… WAS IST || WER …

S-400 nedir ve menzili ne kadar? S- 400 füzeleri ile ilgili son durum ve tüm özellikleri Burada Biliyorum!

S-400 nedir ve menzili ne kadar?

On binlerce kişi ABD ile Türkiye içinde krize yol açan Ankara’nın Rusya’dan satın almış olduğu S-400 hakkında detaylı bilgiye erişmek istiyor. Bu bağlamda internetten ‘’ S-400 nedir, özellikleri neler? Türkiye’ye geldi mi? Menzili ne kadar, hangi illere kurulacak?’’ sorularına Google üstünden cevap aranıyor.

Türkiye’nin hava ve roket müdafa ihtiyacının karşılanmasına yönelik S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Roket Savunma Sisteminin tedarik sözleşmesi 11 Nisan 2017’de imzalanmıştır. Son olarak hava müdafa sistemlerinin birinci grup malzemelerinin bugün Mürted Hava Meydanı’na intikal etmeye başladığı duyuruldu.

Gündemde aranan konuların başlangıcında yer edinen S-400 nedir ve menzili ne kadar? Özellikleri neler? S-400 hangi illere kurulacak? Ülkemize teslimat sürecine başlanan S-400 Triumf, orta menzilli hava müdafa sistemi S-300’den geliştirilmiş yeni nesil Rus yapımı bir kısa-orta-uzun menzilli hava müdafa roket sistemidir. On binlerce vatandaşın merakla beklediği S-400‚lerin teslimatı halinde ABD, Türkiye’ye yaptırım uygulanabileceğini açıklamıştı.

İşte son durum haberi hakkında merak edilenler

S-400 TÜRKİYE’YE GELDİ Mİ?

Milli Savunma Bakanlığı, S-400’lerin birinci grubunun Ankara’ya intikalinin başladığını duyurdu. Milli Savunma Bakanlığı’ndan meydana getirilen açıklamada, „Türkiye’nin hava ve füze savunma ihtiyacının karşılanmasına yönelik tedarik edilen S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin birinci grup malzemelerinin Mürted Hava Meydanı / Ankara’ya intikali 12 Temmuz 2019 tarihinden itibaren başladı“ denildi.

S-400 FÜZE SAVUNMA SİSTEMİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Üreticisi: Almaz-Antey tabanca şirketi

Konuşlandığı Yerler: Moskova, Suriye, Kaliningrad, Kırım

Kullanılmaya Başlanma Tarihi: 2007

Menzil: 400 kilometre

Hız: Saniyede 4,8 km

Azami Hedef İrtifası: 30 km

Eşzamanlı Takip: 80 hedef

Hedef Türü: Tayyare, seyir füzesi, orta menzilli füzeler, İHA ve öteki havadan seyretme sistemleri

S-400 NEDİR?

S-400 Triumf, orta menzilli hava müdafa sistemi S-300’den geliştirilmiş yeni nesil Rus yapımı bir kısa-orta-uzun menzilli hava müdafa roket sistemidir.

Şu anda dünyada kullanımda olan en iyi hava müdafa sistemlerinden biri olarak gösterilen S-400, Rusya’nın Soğuk Savaş döneminde geliştirmeye başladığı roket müdafa sisteminin dördüncü neslini temsil ediyor.

S-400’ün geliştirilmesine 1993 senesinde başlandı. Ancak, bilhassa Soğuk Savaş sonrası müdafa sanayine uygulanan bütçe kesintileri sebebiyle tamamlanması oldukça uzun vakit aldı ve sadece yeni bir teknoloji olarak değil, eski sistemin devamı olarak geliştirilebildi.

Bu nedenle mevcut sistemde kullanılan değişen teknolojinin yüzde 70 ile 80’i bundan önceki model olan S-300’den alındı. Bunlar içinde roket depolama sandıkları, fırlatma rampaları ve radarlar bulunuyor.

S-400 ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Dünyadaki en iyi hava müdafa sistemlerinden biri olarak vasıflandırılan S-400, cenk uçakları, radar tespit ve denetim uçakları, bulgu uçakları, stratejik ve taktik uçaklar, taktik, operasyonel-taktik balistik füzeler, orta menzilli balistik füzeler, hipersonik hedefler ve öteki gelişmiş hava saldırısı araçlarını imha etmek suretiyle tasarlandı.

S-400, oldukca uzun menzilli 40N6 model füzeyle 400 kilometre, uzun menzilli 48N6 model füzeyle 250 kilometre, orta menzilli 9M96E2 model füzeyle 120 kilometre ve kısa menzilli 9M96E model füzeyle de 40 kilometredeki hedefleri vurabiliyor.

Kısa, orta ve uzun menzillerde füzeleri aynı anda kullanabilen S-400, 600 kilometre uzaklıktaki hedefi idrak etme özelliğine haiz ve saniyede 4,8 kilometre hızla roket gönderilebiliyor. Sistem, hedefe 10 saniyeden daha azca sürede tepki veriyor.

Daha oldukca bilgi okumak isterseniz lütfen Nedir kategorimizi ziyaret edin. Ayrıca forum sitemizede üye olursanız mutlu oluruz : )

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!