Wissenschaft

İskenderiye Feneri: Dünyanın eski harikası Mısır’da yeniden yapılıyor

İskenderiye Feneri – eski dünyanın yedi harikasından biri – Mısır Eski Eserler Kurulu tarafından orijinal yerinde yeniden inşa edilmesi onaylandı.

Eski Eserler Kurulu Sekreteri olan General Mostafa Amin Mısır gazetesi Youm7’de verdiği demeçte şöyle konuştu: “Mısır Eski Eserleri Daimi Komitesinin Üyeleri, daha önce İskenderiye valiliği tarafından fenerin yeniden inşa edilmesini hedefleyen eski bir projeyi onayladı”.

Amin, araştırma ve son inşa planının sunulduğunu ve şimdi son kararın İskenderiye bölgesel hükümeti tarafından verileceğini bildirdi.

İskenderiye Feneri, bir başka ismiyle Pharos Feneri, dünyada benzeri olmayan bir yapıydı ve yüzlerce yıl, insan yapımı en yüksek yapı olarak kaldı (137 metre).

Fener, Büyük İskender’in vefatından sonra, milattan önce 280’de Batlamyos Krallığı tarafından Pharos adasında inşa edilmişti.

Greko-Romen arkeoloji profesörü Fathy Khourshid’e atıf yaparak, Cairo Post’un haberine göre, üçüncü ve on ikinci yüzyıllar arasında, bölgedeki bir seri deprem yapının sonunu hazırladı.

Khourshid, “Orijinal yapı üç katlı idi: merkezi bir yapıyı içeren alttaki kare bölüm, sekizgen bir yapı içeren orta bölüm, ve tepede yuvarlak bir bölüm”.

Fener, geceleri ateşle ve gündüz ayna ile gemilere yol gösteriyordu.

14.Yüzyılda tamamen yıkıldı ve parçalarından bazıları Qatibay Kalesi’nin 1480’de yapılması sırasında kullanıldı, bu yapı şehrin gezilecek yerleri arasında hâlâ durmaktadır.

Fenerin kalıntıları arasında, 1990’lı yıllarda İskenderiye limanında yeni keşifler yapıldı.

Kaynak: rt.com

Daha çok bilim makalesi okumak isterseniz bilim kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Film izlemeyi seviyorsanız Film.BuradaBiliyorum.Com sitemizi, Dizi izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!