Allgemeines

#Yalnız Girişimciler İçin Zaman Yönetimi Taktikleri

Yalnız Girişimciler İçin Zaman Yönetimi Taktikleri

Reklamsız Dizi Film izlemek isterseniz Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi ziyaret edebilirsiniz .

Tek başına çalışan başarılı girişimciler (solopreneur) ile başarısız olanlar arasında temel bir fark var.

Bu fark, başarılı girişimcilerin zamanlarını doğru ve etkili kullanabilmesidir.

Zaman yönetimi dendiğinde öncelik sırasına koyma, organize bir şekilde çalışma, konsantrasyon dağıtan şeyleri çalışma ortamında kaldırma gibi tavsiyeler verilir. Bunlar etkili tavsiyelerdir ancak zaman yönetiminin sadece küçük bir kısmını oluştururlar.

Zaman yönetimi daha uzun vadeli bir şeydir. Zamanını doğru yönetemeyen bir insan başlangıçta başarılı gibi gözükse de uzun vadede yavaşlar ve inişe geçer. Başarılı olma hissi de rehavete neden olur çoğu kez.

Bu yüzden özellikle yalnız çalışan girişimcilerin (girişimcilerin çoğu zaten yalnız çalışır!) zamandan tasarruf etmelerini sağlayacak bazı taktikler sunmak istiyoruz sizlere.

 

1. Ailenizle Zaman Geçirin

Yalnız çalışan bir girişimci, kendi işinin her şeyidir. Muhasebeci, üretici, pazarlamacı… Yine yalnız çalışan bir girişimci gözlerini kapattığında başarılı olma hayali kurar…Tabii bu süreçte tüm düşünceler iş odaklıdır.

Lakin aileyle zaman geçirmenin girişimciler için bazı faydaları var şüphesiz. Bir insanın hayatında sahip olabileceği en önemli şeyi ailesidir. Ancak yalnız çalışan bazı girişimciler maalesef aileyle zaman geçirmeyi, iş hayatından verilen taviz olarak görebiliyor.

Bir girişimcinin onlarca yatırımcıdan HAYIR cevabı alması pek de sorun değildir. Ancak bir insanın eşinden, çocuklarından, anne babasından kötü bir söz duyması son derece ağırdır. Yani ailenizle aranızın bozulması, size maddi ve manevi (ve zamansal) olarak sandığınızdan çok daha pahalıya mal olabilir.

Dolayısıyla girişimcilik planlarınızı ailenize iyi bir şekilde anlatmalı, bu süreçte onları ihmal ettiğinizi düşünmemelerini sağlamalısınız. Çünkü kişi en sevdiği kişilerle kaliteli ve güzel zaman geçirmedikten sonra dünyanın en başarılı girişimcisi olmanın pek de bir anlamı olmasa gerek.

Mutlaka okuyun: Girişimciler İçin Aileyle Vakit Geçirmeye Zaman Ayırmanın Yolları

 

2. Ev İşlerinde Yardım Alın

İş yerinde yapılması gereken işleri aciliyet ve önem sırasına koyarsınız. Size en çok fayda sağlayacak işlere öncelik verirsiniz. Bu son derece mantıklı bir çalışma yöntemidir.

Fakat nedense ev işleri söz konusu olunca bu taktik pek uygulanmaz.

İş hayatına atılmadan önce ev işleri, ütü yapma vs. sadece zaman alıcı işlerdir. Lakin iş hayatına girdiğinizde bu işleri yapmak size aynı zamanda parasal bir maliyettir.

Dolayısıyla yalnız çalışan ve yalnız yaşayan bir girişimci iseniz ev işlerinde yardım almalı, ev işlerini yapmak için harcayacağınız zamanı kendi işinize ayırmalısınız.

  • Yemek.
  • Temizlik.
  • Çamaşır.
  • Bulaşık.
  • Ütü.
  • Ve daha birçok ev işi.

Bu işlerde yardım almak için multimilyoner olmanıza da gerek yok. Mesela her akşam eve geldiğinizde “Ne yesem? Ne yemek yapsam?” diye düşünmek yerine oturduğunuz muhitte ev yemekleri yapan bir yerle anlaşabilirsiniz. Böylece yemek yapmak için harcayacağınız süreyi kendinize ayırırsınız.

Ya da 15 günde bir yardımcı çağırarak evinizi temizletebilir, çamaşır işini hallettirebilirsiniz.

Söz gelimi temizlikçiye aylık 2 kere gelmesi için vereceğiniz 400 lira ile bu işlere kendi başınıza kalkıştığınızda harcayacağınız zamanı kıyaslayın.

Yardımcı çağırmanın çok daha mantıklı olduğunu göreceksiniz.

Mutlaka okuyun: Her Şeyi Tek Başına Yapmaya Çalışmaktan Vazgeçmeniz İçin 5 Neden

 

3. Altı Sigma Yöntemini Öğrenin

Altı Sigma, operasyonlarda kusursuzluğun sağlanması için işletmelerde süreçlerin tanımlanması, ölçülmesi, analiz edilmesi, geliştirilmesi ve kontrolü maksadıyla kolay ve etkili istatistik araçlarının kullanıldığı bir yönetim stratejisidir.

Toyota üretim sistemi ile büyük benzerlikler gösteren 6 Sigma metodolojisi sürekli geliştirmeye odaklanır.

6 Sigma metodolojisi konusunda sertifikası olan, bu metodolojinin nasıl uygulanması gerektiğini bilen insanlar iş hayatında büyük şirketler tarafından özellikle tercih edilir.

Çünkü bu kişiler çalıştıkları şirketlerdeki operasyonları sürekli geliştirip iyileştirir. Bu bazen yeni bir süreç yaratmak, bazen gereksiz masrafları kısmak bazen de daha az atık üretilmesini sağlamak olabilir. Diğer bir ifadeyle bu kişiler şirketlerin daha verimli çalışmasını; emek, zaman ve para açısından tasarruf etmesini sağlar.

6 sigma metodolojisi eğitimleri haftalarca, bazen aylarca sürer.

Lakin bu metodolojiden yararlanmak için sertifika sahibi olmanız gerekmez. İşin mantığını anlamanız yeterlidir.

Şöyle bir örnek verelim: Bir blog yazısı yazacaksınız diyelim:

  • Yazı fikri bulmak
  • Konuyla ilgili araştırma yapmak
  • İlk taslağı yazmak
  • Yazıya kişisel bir yön katmak
  • İkinci taslağı yazmak
  • Gereksiz yerleri atmak
  • Başlık fikri bulmak
  • Yazıya görsel bulmak
  • Yazıyı yayınlamadan önce arama motoru optimizasyonu yapmak

Bir blog yazısı temel olarak böyle bir süreçten oluşur.

Yukarıda saydığımız her aşamada kendinize soruyu sorun:

  • Bu yazıyı gerçekten yazmalı mıyım?
  • Eğer yazmam gerekiyorsa nasıl daha hızlı yazabilirim?

Bu sayede blog yazarken her aşamada kendinizi nasıl geliştirebileceğinizi öğrenmiş olursunuz. Her adımda gerçekleşecek gelişme, total olarak blog yazma sürecinizde gözle görülür bir hızlanma, gelişme meydana getirecektir.

 

4. İşinin Ehli Arkadaşlar Edinin

Muhasebe.

Hukuk.

Vergi.

Yazılım.

Sigorta.

Emlak.

Tüm bu alanlarda uzman olan kişilerden oluşan bir çevreniz olmalı. Her bir kalem için tanımadığınız bir uzmandan yardım alırsanız fatura kabarık olacaktır. Ancak bu alanlarda çalışan yakın arkadaşlarınız varsa altına girmeniz gereken maliyet de haliyle daha az olacaktır. Sigorta konusunda uzman bir arkadaşınız varsa sigorta yaptırırken hem maddi hem de zamansal olarak tasarruf edebilirsiniz. Yani arkadaşınız işinizi kısa sürede halledebilir ve size özel indirim yapabilir.

Bir girişimci olarak pek çok şeyi kendi başınıza yapmanız gerektiği doğrudur. Ancak iyi bir girişimci alanında uzman insanlardan yardım alır. Bundan da zerre gocunmaz.

Dolayısıyla yalnız çalışan bir girişimci olarak network’ünüzün çeşitli sektörlerde çalışan insanlardan oluşmasına özen gösterin. İşinizi kısa ve ekonomik olarak halletmek için bu şarttır.

Mutlaka okuyun: Zenginler Arkadaşlarını Nasıl Seçiyor?

 

Sonuç

Para kazanılır da kaybedilir de.

İnsanlar hayatınıza girer de çıkar da.

İşiniz de başarılı olursunuz da batarsınız da.

Yani hayatta her şeyi telafi edebilirsiniz.

Ancak kaybolan zamanı asla geri getiremezsiniz.

Dolayısıyla zamanınızı mutlak surette faydalı ve etkili kullanmanız hayatta başarılı olabilmeniz için şart.

 

İlginizi çekebilir

Yalnız Çalışan Her Girişimcinin Kullanması Gereken 14 Uygulama
Başarılı Girişimciler İşin Sadece %5’ini Üstlenirler!

Dizi || Film izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz Genel kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!