Allgemeines

#Önleminizi Alın: Salgın Hastalıklardan Korunmanın 10 Yolu #SosyalMedya #Tv #BB

Önleminizi Alın: Salgın Hastalıklardan Korunmanın 10 Yolu

Tarih boyunca pek çok salgın hastalık görüldü. Bu salgın hastalıklar milyonlarca kişinin ölümüne neden oldu. Yakın zamanda ise dünya domuz gribi ve SARS salgınıyla yüzleşti. Şimdi ise corona virüsü tüm dünyayı etkisi altına aldı ve neredeyse 100 bin kişiye corona virüsü bulaştı. Virüsten ölenlerin sayısı ise 3 bini geçti. Bu sayı her geçen gün artarken dünya da virüse karşı önlemlerini almaya devam ediyor. Biz de sizler için salgından korunmanın on yolunu yazdık.

1. Hasta aile üyelerinin dışarı çıkmasına müsaade etmeyin

salgın


Hastalık belirtileri taşıyan insanların dışarı çıkması, diğer insanların da hastalanmasına neden olabilir. Çünkü insanların özellikle kış aylarında bağışıklık sistemi zayıflar ve bu da onların daha kolay hastalanmasına sebep olabilir. Bu nedenle siz veya sevdiğiniz biri hastalık belirtileri gösteriyorsa, dışarı çıkmaktan kaçının. Daha ağır vakalarda ise hasta insanlar karantina veya izolasyon altına alınabilir.


2. Semptomlar ağırlaşmadan ilaç tedavisine başlayın

salgın


Eğer hastalık belirtileri gösteriyorsanız, semptomlar daha da ağırlaşmadan doktora gitmenizde fayda var. Doktor size, uygun ilaçları verecektir. İlaç tedavisine başlamanız hastalık semptomlarını önemli ölçüde azaltabilir. Bu da hastalığı çok daha hafif atlatmanıza yardımcı olabilir.

3. Düzenli olarak kullanılan eşyaları dezenfekte edin

salgın


Tıpkı hasta insanların halka açık yerlere çıkmaktan kaçınması gibi, aynı şekilde ortak kullanılan eşyalar da dezenfekte edilmeli. Çünkü hastalık eşyalar aracılığıyla da bir başka kişiye bulaşabilir. Aynı şekilde, evinizde veya iş yerinizde sıkça dokunan eşyaları düzenli olarak dezenfekte etmelisiniz, böylece hasta bir kişiyle dolaylı temastan kaçınabilirsiniz.

4. Hayvansal gıdaları tüketirken iyi pişirmeye özen gösterin

salgın


Yiyecekler sağlığa zararlı bakteriler içerebilir. Bunun için özellikle hayvansal gıdaları uygun şekilde pişirmeniz gerekiyor. Bu nedenle kırmızı ya da beyaz et pişirirken tam piştiğinden emin olun.


5. Çiftlik hayvanları ile temastan kaçının




Bazı hayvanlar; insanlarda çeşitli hastalıklara neden olabilecek zararlı mikroplar taşıyabilir. Zoonotik hastalıklar olarak bilinen yani hayvandan insana geçebilen bu hastalıklar; dokunma, ısırma veya hatta bir hayvanla aynı bölgede yaşayarak bile kapılabilir. Çiftlik hayvanları ve vahşi hayvanlar, özellikle bir salgın sırasında insanlar için tehlikeli olabilir. Mümkün olduğunca bu hayvanlardan kaçının. Onlarla temas kurmak kaçınılmazsa önleminizi alın; maske takın, eldiven giyin ve dezenfektan kullanın.

6. Havluları sık sık yıkamaya dikkat edin

salgın


İnsanlar genellikle banyo havlularını sık değiştirmeye gerek duymazlar. Ancak bu hiç steril değil. Havlular, özellikle hasta insanlar bunları kullanırken mikroplar için bir üreme alanı olabilir. İnsanların mutfaklarda veya banyolarda olduğu gibi ortak yaşam alanlarındaki havluları sık sık temizlemeleri ve değiştirmeleri önemli. Öte yandan havluların mikroplardan arınması için mümkün olduğunca sıcak suda yıkamaya özen gösterin.

7. Su tüketiminizi artırın

salgın


Kendinizi iyi hissetmediğinizde, vücudunuz normalden daha fazla sıvı tüketmeye başlar, yani su kaybedersiniz. Böylece farkına bile varmadan susuz kalabilirsiniz. Bunun içinse bol bol sıvı tüketmeniz ve şekerli ya da kafeinli içeceklerden kaçınmanız gerekir.

8. Zaruri gıdaları stoklayın




Bölgenizde bir salgın yaşanırsa, kendinizi eve kapatmak zorunda kalabilirsiniz. Buna hazırlıklı olmak için, her market alışverişinizde bir yerine 2 haftalık yiyecek ve su ihtiyacınızı alabilirsiniz. Kolayca depolanabilen kutulu ürünler ve konserve yiyecekler gibi bozulamaz yiyecekleri stoklayabilirsiniz. Ayrıca tuvalet kağıdı, temizlik ürünleri, evcil hayvan yemi, sıhhi ürünler ve ilaç gibi ihtiyaç duyabileceğiniz herhangi bir tıbbi malzeme bulundurduğunuzdan emin olun.


9. Dışara çıktığınızda önlem alın

salgın


Belirtildiği gibi, mikroplar genellikle eller tarafından yayılır. Eldiven ve cerrahi maske takmak yardımcı olabilir, ancak bunları doğru bir şekilde kullanmanız gerekir. Eldivenlerinizi çıkarırken ellerinize mikrop bulaşabilir bu nedenle tıpkı sağlık çalışanları gibi eldivenlerinizi çıkardıktan sonra düzenli olarak yıkadığınızdan emin olun. Aslında, eldiven giyerken de ellerinizi yıkamak genellikle iyi bir fikirdir. Ayrıca, mikropları önleyen eldivenler bulmak için alışveriş yapın. Daha ucuz markalar bakterilerin eldivenlerden geçmesine izin verebilir.

10. Uygun yüz maskesi kullanın

salgın


Genellikle yüz maskeleri virüslere karşı koruma sağlar. Ancak uygun maske çeşidini seçmeniz gerekiyor. Maskeler hastalıktan korunmak için değil, aslında hastalıkları yaymaktan kaçınmak için takılmalı. Bu, özellikle sağlık çalışanları için büyük önem taşıyor. Filtreli yüz maskelerinin ise filtrelerinin dış tarafta olması gerekiyor. Her kullanımdan sonra yüz maskelerini düzenli olarak değiştirmek ve her kullanımdan önce ve sonra yüzünüzü ve ellerinizi temizlemek de önemli.

Kaynak: 1

Kaynak

Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz sosyal medya kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Film izlemeyi seviyorsanız Film.BuradaBiliyorum.Com sitemizi, Dizi izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!