Allgemeines

#Çoğu İnsanın Yoksaydığı 10 Kanser Belirtisi #SosyalMedya #Tv #BB

Çoğu İnsanın Yoksaydığı 10 Kanser Belirtisi

Görmezden Gelinen 10 Kanser Belirtisi

Ağrı, ateş, öksürük gibi küçük sağlık sorunlarınız varsa bu sorunlar onları ciddiye almamanız gerektiği anlamına gelmez. Bu yaygın görülen sağlık problemleri kanserin ilk belirtileri olabilir. Özellikle de normalden daha uzun devam eder durum kötüleşirse mutlaka dikkate alınmalıdır. İngiltere Kanser Araştırmaları’ndaki araştırmacılar, yetişkin popülasyonunun yarısından fazlasının kanser için alarm zillerini beklediklerini ortaya koydular. Ama ne yazık ki sadece %2’si bu belirtilerin kansere yol açabileceğine inanıyordu. Bu işaretlerden herhangi birine sahip olmak, bir yerde kanserli bir tümörünüz olduğu anlamına gelmez. Fakat bu küçük rahatsızlıklardan herhangi birinin sebebi tespit edilemediyse kanser riski göz önüne alınarak doktora danışılmalıdır. Çoğu insanın genellikle görmezden geldiği yaklaşık 10 erken kanser belirtisini öğrenmek için aşağıdakileri okumanızı öneririz.

kanser-023.jpg

1. Sık Ateşlenme ve Enfeksiyon 

Kanserde ateş çok yaygın bir belirtidir, ancak çoğunlukla kanser hücreleri diğer bölgelere yayıldığında ortaya çıkar. Uzun süreli ve sık ateş, lenfoma veya lösemi gibi kanserli durumların belirtisi de olabilir.  

sik-ateslenme-ve-enfeksiyon .jpg


2. Yorgunluk

Normal derecede dinlenme ve yeterli uyku aldıktan sonra bile yorgun veya zayıf hissediyorsanız hemen doktora başvurmalısınız. Kanser büyüdükçe ve ilerledikçe kendinizi daha da yorgun hissetmeye başlarsınız. Kolon veya mide kanseri genellikle yorgunluğa ve baş dönmesine sebep olabilir. Yorgunluğunuzu hayatınızla açıklayamıyorsanız mutlaka doktora başvurmalısınız. 

yorulma-.gif


3. Ani Kilo Kaybı

Aniden verilen kilolar kanserin ilk ve en yaygın belirtilerinden birisidir. Özellikle akciğer ve meme kanseri teşhisi konan kişilerde bu işaret çok yaygındır. Kanser hücreleri karaciğere yayıldığında özellikle de toksinlerin giderilmesi ve iştahın düzenlenmesiyle ilgili işlevlerde bir etkisi olduğundan kilo kaybı sık görülmektedir. Sindirimle ilgili kanserlerin de önemli bir belirtisidir ani kilo kaybetmek. Herhangi kasıtsız ve diyetsiz bir süreçteyseniz ve bir ayda en az 10 kilo verdiyseniz mutlaka bir doktora görünmeniz gerekmektedir. 

ani-kilo-kaybi.jpg


4. Nefes Darlığı

Nefes darlığı ve nefes alıp vermede sorun yaşamak çok farklı sağlık sorunlarının belirtisi olabilir. Solunum sırasında yaşanan problemler akciğer kanserinin de belirtisi olabilir. Akciğerdeki bir tümör hava yoluna karşı bastırıp daraldığında, kişi nefes almakta zorlanır.

nefes-darligi-001.jpg 


5. Öksürük 

Öksürük, soğuk algınlığı ve grip mevsim geçişlerinde ve kış mevsiminde yaşanan çok yaygın bir sağlık sorunudur. Ancak bu sürekli ve kronik bir hal almışsa, tiroid kanseri, akciğer kanseri, laringeal veya lenfoma gibi kanserli durumların belirtisi de olabilir. Öksürük, kanser hastasının hastalık tanısı öncesinde ve sırasında yaşadığı çok yaygın bir semptomdur. 

oksuruk .jpg


6. Yutkunmada Güçlük Çekmek

Yutkunmada güçlük çekmek başka sebeplerden kaynaklanabilse de yiyecekleri yutmak için sürekli olarak zorlanıyorsanız bu, boğaz, mide veya yemek borusu kanserlerinin bir belirtisi olabilir. 

yutkunma.jpg


7. Derideki Benlerin Görünümlerinde Değişiklik

Vücudunuzdaki benlerde, molekül boyutlarında değişiklikler varsa nadiren ağrıya veya başka ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bununla birlikte doktorlar yeni bir ben oluşumunda veya mevcut benin büyüklüğünde ve şeklindeki değişiklikleri fark ettiğinde kanser taraması önermektedirler. 

derideki-benlerin-gorunumlerinde-degisiklik.jpg


8. Tırnaklardaki Değişiklikler

Tırnakların boyutları ve şekillerindeki olağan dışı değişiklikler, akciğer kanseri, karaciğer kanseri, cilt kanseri ve böbrek kanseri gibi çeşitli kanser durumlarının ortaya çıkmasına neden olabilir. Her ne kadar bu değişiklikler başka bir sorun nedeniyle olabilse de yine de bir uyarı işareti olabilir. Tırnak renginiz eğer beyazlaşmaya başladıysa bu küçük de olsa bir karaciğer kanseri işaretidir. Tırnaklarınızın altında beliren siyah veya kahverengi lekeler ise cilt kanserini işaret edebilir. 

tirnaklardaki-degisiklikler.jpg


9. Anormal Kanama 

Vücudun çeşitli bölgelerindeki kanamalar farklı sağlık sorunlarından kaynaklanabilir fakat aynı zamanda birkaç kanserli durumun da işaretlerindendir. Örneğin idrardaki kan, böbrek veya mesane kanserinden kaynaklanabilmektedir. Kusma kanı ise mide, akciğer veya özofagus kanserinin belirtisi olabilir. Meme uçlarından gelen kanlı akıntı ise meme kanserinin kesinlikle büyük bir işaretidir. Vücudun herhangi bir kısmından gelen anormal kanamanın en kısa sürede doktor tarafından kontrol edilmesi gerekir.

anormal-kanama .jpg


10. Sarılık 

Sarılık, ciddi bir sağlık sorunudur ve genellikle safra kesesi veya karaciğer problemiyle ilişkilidir. Bununla birlikte, aynı zamanda pankreatik kanserin ilk belirtisi olabilir. Bütün bu işaretler kanseriniz olduğu anlamına gelmez. Bu koşullar belirli bir hastalığın işareti değilse ve eğer uzun süre kalırsa zamanla kötüleşirse yapılacak ilk şey kendinizi tamamen bir doktora emanet etmenizdir. Kanserde erken teşhis hayat kurtarır!

sarilik .jpg

Önerilen İçerik;

► Kanseri Önleyecek 10 Öneri

UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size ancak ve ancak doktorunuz yardımcı olabilir.

NeOldu.com

Kaynak

Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz sosyal medya kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Film izlemeyi seviyorsanız Film.BuradaBiliyorum.Com sitemizi, Dizi izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!