Allgemeines

#GAPS Diyeti Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Yapılır? GAPS Diyeti Hakkında Uzman Görüşleri #SosyalMedya #Tv #BB

GAPS Diyeti Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Yapılır? GAPS Diyeti Hakkında Uzman Görüşleri

GAPS rahatsızlığı birçok psikolojik sorunlara neden olabilir. Bu sorunları yaşayan kişiler GAPS diyeti hakkında birçok soruyu merak ediyor. Uzm. Dr. Nur Topçu, NeOldu.com’da GAPS diyetinin detaylarını açıkladı. İşte uzman doktorun kaleminden GAPS diyeti…

GASP Nedir?

Gaps diyeti nedir

Hasarlı ve geçirgen bağırsak duvarı ile anormal bağırsak florası nedeniyle oluşan toksinlerin beyin ve bedene yerleşerek otoimmün hastalıklara neden olunması olarak açıklanabilecek olan GAPS, birçok psikiyatrik ve ruhsal probleme de yol açıyor. Bu hastalıklar çocuklarda; otizm, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, disleksi, dispraksi, davranış bozuklukları, yetişkinlerde ise bağımlılıklar, depresyon, obsesif-kompulsif bozukluk, bipolar bozukluk, şizofreni, konsantre olamama, sisli beyin, anksiyete, uyku ve hafıza problemleri olarak karşımıza çıkıyor.

GAPS Neden Oluşur ve Diyetin Rolü Nedir?

Gaps diyeti nedir

Bazı nedenlerden ötürü bağırsak yapması gereken görevi florası bozulduğu için yapamaz ve doğal bariyer olarak zararlı organizmaların kana karışmasını engelleyemez. Sık antibiyotik ve ilaç kullanımı, kötü beslenme, enfeksiyonlar, alkol, uzun süren stres ve sezaryen doğum gibi durumlar, otizm, dikkat eksikliği, depresyon, şizofreni ve demansa kadar uzanan hastalık tablolarını oluşturur.

GAPS diyeti, bağırsak florasını dengelemek, bağırsak duvarındaki hasarı gidererek astarı düzeltmek ve geçirgenliği önlemek, bağırsak iç yüzey dokusunu iyileştirmek, vücudu ve tüm organların detoksifikasyonunu sağlayarak temizlemeyi amaçlamaktadır. Ayrıca vücuttaki fazla kiloların da atılmasını sağlayan GAPS diyetiyle vücut dengesi korunarak ruhsal açından da iyileşme sağlanabiliyor.

GAPS Diyeti Nasıl Uygulanır?

Gaps diyeti nedir

Bağırsak floralarının sağlıklı olmadığı ve bağırsakta emilemeyen maddeler beyne kan yoluyla giderek beyinde toksinlenmeye neden olarak problemli davranışlar, otizmdeki klasik belirtiler ve nörolojik belirtiler ortaya çıkmaktadır. GAPS’lı bireylerde amaç bu toksinlenmeyi önlemek ve bağırsak florasını tamir edip GAPS’lı bireylerin sağlıklı bağırsaklara kavuşmasını sağlamaktır.

Beslenmeye dayalı doğal bir tedavi yaklaşımı olan bu protokol ile problemin kaynağının düzeltilmesini öngören bütüncül bir bakış açısı hedeflenmektedir. Birkaç aşamadan oluşan ve temelde bağırsak astarı için faydalı bol miktarda besleyici maddeler içeren amino asitler, jelatin, glikozaminler, yağlar, vitaminler, minerallerin alınmasını sağlayan diyet ile önce başlıca sindirim sorunları giderilir. Son evrede ise bağırsak florası tamamen dengelenerek psikolojik ve fizyolojik semptomların tamamen ortadan kalkması sağlanır.

Kaynak

Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz sosyal medya kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Film izlemeyi seviyorsanız Film.BuradaBiliyorum.Com sitemizi, Dizi izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!