Sozialen Medien

#Evde Vücut Geliştirme Programı, Hareketleri ve Kas Geliştirme Egzersizleri

Evde Vücut Geliştirme Programı, Hareketleri ve Kas Geliştirme Egzersizleri

Reklamsız Dizi Film izlemek isterseniz Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi ziyaret edebilirsiniz .

Evde Spor Programı ve En Etkili 5 Fitness Hareketi

İnsanların fit ve hoş görünümlü bir vücuda sahip olmaları için pek çok yönteme başvurmaktadır. Spor salonlarına para harcamak yerine evinizde istediğiniz vücuda kavuşabileceğinizi biliyor muydunuz? Evde vücut geliştirme programı sayesinde spor salonlarına gitmeden fit bir vücuda sahip olabilirsiniz. Evde fitness programı resimli örneklerle bu içeriğimizde yer alıyor. Vücut geliştirme sporuyla uğraşanların kısa sürede iyi sonuçlar almak için kullandığı kaliteli ve bitkisel gıdaları (supplement) incelemek için buraya tıklayın. İşte evde vücut geliştirme hakkında tüm merak edilenler…


Evde Vücut Geliştirme Hareketleri

giriş-002.jpg

Vücut geliştirmek için mutlaka spor salonlarına gitmeye gerek yoktur. Bu işi ileri seviyelere kadar götürme niyetiniz yoksa evde kendi çabalarınızla da verimli sonuçlar alabilirsiniz. Bunun için öncelikle ihtiyacınız olan şey müsait bir odadır. Evinizde bu işe ayırabileceğiniz odanız varsa gerekli aletleri alıp hemen başlayabilirsiniz. Alınması gereken aletlere geçmeden önce eğer kilo vermek ve hafif fit görünmek amacıyla spor yapacakların sayacağımız aletleri almasına gerek yoktur. Kendi vücut ağırlığını kullanarak yapabileceği farklı hareketler onun için yeterli olacaktır. Vücut ağırlığı ile evde yapılabilecek temel hareketlerden kısaca bahsedelim;

1. Şınav

şinav.jpg

Şınav hareketi, farklı kas gruplarını aynı anda çalıştırabilen verimli hareketlerden biridir. Alışkın olmayanlar için başlarda biraz zorlayıcı olsa da ilerleyen günlerde kolaylaşacaktır. Şınav hareketinin en etkili çalıştırdığı kas grubu göğüs kaslarıdır. Göğüs kaslarının ardında sırt, karın, ön omuz ve arka kol kasları gelir. Tek bir hareketi farklı şekillerde yaparak bu bölgelerden hangisini daha fazla çalıştırmak isterseniz oraya yoğunlaşabilirsiniz.

Örneğin eller birbirine yakın olacak şekilde yapılan şınav, iç göğüs kaslarını ve arka kol kaslarını daha çok çalıştırır. Ellerin birbirinden uzak olacak şekilde kolların geniş açılarak yapıldığı şınav dış göğüs ve omuz kaslarını çalıştırır. Bunların haricinde; bir elin daha ileride diğerinin geride olduğu şınav, bacaklara doğru koyulup omuzların öne doğru çıktığı şekilde yapılan şınav, ellerin baş hizzasından önde tutulduğu şınav gibi çok farklı şekilleri vardır. Her şekilde farklı kas gruplarının uyarılması ve gelişmesi sağlanır. Kardiyo, güç ve fonksiyonel egzersizler için üretilmiş en iyi kondisyon aleti modellerine göz atmak için buraya tıklayın.


2. Barfiks

barfiks-001.jpg

Bahçenizde imkanınız varsa demir bir çubuktan yapabileceğiniz ya da internetten kapıya takılan demirlerinden alarak uygulamaya koyabileceğiniz güzel hareketlerden birisi de barfikstir. Barfiks kendi vücut ağırlığınızı üst beden kaslarını kullanarak kaldırabilmektir. Her insanın bu kaslarını geliştirmeye ve kendi vücudunu kaldırabilmeye ihtiyacı vardır. Günlük rutinde masa başı işlerde çalışan kişi için barfiks hareketi en zor hareketler arasındadır. Başlarda hiç yapamazken gün geçtikçe ve denedikçe sayının artacağını görebilirsiniz.

Barfiks çekerken ön kol kasları, kanatlar ve sırt kasları son derece iyi uyarılır. Eller, omuz genişliğinde açılarak ve avuç içleri öne doğru bakacak şekilde yapılan barfiks en verimli barfikstir. Çalıştırılmak istenen bölgeye göre dar ya da geniş tutulabilir. Ellerin içe doğru baktığı, bir elin içe bir elin dışa baktığı veya tek elle yapılan çeşitleri bulunmaktadır. Ayrıca barfiks yaparken ayaklar öne doğru kaldırılmak suretiyle karın kaslarının çalışması da sağlanabilir. Kolay monte edilebilir özelliği sayesinde hem spor salonlardında hem de evlerde kullanılan barfiks çubuğu modellerine göz atmak için buraya tıklayın.


3. Mekik

mekik-006.jpg

Karın kasları için evde en kolay uygulanabilecek egzersizler arasında mekik yer alır. Düz bir karın, daha sıkı bir görüntü ve baklavalar için mekik hareketi gereklidir. Mekik hareketi yapılırken sadece karın kasları değil onunla birlikte bel, yan karın ve kalça kasları da çalışır. Bel bölgesini inceltmek için kullanılabilecek egzersizlerin başında gelir. Yapılış şekline göre üst ve alt karın kasları çalıştırılabilir. Ters mekik genelde alt karın kaslarına odaklanır.

Mekik hareketini yaparken ayaklarınızı havaya kaldırırsanız hareket zorlaşacak ve kaslarınızdaki yanma artacaktır. Eğer ayaklarınızı divan ya da sabit bir cismin altına sıkıştırarak mekik yaparsanız daha çok tekrardan sonra kaslarınız yanmaya başlayacaktır. Hareketi kolaylaştırmak ya da zorlaştırmak sizin elinizdedir. Belinde, sırtında ve boynunda rahatsızlığı olanlar için mekik hareketi tavsiye edilmez. Bu kişiler mekik aletlerinden yardım alabilirler ya da squat hareketiyle karın ve bel kaslarını güçlendirebilirler. Antreman sırasında sporcuyu korumak için üretilmiş ve performans arttırmaya yardımcı en iyi fitness aksesuar modellerine göz atmak için buraya tıklayın.


4. Squat

squat-003.jpg

Şınav ve barfiks gibi çoklu kas gruplarını çalıştıran hareketlerden biri de squattır. Bu hareket, bacakların omuz genişliğinden biraz fazla açılması ve çömelip kalkılması ile yapılır. Başlangıç için kişinin kendi vücut ağırlığı yeterli olacaktır. Vücut ağırlığınız hafif gelmeye başladığı zaman kucağınıza ağırlık oluşturacak nesneler alabilir ya da ağır eşyalar koyduğunuz bir sırt çantasından yardım alabilirsiniz. Squat hareketi, öncelikle bacak ve kalçadaki kaslar olmak üzere karın, bel ve sırt kaslarını da çalıştırır.

Bacaklardan sonra en çok kuvvetlendirdiği kaslar, karın ve bel kaslarıdır. Çoğu sporcu hiç mekik çekmeden sadece squat hareketleriyle sağlam karın kaslarına sahip olduklarını itiraf etmişlerdir. Ayrıca bacakların bir tanesini öne atarak squat yapılabilir. Komando dansı olarak bilinen Lunges hareketi arka bacak kaslarını daha çok çalıştırır. Öne attığınız ayağınızın altına yüksek bir nesne koyarak da step up denen merdiven hareketini evde kolay şekilde yapabilirsiniz. Vücudun her bölümünü çalıştıran ve kasların gelişimine yardımcı olan en iyi dambıl modellerini görüntülemek için buraya tıklayın.


5. Dips

dips.jpg

Arka kollar için evde yapılabilecek en güzel hareket dips hareketidir. Bunu yapmak için ağırlığınızı taşıyacak iki nesne olması yeterlidir. En ideali koltuk ve bir sandalyeden oluşan ikilidir. Ellerinizi gövdeye yapışık olacak şekilde poponuzun iki yanına sabitleyip, ayaklarınızı topuklar sandalyede olacak şekilde sabitleyerek, dirseklerinizi 90 dereceden biraz fazla kapatıp sonra açarak yapabileceğiniz harekettir.

Bu hareket ile vücut ağırlığınızın büyük kısmı arka kol kaslarınıza biner. Hareketi yaparken dikkat edilecek nokta dirseklerinizi çok geride bırakmamaktır. Ellerinizi mümkün olduğunca divanın kıyısına koymalı ve gövdenizi dik tutmalısınız. Aksi halde omurlardaki tendonlar aşırı gerilecek ve sakatlanmalara yol açacaktır. Vücudun esnemesini sağlamak, tüm kas gruplarını harekete geçirmek, denge merkezini düzetmek ve yağ yakımını kolaylaştırmak için üretilen en iyi pilates malzemelerini incelemek için buraya tıklayın.


Evde Vücut Geliştirme Programı

evde-vücut-geliştirme-prgrami.jpg

Kendi vücut ağırlığınızı kullanarak yapabileceğiniz hareketleri açıkladıktan sonra sıra, satın almanız gereken aletlere geldi. Vereceğimiz programı uygulayabilmek için vücut ağırlığınıza ve kas gücünüze göre bir ağırlık seti alarak başlamanız gereklidir. Bir adet kısa bar(isteğe bağlı) ve iki adet dambıl barıyla birlikte 2 kg, 2.5 kg, 5 kg ve 10 kg ağırlıklardan ikişer adet almanız ilk başta yeterli olacaktır. Eğer daha ağır çalışabilirim derseniz 5 kg ve 10 kg olanlardan iki adet daha alabilirsiniz.

İsteyenler supplement takviyesi alabilirler. Protein tozu almak ve antrenmanlardan sonra kullanmak hızlı sonuçlar almanıza yardımcı olacaktır. Zayıf olan kişiler protein tozu yerine weight gainer ve yanında kreatin alabilirler. Bu onların kilo almasına ve güçlenmelerine fayda sağlayacaktır. Kreatini herkes kullanabilir. Antrenmanlardaki performansınızı arttıracaktır. Bunun yanında beslenme çok önemlidir. Yüksek protein almak ve kasları beslemek gerekir. Günlük kalori alımınızı arttırmanız ve bunu protein olarak tüketmeniz gereklidir. Supplement kullanmak istemeyen ve sadece yiyeceklerle bunu telafi edecek kişilerin beslenme konusuna çok daha fazla dikkat etmeleri gereklidir. Programa gelince…


İlk 2 Hafta

İlk haftalar önemlidir. Vücuttaki hamlaşmış kasların uyarılması ve tendonların geliştirilmesi gerekir. Bu yüzden çok fazla ağır girmek sakatlanmalara neden olabilir. Hafif ağırlıklarla 2 haftalık süreçte vücudun hazır olmasını sağlayabilirsiniz.

1. Dumbell Press: 3 Set 12 Tekrar

2. Dumbell Curl: 3 Set 12 Tekrar

3. Dumbell Floor Press: 3 Set  12 Tekrar

4. Şınav: 3 Set Yapılabildiği Kadar

5. One-Arm Dumbell Row: 3 Set  12 Tekrar

6. Dumbell Triceps Extension: 3 Set  12 Tekrar

7. Squat: 3 Set  15 Tekrar

8. Lunges: 3 set  15 Tekrar


Sonraki İki Hafta

Kaslar hamlığını atmış ve tendonlar güçlenmiş sayılır. Yine de çok fazla yüklenmeden tekrar sayılarını biraz düşürüp, ağırlığı biraz arttırarak bu iki haftalık dönem geçirilmelidir. Eklenecek ağırlıkların kasları zorlaması gerektiği unutulmamalıdır.

1. Dumbell Press: 3 Set 10 Tekrar

2. Dumbell Curl: 3 Set 10 Tekrar

3. Dumbell Floor Press: 3 Set 10 Tekrar

4. Şınav: 3 Set Yapılabildiği Kadar

5. One-Arm Dumbell Row: 3 Set 10 Tekrar

6. Dumbell Triceps Extension: 3 Set 10 Tekrar

7. Squat: 3 Set 12 Tekrar

8. Lunges: 3 set 12 Tekrar


Sonraki 2 Hafta

Tendonlar ve kaslar iki haftalık süreçte uykudan uyanarak kendini yenilemeye ve geliştirmeye başladıkları için bu iki haftalık dönemde ağırlığı arttırıp tekrar sayılarını azaltmak kas gelişimi için faydalı olacaktır. Bacaklarda tekrar sayıları sabit kalacaktır. Programa bir de barfiks eklenmelidir. Lunges hareketi yerine step up hareketi yapılabilir.

1. Dumbell Press: 3 Set  8 Tekrar

2. Barfiks: 2 Set Yapılabildiği Kadar

3. Dumbell Curl: 3 Set 8 Tekrar   

4. Dumbell Floor Press: 3 Set 8 Tekrar   

5. Şınav: 3 Set Yapılabildiği Kadar

6. One-Arm Dumbell Row: 3 Set 8 Tekrar 

7. Dumbell Triceps Extension: 3 Set 8 Tekrar 

8. Squat:   3 Set 10 Tekrar

9. Step Up:   3 set 10 Tekrar


Sonraki Haftalar

Bundan sonraki haftalarda vücut ağırlık çalışmaya hazır demektir. Belli bir hazırlık dönemini geride bıraktığınız için hangi hareketi nasıl yapmanız gerektiğiniz de öğrenmiş olursunuz. Yanlış yaptığınız hareketleri düzeltip bundan sonraki programlarda kaldırabileceğiniz en ağır plakaları kullanarak kaslarınızı zorlamanız gereklidir. Kaslarınız zorlandıkça ve sonrasında iyi beslendikçe geliştiklerini gözlerinizle göreceksiniz. Değişimi gördükçe de motivasyonunuz artacak ve daha istekli olacaksınız. Unutmayın, en zoru ilk iki haftadır. Atlattığınız zaman gerisi gelecektir.


UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size ancak ve ancak doktorunuz yardımcı olabilir.

Önerilen İçerik: Vücut Geliştirme Antrenman Programları!

BuradaBiliyorum.Com

Dizi || Film izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz sosyal medya kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!