Allgemeines

#Kayıplarını Hızlandıran Değerli Metal 6 Haftanın En Düşüğüne Geriledi

Kayıplarını Hızlandıran Değerli Metal 6 Haftanın En Düşüğüne Geriledi

Reklamsız Dizi Film izlemek isterseniz Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi ziyaret edebilirsiniz .

Altın fiyatlarındaki düşüş devam ederken onu 1874 dolara, gramı 462 liraya kadar geriledi. Analistler kıymetli madeni etkileyen gelişmeleri değerlendirdi.

Altın fiyatlarındaki düşüş haftanın üçüncü işlem gününde de devam ediyor. Salı günü ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komisyonu’nda yaptığı konuşmada ekonominin toparlanması için daha gidilecek çok yol olduğunu söyledi.

Merkez Bankası’nın tam toparlanma sağlanana kadar elinden geleni yapmaya devam edeceğini belirten Powell, daha fazla desteğe ihtiyaç olduğunun da altını çizdi.

Çarşamba günü saat 17:00 sonrasında Powell başta olmak üzere Chicago FED Başkanı Charles Evans ve FOMC üyelerinin konuşmaları yakından takip edilecek. Altın fiyatları piyasaların söz konusu açıklamalara odaklanması ve güçlenen doların etkisiyle altı haftanın en düşük seviyesine geriledi.


Altın ons fiyatı küresel piyasalarda 1874 dolara kadar geriledi.

Ons Altın 1874 Dolar

Salı günü 1900 dolar sınırından kapanan spot altın, kayıplarını devam ettirerek, altın haftanın en düşüğüne indi. TSİ 11:00’de %1,16 ekside 1878 dolardan işlem görüyor. Son 30 gün içinde gerçekleşen kayıp oranı %2,5’e yakın. Analistler 3 Kasım’da yapılacak ABD Başkanlık seçimleri, artan coronavirüs vakaları ve aşı beklentilerinin altının kararsız bir tutum sergilemesine yol açtığını söylüyor.
Ons altın Eylül ayına 1992 dolar civarından başlamıştı. Şu anki tabloya baktığımızda 100 dolardan da fazla bir gerileme olduğunu görmekteyiz. Emtia uzmanı Zafer Ergezen, fiyatların 1950 dolar üzerinde kapanmadığı sürece düşüşün devan edeceğini söyledi.

Dolar endeksindeki yükselişin altın ve gümüş gibi emtialarda sert satışlara yol açtığını ifade eden Ergezen, ons türünün 1920 dolar altında kaldıkça satışların hız kazanacağını yorumladı.

Bir sonraki aşama olarak 1792 doları işaret eden uzman isim, bu seviyeye inene kadar satışların devam etme ihtimalinin yüksek olduğunu sözlerine ekledi. Doların güçlenmesinin petrol üzerinde de baskı yarattığını söyleyen Ergezen, bu tablonun bir süre daha devam edeceğini öngörüyor.

GCM Yatırım analistleri ise 1886 altında kalıcı hareketlerde 1876 – 1863 – 1846  seviyelerine doğru geri çekilmeler olacağını belirtti. Fiyatlar 7 Ağustos’ta 2075 dolar ile tarihi rekorunu kırdıktan sonra, 12 Ağustos’ta 1863’e sert gerilemişti. Uzmanlar destek olarak 1830 – 1850 – 1871 seviyelerinin, direnç olarak ise 1905 – 1931 – 1967 seviyelerinin takip edileceğini belirtiyor.


Dün 468 liradan kapanan gram altın, Çarşamba günkü işlemlerde 462’ye kadar geriledi.

Gram Altın 462 Lira

Şu dakikalarda %1,04 negatif bölgede bulunarak gün içi en düşüğe yakın seyreden gram altın, 7 Ağustos’ta 487 ile tüm zamanların zirvesine ulaşmıştı. Her ne kadar dolar güçlü olsa da ons tarafındaki geri çekilme gram altın üzerinde de baskı yaratıyor. Gram altın yurt içi yatırımcısının vazgeçilmezleri arasında başı çekiyor.

Üst üste gelen kayıplar yatırımcısını endişeye soksa da, analistler bu düşüşün sadece kısa süreli olduğunu ve yeniden yükselişe geçeceğini düşünüyor. Bu bağlamda panik duygusuna kapılmadan, sakinliğin korunması ve önümüzdeki haftaları takip edilmesi gerektiği ifade ediliyor.

Emtia uzmanları 467 altında kaldığı sürece negatif davranışın devam edeceğini öngörüyor. 464 bariyerinin kırılması halinde 461 ve 458 seviyelerine doğru geri çekilmelerin izleneceği aktarılıyor. Şu dakikalarda serbest piyasada çeyrek altın 758, yarım 1517, Cumhuriyet 3176 ve 22 ayar bileziğin gramı 430 liradan el değiştiriyor.


Ekonomi

Dizi || Film izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz Genel kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!