Sozialen Medien

#The Lord of the Rings üçlemesine ait tüm rekorlar #SosyalMedya #Tv #BB

The Lord of the Rings üçlemesine ait tüm rekorlar

J.R.R Tolkien’in Orta Dünya’sını ekranlara taşımak uzun yıllar boyunca imkansız olarak görüldü. 20. yüzyılın teknolojisi, Tolkien’in evrenini sinema seyircisiyle buluşturmak için yetersiz kalınca birçok proje yalnızca taslak olarak tarihteki yerini aldı. Bir Lord of the Rings hayranı olan yönetmen Peter Jackson’ın live-action uyarlama çabasıyla Frodo’nun yolculuğunun sinematik kısmı başlamış oldu.

The Lord of the Rings üçlemesinin çekimleri Yeni Zelanda’da gerçekleşti

The Lord of the
Rings üçlemesi sinema tarihinin en büyük yapımlarından biri.
Gişe hasılatlarında imza attığı spektaküler rakamların yanı
sıra motion capture, savaş sahneler, özel efektler ve devasa bir
fantezi dünyası yaratma konusunda her bir filmin dönemin film
yapım standartlarını sonuna kadar zorlamasıyla seri günümüze
dek sayısız rekora imza attı. Sahne arkası prodüksiyon
ödüllerinden gişedeki rekorlara, ödül törenlerine vurduğu
damgadan sinema endüstrisinde yepyeni bir çağı başlatışıyla
The Lord of the Rings serisi beyazperdeyi aşılması güç bir
konumda bıraktı.

Üçlemenin son filmi olan The Return of the King’in vizyona giriş tarihinden bu yana neredeyse 20 yıl geçmiş olsa da Jackson’ın ana akım sinemaya olan etkileri halen sürüyor. İşte Lord of the Rings üçlemesinin kırdığı tüm rekorlar!

The Lord of the Rings markasına ait rekorlar

The Lord of the
Rings ve Frodo’nun yolculuğu bir üçleme olarak beyazperdeye
taşındığından, bazı rekorlar seriyi bir bütün olarak
onurlandırdı. The Lord of the Rings ve The Hobbit arasında yer
alan 6 film, toplam 800 adaylığın 475’ini kazanarak film
tarihinin en çok ödül alan serisi olarak yerini koruyor.
Jackson’ın Orta Dünya’sı, sinema endüstrisinin en prestijli
ödüllerinin başında gelen Oscarları da boş geçmedi. Üçleme,
Akademi’den en fazla ödül ve adaylık kazanan film serisi olarak
tarihe geçti. The Lord of the Rings, 37 Oscar adaylığının
17’sinde ödül kazanmayı başardı.

The Lord of the Rings’in beyazperdedeki en büyük alametifarikalarından biri de görsel efektler konusunda çağ atlatıcı sunumu. Peter Jackson, filmin çekimleri için Yeni Zelanda’yı tam anlamıyla bir Orta Dünya’ya dönüştürmeyi başarmıştı. Serinin her bir filmi En İyi Görsel Efekt dalında ödül alarak, bu kategoride art arda en çok ödül sahibi olan film serisi olarak listenin başında yer alıyor.

Her bir The Lord of
the Rings filmi öncekinden daha yüksek gişe hasılatı elde etti.
Üçleme, tarihin en çok gişe hasılatı elde eden üçlemesi
konumuna ulaşarak Star Wars’un orijinal üçlemesini geride
bıraktı.

The Lord of the
Rings üçlemesinin kırdığı rekorlar yalnızca ödül
törenleriyle onurlandırılmadı. Seri, 200.000 karakterin bulunduğu
savaş sahnesiyle bu kategorideki en büyük örnek olarak
Guinness’de yer alıyor.

The Fellowship of the Ring & The Two Towers

Lord of the Rings filmi her bir kareyi dijital bir veri tabanında tutarak daha sonra dijital olarak geliştirilmeye müsait halde saklama tekniğini kullanan ilk film oldu. Bu aşama günümüzde neredeyse her film için geçerli. Halihazırda dünya çapında hayran kitlesine sahip roman serisinin sinema salonlarına adım atacağının haberini veren The Fellowship of the Ring fragmanı Nisan 2000 tarihinin en çok indirilen fragmanı olarak Star Wars: The Phantom Menace’ı geride bıraktı. Filmin fragmanı 24 saat içerisinde 1.7 milyon kez indirildi. Günümüzde sahip olduğumuz internet hızını ve YouTube’un dünya çapındaki etkisini düşünürsek, bu sayı modern internet çağı ile kıyaslandığında son derece epik duruyor.

The Fellowship of the Ring sinema salonlarındaki gösteriminin ardından da rekorları kırmaya devam etti. Film, Birleşik Krallık’ta bir günde 1.27 milyon kopya satarak ilk Harry Potter filmini geride bıraktı.

İki filme kıyasla The Two Towers, daha az rekorun altına imza attı. Peşpeşe çekilen The Two Towers ve The Return of the King, Peter Jackson’un üçlemesinin son iki filmini tarihte en uzun süren film çekimi olarak rekorlar arasına soktu. Çekim süresi 274 gün sürdü. The Two Towers aynı zamanda bir filmdeki en uzun savaş sahnesi olan Miğfer Dibi Savaşı’na da sahne oldu. Bu rekor geçtiğimiz yıl yayınlanan Game of Thrones’un final sezonunda yer alan 82 dakikalık ‘The Long Night’ bölümüyle uzun bir sürenin ardından geçildi.

‘Film kiralama’ dünyada bir trend olduğu dönemde dahi ülkemizde pek popüler olmamasına rağmen 2000’li yılların başlarında global çapta film severlerin oldukça sık kullandığı bir yöntemdi. The Two Towers, ilk beş gününde 22.89 milyon kiralamayla rekor kırmayı başardı.

The Return of the King

Tüm Lord of the Rings filmleri arasında en fazla rekor The Return of the King’e ait. The Return of the King, Oscar adaylarına özgü bir kampanya olan ‘For your consideration’ kampanyası için önemli bir bütçe ayırarak Akademi’den 11 ödül kazanmayı başardı. Film, bu rekoru Titanic ve Ben-Hur ile paylaşıyor. Jackson’ın üçlemesinin final filmi aynı zamanda Akademi’den En İyi Film ödülü kazanan ilk fantezi filmi olarak sinema endüstrisinde yeni bir çağ açmayı başardı. Aynı ödülü 2018 yılında kazanan Del Toro’nun The Shape of Water filmine dek The Return of the King, En İyi Film ödülünü kazanan ilk fantezi filmi olarak yerini korudu.

The Return of the King, 1 milyar doları aşan gişe hasılatıyla 2003 yılının en yüksek gişe hasılatı elde eden filmi olarak Pixar’ın Finding Nemo filmini geride bıraktı.

Kaynak

Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz sosyal medya kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Film izlemeyi seviyorsanız Film.BuradaBiliyorum.Com sitemizi, Dizi izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!