Technologie

SpaceX, Crew Dragon ile ISS’e astronotları böyle taşıyacak [Video]



SpaceX Crew Dragon


Özel uzay şirketi SpaceX, geliştirme aşamasında olan Crew Dragon ile ISS’e astronot taşıma sürecini gözler önüne seren bir video yayımladı.

SpaceX, şimdiye kadar hiç insanlı bir uzay görevi gerçekleştirmedi. Elon Musk bunu değiştirmek ve Amerika Birleşik Devletleri’nin bu konudaki Rusya bağımlılığını ortadan kaldırmak istiyor. Çünkü ABD şu an astronotlarının ISS’e çıkarılması için Rusya’ya tam 80 milyon dolar ödeme yapıyor. İşte bu durumu değiştirecek SpaceX, her şey yolunda giderse 2020 başında Crew Dragon uzay aracı ile ISS’e astronot çıkarmaya başlıyor. Peki bu süreç tam olarak nasıl olacak? İşte bunun cevabını yukarıda izleyebileceğiniz harika animasyon veriyor. Firmanın özel uzay kıyafetini giyen astronotları, Falcon 9 roketin önüne konumlandırılan Crew Dragon aracılığıyla uzaya çıkaracak firma, ISS yani Uluslararası Uzay İstasyonu‘na kenetlenecek araç aracılığıyla astronotlar yanında kargo taşıması da yapabilecek. Belirli süre bağlı kaldığı istasyondan aldığı kargoları ve astronotları Dünya’ya geri indirebilecek ve paraşüt aracılığıyla güvenli bir iniş gerçekleştirebilecek araç, uzayı çok daha ucuz ve erişilebilir hale getirecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Elon Musk, SpaceX Crew Dragon ile geleceğe yönelik adımlar atıyor

Üzerinde son güvenlik testleri devam eden ve son çıkışa hazırlanan Crew Dragon, firmanın NASA‘dan sürekli olarak gelir elde edebileceği en önemli çalışmaları arasında yer alıyor. Firma biliyorsunuz bunun yanında Starlink isimli bir uzaydan internet projesi üzerinde de aktif olarak çalışmalar yapıyor. Ayrıca çok güçlü Starship roket modeli de geliştiriliyor.

Daha çok teknoloji makalesi okumak isterseniz teknoloji kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Film izlemeyi seviyorsanız Film.BuradaBiliyorum.Com sitemizi, Dizi izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!