Technologie

#Philips 342B1C Kavisli Ultra Geniş Monitör İncelemesi

Philips 342B1C Kavisli Ultra Geniş Monitör İncelemesi

Reklamsız Dizi Film izlemek isterseniz Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi ziyaret edebilirsiniz .

Çift monitör yerine tek bir ultra geniş monitör ile çalışmak isteyenler için Philips 342B1C model monitörü inceledik.

21:9 Görüntü oranına ve 75 Hz tazeleme hızında, WFHD yani 2560x1080p çözünürlüğe sahip biraz sıra dışı bir monitör bu. 1500R kavisli yapısı ve 34 inç yani 86.36 cm çapraz ekran boyutu ile karşısına oturduğunuzda kendinizi işe hazır hissediyorsunuz. 342B1C modeli özellikle üretkenlik için tasarlanmış bir monitör. Yani birincil amacı size rahat bir çalışma ekranı sunmak. Her monitör gibi esnek bir kullanım alanı olsa da bütün diğer kullanımlar ise ikinci planda kalıyor.

Panel Türü Ve Renk Doğruluğu

Panel türüne ve kalitesine baktığımızda VA panel kullanılmış olduğunu görüyoruz, w-LED arka aydınlatma var. Çerçevesiz bir tasarım üç kenarda hakim, taban da normal çerçeve kalınlığına sahip. 2H %25 mat parlama önleyici kaplama göze batmadan, rahatsız etmeden ekrana vuran ışığı bir miktar kırıyor. Ekranın kendi görünümü ise kapalıyken parlak duruyor, çok mat bir görünümü yok.

NTSC %81, sRGB %96 ve Adobe RGB %81 renk gamutu vaadi var. Ölçtüğümüzde Gamut Coverage değerleri %94.3 sRGB, %67.7 Adobe RGB, %70.7 DCI P3 oluyor. Gamut Volume değerleri ise %99.8 sRGB, %68.8 Adobe RGB ve %70.7 DCI P3. Fabrika ölçümüyle normal ölçüm arasında bir miktar fark olması doğal ve renk tutarlılığını beğendik. Delta E sapması çok düşük ve renk doğruluğu çok yüksek.

Bu değerler monitörün oldukça iyi renklere sahip olduğu anlamına geliyor. Profesyonel bir tasarımcı monitöründe bekleyeceğimiz daha yüksek Adobe RGB ya da NTSC renk gamutları olmasa da, son kullanıcı için canlı ve gerçekçi bir renk sunumu almak mümkün oluyor.

Ayrıca kutudan çıkan bir monitör raporunda Panel Uniformity değerleri paylaşılıyor. Gerçekten hem gözle kontrol, hem de ölçümler bu monitörde mükemmel bir panel tutarlılığı olduğunu gösteriyor. Bunun özellikle ultra geniş monitörlerde daha da önem kazandığını düşünüyoruz. Ekranın herhangi bir yeri, başka bir noktasıyla aynı değerleri sağlayabiliyor. Bu da üretim kalitesinin, son testin ve bitmiş ürünün oldukça hatasız olduğunu gösteriyor.

Kontrast Değeri

VA panelin bir diğer çok sevdiğimiz ve her VA panel incelemesinde söylediğimiz özelliği de 3000:1 statik kontrast oranı. Bu monitörde dinamik kontrast 50.000.000:1 olarak otomatik değişebiliyor. Karşıtlık oranı yüksek monitörler özellikle metinle uzun süre çalışırken göz rahatlığı sağlıyor.

Monitörün standart kalan ve oyuncular için eksi olan noktası 4 ms GTG tepki süresi oluyor. Bu değerde hareket bulanıklığı aslında pek çok kullanıcı için çok az ve gayet oyun oynanabilir bir hız. Ancak genç ve rekabetçi oyuncular 1 ms GTG değerini oyuncu monitörü seçiminde önemsiyor. 75 Hz monitörde FreeSync – AdaptiveSync desteği olması da güzel.

Kullanım Tecrübesi

Kullanıcı deneyimi açısından bakacak olursak karşısına oturduğunuzda hem ekranın boyutu, hem de kavisli yapısı sizi merkezde ve hakim bir konumda hissettiriyor. Bu çalışırken ruh hali açısından önemli. Boyutlar eskinin çift 17 inç monitör kullanımı gibi, özellikle ofisinizdeki çok eski ve nispeten kare forma yakın monitörleri güncellemek istiyorsanız, yine yakın bir deneyimi bu sefer tek ekranda ve arada çerçeve olmadan yaşayabiliyorsunuz. Bu açıdan tam bir ofis monitörü olmuş, alıp muhtemelen bir 10 yıl değiştirmeden muhasebe büronuzda kullanabilirsiniz.

Çözünürlük tam WQHD değil, 2560×1080 çözünürlük, standart bir 1920×1080 ekrana göre sadece ek 740×1080 alan sunuyor. Bu da genelde size ekran içerisinde pencere modunda Full HD bir oyun ya da uygulama açıkken, yan kısımda ek bir veri okuma, görev yöneticisi görme ya da kod ekranı açma imkanı sağlıyor. 4K ve üstü çözünürlükler ya da Philips’in ultra geniş ailesindeki çok yüksek ekran boyutları ve çözünürlükleriyle çok daha fazla alan elde edebilirsiniz. Ancak ihtiyacınız olmayabilir, zaten 342B1C modeli de çok fazlasına ihtiyaç duymayan kullanıcılar için tasarlanmış.

Esas ilgi çekici kısımlar Philips’in SmartImage görüntü geliştirme, SmartContrast gibi otomatik çalışan ayarlarında yatıyor. Üzerindeki sensör sayesinde ortama göre çalışmada sizi rahatlatıcı ayar değişikliklerini dinamik olarak yapabiliyor. Bu pek çok Philips iş serisi monitörde gördüğümüz ve beğendiğimiz bir prensip. PowerSensor, LightSensor teknik özellikleri arasında zaten yazılmış.

Tasarım Ve Ergonomi

Monitörün stand tasarımı da yine ergonomik çalışmaya uygun şekilde ayarlamaya müsaade ediyor. 180 mm ile standardın çok ötesinde bir yükseklik ayarı var. 5 Derece öne, 30 derece geriye yatabiliyor, -180 +180 derece yana çevrilebiliyor. Elbette bu kullanım için geniş bir masa alanına ihtiyacınız var, standla birlikte 807x601x250 mm ölçüler söz konusu. Kabaca 61 cm yüksekliği hesaba katmanız lazım, bunu 37 cm’e kadar alçaltabilseniz de bu ergonomik olarak iyi bir senaryo olmayabilir. Üzerinde raf olan masalarda lütfen yüksekliği hesaba katın. Ayrıca taşırken de 11.32 kg stand ile ağırlığını da göz önüne alın.

Monitör kasa olarak fırçalı çizgilere sahip siyah plastik ve bu çok klasik bir ofis görünümü sunuyor. Oyuncu monitörlerindeki gibi süsleme ve RGB ışıklara yer verilmemiş. Ekonomik modda 21 Watt, standart modda 25.65 Watt, Stand-By yani bekleme modunda 0.3 Watt altı bir güç tüketimi ve hiç tüketmesin diyenler için bir kapatma şalteri bulunuyor. Adaptörsüz, doğrudan güç kablosu takılarak çalışan monitör A sınıfı enerji değerlerine sahip.

Çevreye Saygılı Üretim

Philips’in genel olarak sertifikaları ve standartları Avrupa Birliği kapsamında ve oldukça yüksek. Hatta genel olarak aklınıza pek gelmeyecek zehirli madde standartlarından tutun da emisyonlara kadar sayısız sertifika içeriyor. Sitesinde CE, FCC Sınıf B, EPa, cETLus, sEMKO, TUV/GS, TUV Ergo, CU-EAC onaylarını, ayrıca PVC / BFR, civa ve kurşun içermediğini görebiliyorsunuz. Flicker-Free titreşimsizlik ile parlaklık kısıldığında gözleri de yormuyor. Bu da markanın pek çok Avrupa ülkesinde tercih edilmesinde ve şirketlerde yaygın kullanılmasında önemli bir rol oynuyor. Uzun ömürlü ürünler, yıllar sonrasında maliyet avantajını gösteriyor.

Kutu İçeriği Ve Bağlantı Seçenekleri

Kutudan HDMI, DP ve güç kablosu çıkıyor. Tavsiyemiz imkanınız olan yerde her zaman DP kullanmanız. Ancak elbette ister HDMI, ister DP kullanın, monitör PC ya da Mac bilgisayarlarda sorunsuz çalışıyor. DisplayPort 1.2, HDMI 2.0 ve HDMI 1.4 portları var. HDMI 2.0 üzerinde HDCP 2.2 desteklerken DP ve HDMI 1.4 üzerinde HDCP 1.4 destekliyor. PIP ve PBP modlarını desteklediği için PC ve laptop aynı anda takılabilir. Elbette 3840×1080 çözünürlük sunulsaydı iki Full HD ekran tam sığacaktı. PIP ve PBP için ideal çözünürlükte değil.

Bilgisayarınıza USB kablosuyla bağlarsanız da üzerindeki USB 3.2 x 4 porttan yararlanabiliyorsunuz ve bunlar monitörün yanında olduklarından erişmeleri nispeten rahat. USB portu az bilgisayarlarda, besleyen port stabilse işinizi kolaylaştıracaktır.

Sonuç Değerlendirmesi

Peki bu monitör kime hitap ediyor? Eğer katıksız bir oyuncu monitörü arıyorsanız, daha yüksek Hz ve daha yüksek çözünürlük gibi pro özellikler sunan alternatiflere bakmalısınız. 2560X1080 çözünürlük herkes için yeterli değil, 75 Hz ya da 4 ms de öyle. Ayrıca 21:9 ekran oranı oyunların ideal oturduğu, her oyunun tam ekran desteklediği bir oran değil.

Bu monitör ağırlıklı olarak geniş, rahat, ergonomik bir monitör başında, gözlerini ve boynunu ağrıtmadan saatlerce vakit geçirmesi gereken insanlara hitap ediyor. Yazı işleri, internet çalışmaları, kodlama, temel görsel düzenlemeler ve içerik tüketimi ile hafif oyunculuk için çok kaliteli bir monitör. Özellikle 21:9 oranlı ekrana sinematik filmlerin daha iyi oturması sayesinde film seyretmek ve birden çok pencere ile aynı anda çalışma için çok uygun. Ofisinizde yüksek çözünürlük gereksinimi olan işler yoksa şirket monitörü olarak son derece kullanışlı. Kurumsal olarak tercih edilebilecek standartları güçlü bir ürün.

 

Dizi || Film izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Daha çok teknoloji makalesi okumak isterseniz teknoloji kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!