Sozialen Medien

#Danua (Alman Mastifi) Cinsi Köpek Bakımı ve Özellikleri

Danua (Alman Mastifi) Cinsi Köpek Bakımı ve Özellikleri

Danua Köpek Cinsi Hakkında Bilgi

Danua Köpek Cinsi

Danua köpeği oldukça eski bir ırk olarak bilinmesi ile beraberinde M.Ö 3000’li yıllara kadar dayanmaktadır. Eski anıtlarda benzer görünüme sahip köpek figürlerinin yer almasından dolayı Eski Mısır’a kadar uzanan bir geçmişi olduğu düşünülmektedir. Babil tapınakları ve Asur halkında yaşadığı söylenmektedir. Çin yazıtlarından da Danua köpeği hakkında bir çok benzerlik görülmektedir.

Büyük boyuta sahip bir köpek olan Danua her ne kadar ürkütücü dursa da son derece nazik dev olarak bilinmektedir. Dünya üzerinde bir çok ülkede evcil hayvan olarak beslenen bu tür çok eğlenceli kişiliği ve kibar hareketleri ile her yaştan çocukla vakit geçirebilmektedir. Sahibine karşı inanılmaz bağlı ve sadık oluşu her daim onu mükemmel bir köpek yapmaya yetmektedir.


Danua Köpek Kişiliği

Danua Köpek Cinsi

Dostane ve sevecen doğası ile bilinen Danua köpeği aşırı derecede yumuşak ve çok fazla dikkatli bir türdür. Her ne kadar vahşi bir duruş sergilese de mükemmel bir aile hayvanı olma özelliğine sahiptir. Çok nadiren saldırgan hareketler sergilemektedir. Bu da diğer köpeklere karşı olmaktadır. Çocuklara dahi inanılmaz nazik ve hoşgörülü yapıdadır.

Kişiliği adeta iç ısıtan bu büyük dev genç yaşta sosyalleştirilmemesi durumunda büyüdüğünde bilinçsiz ve kontrolsüz hale gelebilmektedir. Ancak her ne olursa olsun ailesine karşı inanılmaz sadık ve itaatkar olacaktır. Bilmenizi isteriz ki Danua köpeği yalnız kalmaktan nefret etmektedir. Bu nedenle yoğun iş temposuna sahip bireyler için önerilmemektedir.


Danua Köpeği Sağlık Durumu

Danua Köpek Cinsi

Danua köpeği küçük bedeni ve fit duruşu ile bir hayli sağlıklı bir görünüme sahiptir. Köpeğinizin her daim uzun ömürlü olması için kişisel bakım ihtiyaçlarını düzenli olarak gerçekleştirmeniz önerilmektedir. Öte yandan Danua köpeğinin yaşamsal faaliyetlerini en üst düzeyde tutabilmek için her daim kaliteli köpek maması ve yaşına uygun mama tüketimi gerçekleştirilmektedir. Ayrıca vücut-kilo endeksine göre diyet maması da kullanılması gerekebilir.

Yapılan araştırmalar neticesinde Danua köpeğinin ortalama yaşam beklentisi 10 ile 15 yıl arasında değişiklik göstermektedir. Her daim sağlıklı olduğundan emin olmak için düzenli veteriner hekim kontrolü önemlidir. Ayrıca Danua köpeğinin doğuştan gelen bazı kalıtsal hastalıklara sahip olma riskine karşı kontrollü olmanızda fayda var.


Danua Köpek Görünümü

Danua Köpek Cinsi

Gezegenin en etkileyici köpekleri arasında yer alan Danua, son derece büyüleyici bir görünüme sahiptir. Bir hayli büyük olmasının yanı sıra nazik doğaya sahip bu sevimli dostumuzun tipik özelliği geniş ağız yapısı ve uzun keskin surat yapısıdır. Burun delikleri oldukça büyük ve açıktır. Buda Danua köpeğine keskin bir duruş katmaktadır. Kulakları üçgen şeklinde olup çok sarkık olmadan öne doğru katlanmaktadır. Sırtı hafifi kemerli ancak çok güçlüdür. Özellikle Danua köpeğinin arka kısmı inanılmaz gelişmiştir. Son derece kaslı yapıya sahip olan bu tür kalından inceye doğru uzanan kuyruğa sahiptir. Kısa, kalın ve parlak tüy yapısına sahip Danua köpeği genellikle siyah, mavi ve alacalı renklerde görülmektedir.


Danua Köpek Bakımı

Danua Köpek Cinsi

Diğer köpek cinslerinde olduğu gibi Danua köpeğinin de sağlıklı ve uzun ömürlü bir yaşam için bakım oldukça önemlidir. Köpeğinizin bakım uygulamalarını yaparken düzenli tarama ölü tüylerden kolayca arınmasına yardımcı olmaktadır. Tüy uzunluğu ve yapısına göre Danua köpeğini günlük yada haftalık olarak tarayabilirsiniz. Öte yandan köpeğinizin patilerinin sağlıklı kalması için düzenli tırnak kesimi yapmalısınız. Bu uygulamaları köpek kuaförü merkezinde gerçekleştirebilirsiniz.

Danua köpeği bakım uygulamalarında ağız içerisinde oluşabilecek enfeksiyon riskine karşı diş fırçalama önerilmektedir. Ayrıca açık alanda zehirli otlara karşı her daim dikkatli olmanız gerekmektedir. Köpeğinizin mikrop ve parazitlere karşı korunması için düzenli aşı uygulamaları yaptırınız. Aşı uygulaması bağışıklık sistemini kuvvetlendireceği gibi vücut direncini de arttırmaktadır. Son olarak Danua köpeğinizin her daim fit kalması için düzenli egzersiz ihtiyacını gidermeyi ihmal etmeyiniz.


Danua Köpeği Çocuklar ve Diğer Evcil Hayvanlar İle İletişimi

Danua Köpek Cinsi

Hemen hemen her yaşta çocuk ile iyi geçindiği söylenen Danua köpeği son derece uyumlu bir aile hayvanıdır. Bu nedenle her ne kadar ürkütücü görünüme sahip olsa da çocuğunuz ile iyi geçinebileceğinden emin olabilirsiniz. Ancak daha küçük çocuklara iri cüssesinden dolayı istemsizce zarar verebilmektedir. Bu da devirme yada çarpmadan ibaret olacaktır.

Danua köpeği diğer evcillere karşı saldırgan tavırlar sergileyebilmektedir. Ancak birlikte büyütülmesi durumunda iyi geçinecektir. Yabancı köpekler ile bir araya getirildiğinde çok dikkatli olmanız gerekmektedir. Bir diğer sorun ise küçük hayvanlarla uğraşmayı sevebilmektedir.


Danua Cinsi Köpek Özellikleri

Danua Köpek Cinsi

• Son derece şefkatli ve sadık aile köpeği olarak bilinmektedir.

• Çok zeki köpek olmasından dolayı eğitilmesi kolaydır.

• Bakım ihtiyacı düşün ancak beslenmesi masraflıdır.

• Tüy dökümü oldukça azdır.

• Doğası gereği inanılmaz eğlenceli olan Danua köpeği bir çok kez saçmalayabilmektedir.

• İlk kez köpek sahiplenecekler için önerilmemektedir.

• Kendi başına asla yalnız bırakılmamalıdır.

• Kuyruğu çok fazla heyecanlandığında hasara neden olabilmektedir.

• Ruh haline göre bazen fazla inatçı olabilmektedir.

• Çok fazla egzersiz ihtiyacı duymaktadır.


Danua Köpeği Kalıtsal Hastalıklar

Danua Köpek Cinsi

Danua her ne kadar sağlıklı bir ırk olarak bilinse de bazı kalıtsal hastalıklara sahip olabilmektedir. Eğer ki kendinize bir Danua sahiplenmeyi düşünüyorsanız köpeklerde yaygın görülen hastalıklar konusunda bilgi sahibi olmanızda fayda var. Özellikle Danua köpeğinde rastlanmakta olan kalıtsal hastalıklar;

Kalça Displazisi (Bu hastalık uyluk kemiğinin kalça eklemine sıkıca oturmaması durumunda ortaya çıkmaktadır. Bazı köpek cinslerinde arka bacaklarından birinde veya her ikisinde de ağrı ve topallama gösterirken, bazı köpek cinslerinde hiçbir ön belirtiye rastlanmamaktadır. Genellikle bu hastalık köpeğin yaşlanması ile şiddetlenecektir. Hastalığın tanısının konması için kalça röntgeni gerekmektedir. Bu hastalık kalıtsal olmasına rağmen, yüksek kalorili besin tüketimine bağlı hızlı büyüme, şiddetli ters hareket yada düşerek yaralanma sonucunda kötüleşmektedir.)

Katarakt (Genellikle genç katarakt olarak bilinen bu hastalık köpeklerde 1 ile 2 yaş aralığında görülmektedir. Nadiren de olsa ileri aşamada körlüğe sebebiyet vermektedir. Bu kalıtsal sorunu taşıyan köpekler çiftleştirilmemelidir.

Hipotiroidizm (Bu hastalık genellikle zor tespit edilmektedir. Tiroid hormonlarının anormal derecede düşük üretilmesi sonucunda ortaya çıkmaktadır. Genellikle bu hastalığa sahip köpeklerde göz akıntısı, soluk almada sıkıntı ve halsizlik görülmektedir. Teşhisin konulması durumunda günlük tiroid hapı tüketilmesi gerekmektedir. Ayrıca bu tedavi köpeğin yaşamı boyunca devam ettirilmelidir.)

Hemeralopia (Gündüz körlüğü olarak bilinen bu hastalık genellikle yavru köpeğin sekiz haftalık olduğu dönemde sahibi tarafından kolayca fark edilebilmektedir. Hastalığın en belirgin yan etkisi yavrunun hareket halinde sürekli bir şeylere çarparak tökezlemesi olarak tanımlanır. Güneşe çıktığında oldukça sersem hareketler sergileten bu hastalık gece olduğunda ortadan kaybolmaktadır. Erken teşhis oldukça önemlidir.

Kalıtsal Polinöropati (Bu hastalık genellikle yürüme bozukluğuna yol açması ile bilinmektedir. Köpekte koordinasyon ve dengesizlik durumuna yol açmaktadır. Genellikle oldukça hafif yada çok şiddetli görülmektedir. Genellikle bir yaşının altında ki köpeklerde görülse de oldukça ani bir şekilde çıkabilmektedir. Bu hastalığa sahip köpek yürüme zorluğu çekebilir hatta düşebilir.

Yukarıda belirtmekte olduğumuz hastalıklar yalnızca bu cinse özgü değildir. Danua köpeğinde bu kalıtsal hastalıklar görülebileceği gibi hiç biri ile karşılaşmaması da oldukça olasıdır. Ancak köpek cinslerinde genellikle rastlanan bu kalıtsal sorunlara karşı köpeğinizi yavruluktan yetişkinliğe kadar düzenli veteriner hekim kontrolüne götürmeniz de fayda var.

Önerilen İçerik: Köpek Cinsleri, Türleri ve Irk Özellikleri

Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz sosyal medya kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Dizi || Film izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Kaynak

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!