Allgemeines

#Tüketime Karşı Türetim Ekonomisi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey #SosyalMedya #Tv #BB

Tüketime Karşı Türetim Ekonomisi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Mevcut ekonomik sistemin doğaya ve insana verdiği zararlar nedeniyle sürdürülebilir olmadığı, ve çökeceği artık bilim insanları tarafından olduğu kadar halk tarafından da kabul ediliyor. Alternatif ekonomik model arayışlarının başlamasıyla birlikte adını sıkça duyduğumuz “türetim ekonomisi” ise geleceğin umut vadeden ekonomik sistemi olarak görülüyor. Türetim ekonomisi ile ilgili bilmeniz gereken her şeyi öğrenmeye ne dersiniz?

1. Türetim ekonomisi nedir?




Türetim ekonomisi içerisinde tüketici yerine türetici (yaptığı ürün veya hizmet tercihleri ile türetim ekonomisi sistemini büyüyüp gelişmesine katkı sağlayan kişi) bulunduran yeni bir ekonomik sistem. Bu sistemde, üreticiler, ürünlerini insana ve doğaya zarar vermeyecek şekilde üretiyor ve tedarik zincirlerini aynı sistem içinde derinleştiriyor ve döngüselleştiriyorlar.


2. Üretici ve türetici arasındaki ilişkiyi güçlendiriyor




Türetim ekonomisi üretici ile türeticiler arasındaki iletişimi kuvvetlendirerek, türeticinin doğrudan üretici ile etkileşimini arttırıyor, aracıları ortadan kaldırıyor ve bir topluluk olmalarını sağlıyor.

3. Doğadan aldığınızı tekrar doğaya veriyor

türetim ekonomisi


Türetici olarak satın aldığınız ürünlerle üreticileri destekleyebilir, insanların ve doğanın sürdürülebilirliği için bir vatandaş olarak sorumluluğunu yerine getirebilirsiniz. Böylece doğadan aldığınızı doğaya geri kazandırabilirsiniz…

4. Onurlu bir yaşam sürmek için

türetim ekonomisi


Ekonominin dönüşmesiyle birlikte kar amacının ön planda olmadığı, insanların onurlu bir yaşam sürdürmek için geçimlerini vicdani yollardan kazandıkları bir sistem. Önemli olan insanların içindeki potansiyeli ortaya çıkartmak, topluma ve doğaya faydalı bir birey olarak, toplum için doğa için üretim yaparak hizmet sağlamak, geçim sağlamak.

Kar maksimizasyonuna dayanan ve beraberinde pek çok problemi de getiren tüketim ekonomisine karşı türetim ekonomisi ile iyiliğe kapı açabilirsin. Altın kural der ki: “İyilik kendine yapılmasını istemediğini başka insanlara ve doğaya yapmamaktır”. Bu altın kural ile iyileştirici ve dönüştürücü bir ekonomik düzen imkansız değil.


5. Doğaya ve insana faydası olan şirketlerin söz hakkı vardır

türetim ekonomisi


Türetim ekonomisinde yalnızca doğaya ve insana faydası olan, dünyadaki iyiliği artırmak için çalışan şirketlerin söz hakkı var. Çünkü bir geleceğimiz olacaksa ekonomi herhangi bir bireye veya en ufak bir canlıya bile zarar vermeme gayreti içinde olmalıdır.

6. Türetim Ekonomisi Derneği

türetim ekonomisi


Yalnızca türetim ekonomisi üzerine çalışmalar yürüten sivil toplum örgütleri de yok değil. Türetim Ekonomisi Derneği Aralık 2015’te, ekolojik ve sosyal açıdan adil iş modellerinin toplumsal yararlarıyla ilgili bilinç yaratmak; araştırmalar yürütmek ve toplumu türetim ekonomisinin çevre ve sürdürülebilir bir toplum inşası üzerindeki olumlu etkileri hakkında eğitmek amacıyla kurulmuştur. Dr. Uygar Özesmi tarafından kurulduğu günden beri Türkiye’nin farklı bölgelerinde yer alan, ekolojik ve sosyal açıdan adil üreticiler ile türeticiler arasında doğrudan bir ilişki kurmak ve sürdürülebilir, döngüsel ve adil bir ekonominin tesisi için çeşitli faaliyetler yürütüyor.

7. Türetim ekonomisini merkeze alan ilham veren bir sosyal girişim: Good4Trust

türetim ekonomisi


Siz de türetim ekonomisini benimseyen, sosyal ve ekolojik açıdan sorumlu ve adil “üretici”lerle bu tür ürün ve hizmetlerden yararlanmayı tercih eden “türetici”leri buluşturan Good4Trust Çarşı’dan alışveriş yaparak türetim ekonomisinin gelişip yaygınlaşmasına destek olabilirsiniz. Böylece ihtiyaçlarınızı karşılarken bir yandan da toplumsal fayda ve iyilik yaratmanın vicdani rahatlığını ve keyfini sürebilirsiniz…

8. Daha yaşanabilir bir dünya için…




Siz de türetim ekonomisini, adil, şeffaf, sorumlu ve ekolojik bir dünya düzeni için desteklemeye başlayabilir, daha yaşanabilir bir dünya için mücadele eden bu topluluk içinde yer alabilirsiniz. Unutmayın ki içinde yaşayan bireyler olarak dünyadaki tüm eylemlerimizden hem kendimiz hem de gelecek nesiller ve doğa için sorumluyuz.

Kaynak

Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz sosyal medya kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Film izlemeyi seviyorsanız Film.BuradaBiliyorum.Com sitemizi, Dizi izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!