Allgemeines

#Oruç Tutmanın Faydaları Nelerdir? #SosyalMedya #Tv #BB

Oruç Tutmanın Faydaları Nelerdir?

Oruç Tutmanın Faydaları Nelerdir?

Allah’ın bizlere sunduğu ibadetlerin hepsinin insan sağlığı açısında büyük bir faydası var. Oruç da bu ibadetlerden biridir. Bazı insanlar, açlığın bedensel olduğunu düşünür ve uzun süre yemek yememenin sağlık açısında zararlı olduğu görüşüne sahiptir. Soruyorum sizlere, sağlığınızı, bedeninizi korumanızı emreden Allah Teala, nasıl olur da vücudunuza zarar veren bir ibadeti yapmanızı ister. Evet oruç sağlıktır, sıhhattir. İslamiyet dini, sağlık sorunu olanlara oruç tutmalarını ön görmüyor, onun yerine başka hayırlar vesile olunması gerekliliğini söyler. Gelelim oruç tutmanın faydalarına; oruç tutmak yaşlandırmayı geciktirdiği ve kanser riskini azalttığını biliyor muydunuz? Vücudumuzun dinlenmesini ve disipline girmesini sağlayan oruç tutmanın faydaları uzmanlar tarafından bildiriliyor.

oruc-tutmanin-faydalari-nelerdir.jpg


1. Hafızayı Güçlendiriyor

hafizayi-guclendiriyor.png

Oruç tutarken uzaklaştığımız fiziksel istekler, beynimizin yapılan işlere yoğunlaşmasını sağlıyor. Gereksiz aktivitelere yoğunlaşan vücut, algılama ve öğrenmeye odaklanarak hafızamızın daha iyi çalışmasını sağlıyor. Az yemek zihin açar ve kişisel gelişime katkıda bulunuyor. Ramazan ayında oruç tutmak hem fiziksel hem de zihinsel sağlığımıza katkı sağlıyor. Oruç, gün içinde insanları anlamayı ve gün içinde hoşgörü içinde hareket etmemizi öğretirken, zihnimizin daha pratik çalışmasına fırsat verir. Sindirimle zaman harcamayan vücudumuz, düşünmemizi, hafızamıza odaklanır.


2. Yaşlanmayı Geciktiriyor

yaslanmayi-geciktiriyor.jpg

Ramazan orucu tutanlarda kandaki lipit ve kolesterol düzeyi azaldığı için damarlar kendini tamir eder. Oruç sayesinde damarlar temizlenir ve kan dolaşımı artar. Yani oruç tutmak, hücrelerin yenilenmesini sağladığı için bedenimize ve zihnimize sağlık getirir ve yaşlanmaya büyük ölçüde geciktiriyor.


3. Kansere Savaş Açıyor

kansere-savas.jpg

Kanser, vücudun herhangi bir yerinde birkaç anarşik hücrenin başkaldırması ile başlar. Vücudumuz sürekli metabolizma ile uğraşıyorsa vücudumuzun genelini kontrol edemez. Oruçlu kişide ise organizma kendini kontrol etmeye vakit bulur, böylelikle kötü faaliyetlere anında müdahale eder. Bunun sonucunda kanser hücrelerinin oluşumunu başından engellemiş olur.


4. Kötü Alışkanlıkların Bırakılmasına Yardım Eder

kotu-aliskanliklarin-birakilmasi.jpg

Oruç tutulan zamanlarda alkol kullanımı çoğunlukla tümden terk ediliyor ya da çok daha aza iniyor. Aynı şekilde sigara tüketimi de gün içinde söz konusu olmadığından iftar ve sahur arasındaki zamanda da dikkatli davranarak ve iradenize sahip çıkarak bu kötü alışkanlıkları tümden bırakma fırsatı bulabiliyorsunuz. Alkol ve sigara gibi kötü alışkanlıklarınız varsa ve ramazan ayı boyunca bu konuda çok daha dikkatli davranıyorsanız oruç tutmadığınız zamanlarda da bunu yapmaya özen göstererek çok daha sağlıklı bir yaşama adım atabilirsiniz.


5. Karaciğerin Dinlenmesine Yardımcı Olur

karacigerin-dinlenmesi.jpg

7 gün 24 saat çalışmaya devam eden, tüketttiğimiz onlarca zararlı zararsız yiyecek ve içecek nedeniyle oldukça hırpalanan karaciğerimiz, oruç tutulduğunda kendisine biraz zaman ayırabiliyor ve dinleniyor. Bu dinleme süreci de vücudumuzun çok daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına, karaciğerimizin her zamankinden daha iyi bir duruma gelmesine olanak sağlıyor.


6. Mide ve Bağırsaklara İyi Gelir

mide-ve-bagirsaklara-iyi-gelir.jpg

Oruç tutarken gün içinde yemek yemek gibi bir durum söz konusu olmadığı için iftar ve sahurda ölçüyü kaçırmadan, aşırıya kaçmadan yemek yenmesi durumunda mide ve bağırsaklar koca bir sene yorulmuş olsa bile kendini düzenleme fırsatı buluyor. Mide asidinin düzenlenmesi sayesinde sindirim sistemi çok daha iyi çalışıyor. Ancak söylediğimiz gibi, bunun için iftar ve sahur vakitlerinde aşırıya kaçmadan, ölçülü ve yetecek kadar yemek önem taşıyor.


7. Zihinsel Fonksiyonları Artırır

zihinsel-fonksiyonlari-artirir.jpg

Beyinde yeni kök hücrelerin oluşmasını sağlayan oruç, parkinson ve alzheimer gibi zihinsel hastalıklara karşı koruyucu bir role sahiptir. Ayrıca bilimsel faaliyetlerde orucun zihinsel fonksiyonları arttırdığını ortaya koymaktadır.


8. Cildi Temizler

cildi-temizler.jpg

Sindirim sisteminizin temizlenmesine bağlı olarak tüm vücudunuz temizlenir. Bu durum karaciğer ve böbreklerinizdeki toksinlerinizin de temizlenmesini sağlar. Dolayısıyla cildiniz de temizlenir ve aknelerinizin azalmasına katkıda bulunur.


9. Sabırlı Biri Olmanıza Yardımcı Olur

sabirli-biri-olmaniza-yardimci-olur.jpg

Oruç tutarak belirli bir zaman boyunca yemek yemeyip bir şey içmemeye alıştıran kişinin, sabretme özelliği artar ve bu özellik insanlar için önemli bir psikolojik gelişmedir.


10. Yeme Alışkanlığınızı Geliştirir

Oruç, yemek yeme alışkanlığı bozuk olan kişilerin yeme alışkanlığını düzenler. Oruç yardımıyla yeme alışkanlığı düzene sokulurken doğru beslenme alışkanlıkları da kazanılmış olur. Bu şekilde de aşırı yemek yeme alışkanlığı düzeltilirken, obezite ve aşırı kilo alma probleminin de önüne geçilmiş olur.

Önerilen İçerik;

 Oruç Hakkında Bilinmesi Gerekenler

UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size ancak ve ancak doktorunuz yardımcı olabilir.

NeOldu.com

Kaynak

Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz sosyal medya kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Film izlemeyi seviyorsanız Film.BuradaBiliyorum.Com sitemizi, Dizi izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!