

Dying Light 2 – 2020 İkinci Çeyrek

Yeni çıkacak oyunlar listemizde yer edinen bir öteki oyun ise Dying Light 2. Serinin ilk oyunu Türkiye sınırları içinde bulunan Harran’da geçiyordu. Her ne kadar gerçek Harran ile pek alakası olmasa da bu durum Türk oyuncular tarafınca oldukça sevildi. Ve Dying Light Türkiye’de fazlası ile popüler oldu. Biroldukca oyunseverin merakla beklediği devam oyunu ise geçtiğimiz yıl duyurulmuştu. 2019 yılındaki E3 fuarında ise Dying Light 2’nin 2020 yılının ikinci çeyreğinde çıkacağı açıklandı.

Minecraft Dungeons – İkinci Çeyrek

Minecraft markasını Microsoft’un satın almasının arkasından bu seri hakkında oldukca fazla hususi içerik duyuruldu. Minecraft Dungeons’da bunlardan bir tanesi. E3 2019 Microsoft konferansında duyurulan oyun hakkında yukarıdaki videodan başka bir bilgiye haiz değiliz. Oyun hakkında bir benzetme meydana getirecek olursak bu oyuna Diablo’nun Minecraft grafikli versiyonu diyebiliriz. 2020 yılının ikinci çeyreğinde çıkacak bu oyunun popüler olup olmayacağı ise ciddi bir merak mevzusu.

Outriders – Üçüncü Çeyrek

Square Enix’in yayımcılığını üstlendiği bir öteki oyun olan Outriders, yeni çıkacak oyunlar 2020 listemizde yer edinen bir öteki oyun. İsterseniz arkadaşlarınız ile beraber, isterseniz tek başınıza oynayabileceğiniz Outriders, bilim kurgu temalı bir FPS Shooter oyunu. Yani özetlemek gerekirse Doom ve Gears Of War karışımı diyebiliriz Outriders için.

Şu an için oyunun tam çıkış zamanı belli değil. Ama konuşma esnasında bu oyunun 2020 yılının 3. çeyreğinde çıkış yapacağı açıklandı.

Call Of Duty Black Ops 5 – 2020 Dördüncü Çeyrek

Artık her yıl klasikleşmiş Call Of Duty serisinin yeni oyunu Call Of Duty Black Ops 5’de 2020’de çıkacak oyunlar listemize adını yazdıran başka bir yapım. Call Of Duty oyunu ne kadar anlatılabilir bilemiyorum. Üstelik elimizde hiçbir data yokken. Tek bildiğimiz oyunun 2020 yılının 4. çeyreğinde çıkacağı. Bunun haricinde oyun hakkında yeni bilgiler paylaşıldıkça bu yazıyı güncelleyeceğiz.

Halo Infinite – 2020 Dördüncü Çeyrek

2020 senenin son çeyreğinde çıkacak bir başka oyun ise Halo Infinite. Microsoft’un efsanevi oyun serisi Halo’nun son olarak üyesi olan Halo Infinite aslen uzun süreden beri beklenilen bir oyundu. E3 2019 sunumu esnasında yayınlandı. Ve ne yazık ki tahmin edebileceğiniz suretiyle oyun hakkında hemen hemen oldukca fazla şey bilmiyoruz. Bu yüzden oyuna oldukça yüzeysel değinmek zorundayız. Tek bildiğimiz oyunun 2020 senesinde çıkacağı.

Şimdilik 2020’de çıkacak oyunlar listemizde bulunan oyunlar bunlardan ibaret. Elbette 2020 yılı içinde bundan oldukca daha çok yeni oyun çıkacaktır. Lakin şu an için 2020’de çıkacağı kesinleşmiş oyunlar bu kadar. Önümüzde ki günlerde yeni oyunlar ile ilgili duyurular yapıldıkça bu sıralama güncellenecektir.

Film izlemeyi seviyorsanız Film.Buradabiliyorum.Com sitemizi , ek olarak Forum.BuradaBiliyorum.com forum sitemizede üye olmanızı oldukca isteriz . 

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!