Wissenschaft

#Bağırsak Mikrobiyomu, Uykuyu Düzenlemede Önemli Bir Paya Sahip

Bağırsak Mikrobiyomu, Uykuyu Düzenlemede Önemli Bir Paya Sahip

Reklamsız Dizi Film izlemek isterseniz Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi ziyaret edebilirsiniz .

Annie Spratt/Unsplash

Tıkayıcı uyku apnesi (TUA), dünya çapında bir milyardan fazla insanı etkileyen kronik bir uyku durumu. Bulgular, TUA’nın bağırsak mikrobiyomunu değiştirebildiğini ve içinde diyabet, yüksek tansiyon ile algısal sorunların yer aldığı TUA ile ilişkili ek tanılara önayak olabileceğini ileri sürüyor. Missouri Üniversitesi Tıp Fakültesi ve MÜ Sağlık Hizmetleri’nde çalışan araştırmacılar, TUA ile ilişkili uyku bozukluklarının farelerdeki mikrobiyomu nasıl etkilediğini ve bu bağırsak bakterilerinin diğer farelere nakletmenin, alıcı farelerdeki uyku kalıplarında nasıl değişimler meydana getirebildiğini keşfetmişler.

Araştırmacılar çalışmanın, uykunun düzenlenmesinde bağırsak mikrobiyomunun önemli bir rol oynadığını gösterdiğini söylüyor. Sonuçlar, nihayetinde TUA’lı insanlardaki bağırsak mikrobiyomunu hedef alan tedavilere dönüşebilir.

Çalışmanın baş yazarı ve MÜ Tıp Fakültesi’nde tıp doktoru olan David Gozal şöyle söylüyor: “Bağırsak mikrobiyomunu veya bağırsak mikrobiyomunun yan ürünlerini değiştirerek, uyku apnesini önleme ya da en azından bazı sonuçlarını hafifletme durumuna gelebiliriz. Örneğin sürekli pozitif havayolu basıncını (CPAP), hastanın bağırsak mikrobiyomunu değiştiren özel probiyotiklerle birleştirirsek; yorgunluk ve bitkinliğin bir kısmını giderebilir ve TUA’yla ilişkilendirilip de algıyı, hafızayı, kalp damar hastalıklarını veya metabolik işlev bozukluğunu etkileyen ek tanıların olasılığını azaltabiliriz. Eğer bu şeylerin herhangi birini yapabilirsek; o zaman bu, TUA’ya müdahale ediş şeklimizde ileri doğru atılmış büyük bir adım olur.”

Missouri-Columbia Üniversitesi. Ç: O.

Dizi || Film izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Daha çok bilim makalesi okumak isterseniz bilim kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!