Allgemeines

#Vücudunuzun Asla Dövme Yaptırmamanız Gereken 7 Bölgesi #SosyalMedya #Tv #BB

Vücudunuzun Asla Dövme Yaptırmamanız Gereken 7 Bölgesi

Dövme bazı insanlara göre bir bağımlılık. Hatta bazı kişiler tüm vücudunu dövmeyle kaplatıyor. Son yılların en popüler dövme stilleri arasında ise vücudun farklı yerlerine yapılan dövmeler yer alıyor. İstatistikler, insanların yüzde 43’ünün sevdikleri için dövme yaptırdıklarını, yüzde 37’sinin ise stil için dövme yaptırdığını gösteriyor. Yine de, doktorlar ve dövme sanatçıları dövme yaptırmak için ideal olmayan bazı yerler olduğunu öne sürüyor. Bizde pişman olacağınız kararlar vermemeniz için vücudunuzda asla dövme yaptırmamanız gereken 7 bölgeyi yazdık. Bu 7 bölgeye ve bu bölgeye yapılan dövmelerin zararlarına birlikte bakalım.

1. Dirsek

dövme


Uzmanlar dirseklerinize dövme yaptırmanızı önermiyor. Çünkü dirsekler sürekli oynadığı ve çok fazla temas halinde bulunduğu için bu alanda mürekkebin kalmasını sağlamak bir hayli zor. Öte yandan dirseklerdeki deri de son derece kalın. Bu da özellikle renkli dövmelerden yapacaksanız, o bölgenin çok fazla işlem görmesi gerektiği anlamına geliyor. Bu bölgede sanatçı iğneyle daha fazla zaman harcamak zorunda kalacak ve bu da canınızı yakacak. Ayrıca dirseklerinizi nemlendirmezseniz, dövmenizin çok hızlı bir şekilde kaybolması da büyük bir olasılık.


2. Koltuk altı

dövme


Koltuk altı en acı verici bölgelerden biri. Bunun yanı sıra iyileşme sürecinde de koltuk altına sürekli temas olacağından iyileşme süreci uzayabilir. Öte yandan terin salgılandığı bölgelerden biri olan koltuk altına yapılan dövme pek de kalıcı olmaz.

3. Dizlerin arkası

dövme


Dizlerinizin arkasındaki alan oldukça hassas bir bölge. Bu bölgede pek çok sinir ucu bulunur. Bu da sizin dövme yapıldığı esnada çok fazla acı çekmenize neden olur. İğnenin her hareketinde çok daha rahatsız hissedebilirsiniz. Ayrıca hareketli bir alan olduğu için dövmenin iyileşmesi de zaman alacaktır.

4. El ve parmaklar

dövme


El ve parmaklar dövmeler için oldukça popüler bölgeler. Oldukça şık durduğunu da söylemek gerek. Ancak buradaki döveler sizce ne kadar kullanışlı? Uzmanlar ellere ve parmaklara dövmenin yapılmasını tavsiye etmiyor. Çünkü buralar açık alanlar ve dolayısıyla güneş gören bölgeler. Güneşin ise dövmelerin rengini soldurduğu biliniyor. Yani bu bölgeye yaptırılan bölgeler son derece kullanışsız.


5. Göğüs yanları ve göğüs kafesi

dövme


Özellikle son yıllarda göğsün yan tarafına ve göğüs kafesi üzerine yapılan dövmeler oldukça popüler. Bu dövmeler kesinlikle harika görünüyor, ancak acı oranı oldukça yüksek. Hatta bu bölge en fazla acının hissedildiği ikinci bölge. Öte yandan kadınlar için bu bölgelere dövmenin yapılması çok daha zor. Eğer sütyen giyiyorlarsa, bu cildi tahriş eder ve dövmenin iyileşme sürecini uzatabilir.

6. Yüz




Yüz oldukça hassas bir bölge. Buradaki derinin inceliği ve hassas sinir uçlarının yanı sıra, dövme sanatçıları yüzdeki dövmelerin yalnızca 2-3 yıl kullanılabildiğini söylüyor. Ayrıca, yüzünüze dövme yaptırırsanız, bakımı için her gün güneş koruyucu kullanmanız gerekiyor.

7. Ayak bileklerinin ön ve arka kısımları




Ayak bileğinin ön ve arka kısımları son derece hassas bölgeler. Öte yandan bu bölgeye ayakkabı ya da çorap temas ettiği için dövmelerin renkleri kolayca yıpranabilir. Ayrıca bu bölge ağrı açısından, göğüs kafesinin üzerine dövme yapılmasıyla aynı seviyededir.

Bonus: Bölgelere göre dövmenin acı oranı tablosu




Yukarıdaki tablo, erkekler ve kadınlar için bir dövme acı tablosu. Kırmızı bölgeler acı oranının en yüksek olduğu yerler. Truncu ve sarı bölgeler acıya daha az duyarlı. Mavi bölgeler ise acı oranı en düşük bölgeler.

Kaynak: 1

Kaynak

Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz sosyal medya kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Film izlemeyi seviyorsanız Film.BuradaBiliyorum.Com sitemizi, Dizi izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!