Allgemeines

#Beyninize Zarar Veren 10 Tehlikeli Alışkanlık #SosyalMedya #Tv #BB

Beyninize Zarar Veren 10 Tehlikeli Alışkanlık

Beyni Olumsuz Etkileyen 10 Kötü Alışkanlık

Beyin vücudun merkezi işlem birimidir. Bir bilgisayarın en önemli kısmı olan CPU’su gibidir ve iyi işlev gören çeşitli küçük bileşenlere bağlıdır. Beyin de bilgisayar gibi yollarla çalışmaktadır. Fizyolojinizde işlevleri koordine eden ana organ olmasına rağmen, mükemmel sağlıkta olması gerekmektedir. Bunun tek yolu ise tüm vücudunuza bakmaktan geçer. WHO, Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, kötü yaşam tarzı ve beslenme alışkanlıkları ile beyninize zarar vermenin 10 yolu vardır. İşte buradalar;


1. Uykusuzluk

Uykusuzluk beyninize olduğu gibi tüm vücudunuza yağabileceğiniz en büyük kötülüklerden birisidir. Vücut hücrelerinizin ve dokularınızın yenilenmesi için 7 ila 8 saatlik sağlıklı bir uykuya ihtiyacınız vardır. Özellikle uzun bir çalışma sürecinden sonra neyin hücreleriniz dinlenmeye ihtiyaç duyarlar. 

uykusuzluk-024.jpg


2. Kahvaltı Öğününü Atlamak

Diyet rutininde olsanız bile kahvaltı öğününü atlamak yapabileceğiniz en tehlikeli şeydir. Bir önceki geceki akşam yemeğinden sonra uzun bir oruç aralığından sonra vücudun beyne oksijen taşımasını etkileyen elektrolitler ve besinlerin depolanması gerekir. 

kahvalti-ogununu-atlamak.jpg


3. Aşırı Şeker Tüketmek

Şeker insanın kullandığı en tehlikeli maddelerden birisidir. İşlenmiş gıdalar ve meyve suları, karbonatlı içecekler, tatlılar ve kekler yoluyla fazla şeker tüketimi vücudun hayati besinleri emebilme yeteneğini olumsuz etkileyebilir. 

asiri-seker-tuketmek.jpg


4. Aşırı Yemek Yemek 

Hepimizin bildiği gibi aşırı yemek yemek, obezite, uyuşukluk, enerji düşüklüğü ve zayıf beslenmeye yol açmaktadır. Bu zayıflık zihinsel fonksiyonların yanı sıra zayıf odak ve konsantrasyonla sonuçlanır. 

asiri-yemek-yemek .jpg


5. Sigara Kullanmak

İnsanlar tarafından bilinen en tehlikeli yaşam tarzı alışkanlıklarından biri olan sigarayı bırakmak için asla geç değildir. Akciğerlerde yarattığı hasar nedeniyle beyin de dahil olmak üzere vücut boyunca oksijen taşınmasını engeller. Sigara içmek Alzheimer’in demansına ve beyin dokusunun küçülmesine neden olabilir. 

sigara-kullanmak.jpg


6. Uyurken Başını Örtmek 

Bir çoğumuzda uyurken başımızı örtme alışkanlığı vardır. Fakat bu kötü bir alışkanlıktır ve beynimize zarar vermenin yaygın yollarından birisidir. Bu alışkanlık, uyku sırasında vücudun saf oksijeni solumasını önler. Ve oksijen yerine daha fazla karbonhidrat solumanıza sebep olur. 

uyurken-basini-ortmek .png


7. Hava Kirliliği

Hava kirliliği, sağlıklı bilişsel işlev için beyne saf bir oksijen kaynağı olmasını önler. Herkese seyahat ederken hava kirliliğinden etkilenilmemeyi sağlayan maske tavsiye edilmektedir. 

hava-kirliligi-maskesi.jpg


8. Hasta Hasta Çalışmak

Bu çok tehlikeli bir şeydir çünkü hasta olmak vücudunuzun size lütfen dinlen deme şeklidir. Bunun sebebi bağışıklık sisteminizin savaşmaya fazla mesai harcamasıdır. Hasta hissettiğinizde çalışmaya devam etmek sağlığınıza çok büyük zararlar verir ve çalışmaya zorladığınız beyninizi büyük ölçüde yorar. 

-hasta-hasta-calismak.jpg


9. İletişimsizlik 

Konuşma ve iletişim, bir kişinin zihinsel yetkinliklerini geliştirmesine yardımcı olur ve beynin zihinsel gelişimine katkıda bulunur. Yalnız kalmak, en azından arkadaşlarınızla ve ailenizle sohbet etmenizi engellememelidir. 

iletisimsizlik .jpg


10. Uyarılmış Düşünce Eksikliği

Beyniniz için egzersiz yapmak çok önemli bir aktivitedir. Yaşamınızdaki her duruma kayıtsız kalmak, düşünmemek ve sizin için çözümler üretmeye çalışmamak zihinsel gelişim için sağlıksız bir durumdur.

uyarilmis-dusunce-eksikligi.jpg

Önerilen İçerik; Para Biriktirmek için Tercih Edilen 10 Pratik Tavsiye

NeOldu.com

UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size ancak ve ancak doktorunuz yardımcı olabilir.

Kaynak

Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz sosyal medya kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Film izlemeyi seviyorsanız Film.BuradaBiliyorum.Com sitemizi, Dizi izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!