… WAS IST || WER …

Kurban Bayramı ne zaman? 2019 Kurban Bayramı tatili kaç gün oldu?

İslam alemi açısından oldukça mühim olan bayramlar her yıl coşkuyla kutlanıyor. Geçtiğimiz aylarda Ramazan Bayramı’nı geride bırakmışken şimdi önümüzde bir Kurban Bayramı var. Dini bayramlarımızdan biri olarak kabul edilen Kurban Bayramı tatilinde bireyler hem ibadetlerini yerine getirmek hem de tatilin tadını çıkarmak istiyorlar. Bayramların öneminin büyük olduğu bilincini aşılamak için bilhassa ibadetlerini yerine getirecek vatandaşlar güncel olarak araştırmalar halletmeye başladı. Geçtiğimiz bayramda ise hafta içi ve hafta sonu günleri birleştirilmişti. Diyanet İşleriBaşkanlığı ise bayram takvimi ile ilgili izahat yapmış oldu. Buna bakılırsa; Kurban Bayramı ne süre kutlanacak? Kurban Bayramı tatili kaç gün oldu? İşte ayrıntılar..

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN? 2019 DİYANET TAKVİMİ!

Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 Kurban Bayramı tarihini kamuoyuna duyurdu.

Bayramın takvimi haberimizde yer ediniyor. İşte o detaylar…

KURBAN BAYRAMI TAKVİMİ 2019

Cumartesi günü başlamış olacak olan Bayram Çarşamba günü bitiyor.

Arefe günü: 10 Ağustos Cumartesi

1. günü – 11 Ağustos Pazar günü

2. günü – 12 Ağustos Pazartesi günü

3. günü – 13 Ağustos Salı günü

4. günü – 14 Çarşamba günü

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN? 9 GÜN MÜ?

Kurban bu yıl, 10 Ağustos Cumartesi günü arefe ile başlamış olacak. Bayram Cumartesi günü başlayıp Perşembe günü sona erecek. Peki dinlence 9 gün olacak mı?

Milyonlarca şahıs Perşembe ve Cuma günlerinin Bayram dinlence günlerine katılmasını bekliyor. Diyanet 2019 Bayram dinlence günlerine ilişkin hemen hemen net bir informasyon vermedi. 4 gün sürecek Bayram 14 Ağustos 2019 tarihinde sona erecek.

KURBAN BAYRAMI ÖNEMİ NEDİR?

Kurban gerek fert gerekse cemiyet açısından çeşitli yararlar taşıyan malî bir ibadettir. Kişi kurban kesmekle Allah’ın emrine boyun eğmiş ve kulluk bilincini koruduğunu canlı bir şekilde ortaya koymuş olur.

Müminler her kurban kesiminde Hz. İbrâhim ile oğlu İsmâil’in Cenâb-ı Hakk’ın buyruğuna mutlak itaat mevzusunda verdikleri başarı göstermiş sınavın hâtırasını tazelemiş ve kendilerinin de benzeri bir itaate hazır bulunduğunu simgesel davranışla göstermiş olmaktadır.

Kurban toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı meblağ, toplumsal adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunur.

Bilhassa et satın alma imkânı asla bulunmayan yada fazlaca sınırı olan olan yoksulların bulunmuş olduğu ortamlarda onun bu rolünü daha belirgin şekilde görmek mümkündür.

Zengine malını Allah’ın rızâsı, yardımlaşma ve başkalarıyla paylaşma yolunda harcama zevk ve alışkanlığını verir, onu cimrilik hastalığından, dünya malına tutkunluktan kurtarmış olur.

Fakirin de zengin kullar vesilesiyle Allah’a şükretmesine, dünya nimetinin yeryüzündeki dağılımı mevzusunda karamsarlık ve düşmanlıktan kendini kurtarmasına ve kendini toplumunun bir üyesi olarak hissetmesine vesile olur.

Daha fazlaca bilgi okumak isterseniz lütfen Nedir kategorimizi ziyaret edin. Ayrıca forum sitemizede üye olursanız mutlu oluruz : )

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!