Allgemeines

#Netflix Orijinal Yapımı American Factory Belgeseli Hakkında Bilgiler ve İzleyici Yorumları #SosyalMedya #Tv #BB

Netflix Orijinal Yapımı American Factory Belgeseli Hakkında Bilgiler ve İzleyici Yorumları

American Factory Belgesel Filmi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Netflix’üzerinden belgesel türü dizi ve film izlemek isteyenlere şiddetle önerdiğimiz American Factory belgesel filmini detaylıca ele aldık. Bu inceleme film içeriğimizde muhteşem hikayesiyle dikkat çeken ve sürükleyici bir belgesel olan American Factory ile ilgili bilmeniz gereken her şeyi sizlere sunuyoruz İşte Amerikan Factory belgeseli hakkında bilgiler ve izleyici yorumları


1. American Factory belgesel filminde çinli bir yatırımcının 2008 yılında Ohio’da kapanan bir fabrikayı tekrar açmasıyla başlayan serüveni konu ediniyor. Fabrikanın kapatılmasıyla işssiz kalan birçok Amerikalı yaşadıkları zor yılların ardından Çinli bir firmanın fabrikayı açacağını duyunca hayata dair ümitleri yeşerir.

Netflix


2. Fuyao isimli Çin merkezli bir otomaobil cam üreticisi fabrikayı büyük bir yatırımla açar ve eski çalışanların hepsini işe alır. İlk başta hem yatırımcı hem de çalışanlar için herşey mükemmel olsa da bir süre sonra kültürel farklılıklar ve çalışma prensibleri bazı sıkıntılara yol açar.

Netflix


3. Öyle ki Çinliler daha uzun saatler çalışmayı ve hızı ön görürken Amerikalı çalışanlar bu düzene ayak uyduramazlar. Ancak Çinli yöneticiler bu sistemi yaptıkları birkaç oyunla çalışanlara yavaş yavaş kabul ettirirler. Ekmek parası kazanmak isteyen vatandaşların ise çalışmaktan başka çıkar yolları yoktur.

Netflix


4. Filmde Çinlilerin fabrikayı yönetim şekillerini, zorlu çalışma şartlarını ve büyümek için sendikalaşmayı önlemelerini ve daha birçok düzenbazlık yaptıklarını açıkça görebiliyoruz. Filmde Çinlilerin köleliği tekrar getireceği fikrine dahi kapılabilirsiniz.

Netflix


5. Birçok röportaj ve canlandırmalardan oluşturulan American Factory belgeseli Netflix’in Oscar Ödüllü yapımlarından biridir. Son yılların en çok izlenen belgeseli olan American Factory’i izlerken bazen gülecek bazen üzülecek bazen duygulanacak bazen de şaşıracaksınız.

Netflix


6. Netflix orijinal yapımı sosyal ve kültürel farklılıkları anlatan American Factory belgeseli IMDb’de aldığı 7.4’lük yüksek puanla dikkat çekiyor. Ayrıca bu unutulmaz yapımın yönetmenliğini Steven Bognar ve Julia Reichert yapmıştır.

Netflix


Netflix’in Ödüllü Belgeseli American Factory Hakkında İzleyici Yorumları

American Factory belgeseli ile ilgili bilinmesi gerekenleri sizlere sunduğumuz bu içeriğimizde izleyici yorumlarına da yer verdik;

İzleyici 1:

konusuna gelirsek ohio’nun dayton şehrinde bulunan general motors fabrikasının 2008’de kapanmasıyla işini kaybeden 10binlerce insanın 3 yıl sonra aynı fabrika yerine kurulan fuyao isimli çin menşeili otomotiv camı üretici firmasına işe başlamasıyla ilerleyen süreçleri anlatıyor. çinli bir firmada çalışmak amerikalılara çok zor gelse de ekmek parası için yapılanlara katlanıyorlar. üretim sektörünün tüm zorluklarını iş güvenliği risklerinin ve sendikalaşmayı önlemek için yapılan türlü düzenbazlıkları görünce sizde çinlilerin nasıl büyüdüğünü anlayacaksınız.


İzleyici 2:

bireyselleşmenin ertelenmesi, haftalık çalışma&tatil dengesinin batıdaki gibi haftada 2 gün değil 2-3 haftada 1 gün izin dengesine oturtulmasını ve çinin nelerden feragat ederek bugün amerikanın verimsiz kalan işletmelerine talip olabildiğini özetleyen bir yapım.


İzleyici 3:

film gibi belgesel diyecektim ki anlatmak içim az kalacağını düşünüp gerçekten yaşanırken çekilmiş gibi film demeye karar verdim.

oyuncular, mekan tasarımları o kadar gerçekçi ki olay gerçekleşirken çekilmiş havası var.

çin ve amerikan kültürü arasındaki büyük farkı, yabancı sermayenin sadece sermayesini değil kültürünü de getirdiği gerçeğini net gösteriyor. buradaki önemli fark görece daha ileri bir ekonominin içine gelen sermayenin de kendi etkilerini yaratması olarak karşımıza çıkıyor. iş güvenliği bakımından da, hayat standartlarının düşmesi bakımından da kapitalizmin ezici gücü net olarak görülüyor.

endüstri 4.0 ın gümbür gümbür geldiği de filmin gözümüze soktuğu bir başka gerçek.

izleyin izlettirin efenim.


İzleyici 4:

fabrikada çalışan bir kişi olarak seyretmekten mutluluk duyduğum bir yapım olmuş. Tüm dünyada demek aynı şeyler yaşanıyor. yukarıda bir yazarın bahsettiği gibi tüm üretim sektöründe çalışanların seyretmesi gereken bir belgesel. çin’in aslında nasıl köle düzeninde insanları çalıştırdığını, insan hayatının onlar için pek öneminin olmadığını gösteriyor. amerikalı’larında bir o kadar özgürlüklerine ve rahatlarına düşkün bir şekilde her ortamda yaşama arzularını dibine kadar görmemize neden olmuştur..


İzleyici 5:

çinlilerin insana değer vermediğini bir kez daha görmemizi sağlayan belgesel. amerika’da fabrika kurmaya kalkınca ve kendi politikalarını sürdürme isteği içinde olduklarından doğal olarak çıkan problemleri konu alıyor.

insanların çin’de hayatı yok. 12-16 saat çalışıyorlar ve az para kazanıyorlar. işleri dışında yaptıkları çok fazla bir şey yok. sonra da diğer insanlara tembel diyorlar 🙂 tabi tüm çin böyle değildir diye umuyorum.


İzleyici 6:

Müthiş belgesel, çinlilerin ne kadar cahil ne kadar gereksiz bir hayat sürdüklerinin göstergesi. Belgesel sonunda bunlar kafayı yemişler hayat bilinçleri yok dedim.


İzleyici 7:

cinli iscileri hepimiz cini temsil ediyoruz en iyisini yapalim filan ayagina alip amerikaya goturuyolar. herifler ac karinlarina kopek gibi calisiyor ustune amerikalilari tembellikle ve sisko olmakla sucluyolar. iki kisinin yapmasi gereken isi tek kisiye yaptirmak istiyolar. forkliftte iki ayri seferde tasinmasi gereken yuku tek seferde tasitmak istiyolar. amerikalilar yola gelmeyince de otomasyona gecip hepsini isten cikartiyolar.


İzleyici 8:

Çin Kapitalizmi nedir ne degildir anlamak icin ideal bi belgesel. allah bu cekirgelerin eline dusurmesin amk herifler gunde 16 saat calisip aksamlari konserve yiyerek ve yilda bikac sefer cocugunu gorerek ulkesini kalkindirdigini saniyor.


İzleyici 9:

Uzun zamandır bu kadar iyi ve anlamlı bir belgesel izlememiştim. Yönetmenleri tebrik etmek gerek çünkü bir bana senaryoyu okusa gözümde canlanacak olan çalışma ortamı ve işçiler de bu şekilde olurdu. Kesinlikle harika bir yapım…


İzleyici 10:

Sırf Oscar aldı diye merak edip baktığım ve bir hayli beğendiğim bu belgesel örnek olsun diye herkese her bireye izletilmeli. Artık bu kadar güzel diyebileceğimiz bir film bile çıkmıyor teşekkürler Netflix.

Önerilen İçerik: Netflix’in Gerçek Suç Konulu Yeni Belgeseli Jeffrey Epstein Korkunç Zengin İncelemesi

NeOldu.com

Kaynak

Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz sosyal medya kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Dizi || Film izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!