#Uzaydaki Gözümüz Hubble! Hubble Uzay Teleskobu Hakkında 15 İnanılmaz Bilgi! #SosyalMedya #Tv #BB
„Uzaydaki Gözümüz Hubble! Hubble Uzay Teleskobu Hakkında 15 İnanılmaz Bilgi!“
Hubble Uzay Teleskobu Hakkında Bilgi
İsmini Amerikalı bir astronom olan Edwin Hubble’dan alan Hubble Uzay Teleskobu, uzayda bulunan en büyük uzay teleskoplarından bir tanesidir. Hubble Uzay Teleskobu, güneş sistemi ve güneş sisteminin dışındaki gezegenler hakkında biz dünyalılara bilgi vermektedir. Pek çok konuda astronomlara bilgi veren Hubble Uzay Teleskobu, aynı zamanda bulutsular, karanlık maddeler ve evrenin bilinmeyenleri hakkında çalışmalar yapmaktadır. Dünyamız için büyük bir önem taşıyan Hubble Uzay Teleskobu hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz? Dünyamız hakkında şaşırtıcı bilgiler öğrenmek için Dünya Hakkında Şaşırtıcı 30 Gerçek! adlı içeriğimize göz atabilir, bilgi sahibi olabilirsiniz.
Hubble Uzay Teleskobu nedir? Hubble Uzay Teleskobu nerede? Hubble Uzay Teleskobu özellikleri nelerdir? Hubble Uzay Teleskobu ne işe yarar? Gibi soruların yanıtını bu içerikte bulabilirsiniz. Hubble Uzay Teleskobu ile ilgili bazı araştırmalar yaptık ve bu yazımızda derledik. İşte Hubble Uzay Teleskobu hakkında 15 ilginç bilgi!
Hubble Uzay Teleskobu Hakkında Kısa Bilgi
- Yeryüzünde yani biz insanlara evren hakkında bilgiler verir.
- 11 Ton ağırlığa sahiptir.
- 2030 Yılına kadar görevine devam edecektir.
- Maliyeti tam olarak 1,5 milyar dolardır.
- Hubble teleskobu, yeryüzünden yaklaşık 550 kilometre yüksekte yer alır.
- Dünya yörüngesinde 28.000 km/s hızla ilerlemektedir.
- Dünya’ya renkli ve renksiz fotoğraflar göndermektedir.
- 1990 Yılında dünya yörüngesine yerleşti.
1. Hubble Uzay Teleskobu, 25 Nisan 1990 yılında Discovery tarafından dünyanın yörüngesine yerleştirilmiştir.
2. Evreninin ilginç ve bir o kadar da olağanüstü fotoğraflarını çekip dünyaya göndermektedir.
3. Uzaydaki en büyük ve en iyi uzay teleskoplarımız arasında yer alan Hubble, tam 11 ton ağırlığındadır.
4. Hubble Uzay Teleskobu, bilim adamlarının tahminlerine göre 2030 yılında kadar görevine sorunsuz devam edebilecektir.
5. Özel mercekli ve kızıl ötesi kameralara sahip olan Hubble Uzay Teleskobu, 12 milyon ışık yılı uzaklığa kadar gözlem yapabilmektedir.
6. Hubble Uzay Teleskobu, yeryüzünde yani dünyamızda bulunan pek çok teleskoptan çok daha iyi ve başarılı fotoğraflar çekebilmektedir.
7. Hubble Teleskobu, yeryüzünden yaklaşık 550 kilometre yükseklikte yer almaktadır.
8. Konu uzay olunca elbette maliyet son derece artmaktadır. Hubble Uzay Teleskobu’nun maliyeti tam olarak 1,5 milyar dolardır.
9. Hubble’ın dünyaya gönderdiği resimler genellikle siyah ve beyazdır. Fakat bazen renkli resimleri gönderdiği de bilinmektedir.
10. Hubble Uzay Teleskobu, son derece hızlı bir teleskoptur. Dünya ekseni etrafında tam 28.000 km/s hızla ilerlemektedir. Hubble’ın hızı bir F-16 uçağının azami hızından 11 kat daha fazladır.
11. Hubble sayesinde bilim adamları evren hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşabiliyor. Önceden evrenin yaşının 10-20 arasında olduğu biliniyordu. Fakat Hubble Uzay Teleskobu sayesinde bunun tam olarak 13,5 olduğu anlaşıldı.
12. 1993 Yılında arızalanan Hubble Uzay Teleskobu, dünyaya indirilip tamir edilmesi gerekiyordu. Fakat bu durum son derece maliyetliydi. Bu nedenle Endeavour adında bir uzay mekiği ile astronotlar tarafından tam 35 saat 28 dakika süren uğraş sonucunda uzay boşluğunda tamir edilmiştir.
13. Hubble, çektiği evrenin resimlerini elektronik dedektörler sayesinde çekmektedir. Bu dedektörler son derece değerli ve pahalıdır.
14. Hubble Uzay Teleskobu, NASA, Kanada Uzay Ajansı, Avrupa Uzay Ajansı’nın iş birliği ile inşa edilmiştir.
15. Hubble Uzay Teleskobunun yapımında NASA, birçok profesyonel araştırmacıya uzay araştırmaları ile ilgili hem maddi hem manevi destekte bulunmuştur.
Önerilen İçerik; Uzay Hakkında Bilinmeyen İlginç 20 Gerçek Bilgi
NeOldu.com / Uzay
Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz sosyal medya kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.
Dizi izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .