Allgemeines

#Dünyadaki En Ölümcül ve Tehlikeli Hastalıklar #SosyalMedya #Tv #BB

Dünyadaki En Ölümcül ve Tehlikeli Hastalıklar

Çağımızın korkutan bu hastalıklarını sizler için sıraladık;

1)Solunum yollar hastalıkları – En sık rastlanılan ölümcül bir hastalık olan solunum yolları hastalığı, akciğer iltihaplanması olarak bilinir. Yılda çocuk ve yaşlılar olmak üzere 4 milyon kişi bu hastalıktan hayatını kaybetmektedir.

 

2)AIDS –Yılda 3 milyon insan AIDS yüzünden hayatını kaybetmektedir.

 

3)İshal hastalıkları- İshal hastalıkları olan kolera, tifo ve dizanteri en çok çocukların ölümüne yol açıyor.

 

4)Verem – 1 milyon 600 bin kişi veremden hayatını kaybetmektedir. Özellikle sigara içenler en çok risk altındadır.

 

5)Sıtma – Dünyada yılda 1 milyon insanın ölümüne neden olan sıtma, tedavi edilmezse yaşama şansının en düşük olduğu hastalık türüdür.

 

6)Kızamık – Aşısı olan zararsız bir çocuk hastalığı gibi görünse de yılda 1 miyon insan kızamık yüzünden hayatını kaybetmektedir.

 

7)Uyku hastalığı – Afrika’ da görülen çeçe sineğinin sokmasıyla bulaşan uyku hastalığı yüzünden 500 bin kişi hayatını kaybetmektedir.

 

8)Tetanos – Genelde bebeklerin ölümüyle sonuçlanan bu hastalığında aşısı olmasına rağmen yılda 300 bin kişi yaşamını yitirmektedir.

 

9)Boğmaca –Dünyada 300 bin kişinin hayatını kaybettiği bu hastalığa en çok yeni doğmuş bebekler yakalanmaktadır.

 

10)Menejit – Dünyada yılda 160 ile 300 bin kişi bu üç hastalık yüzünden (menenjit, Hepatit ve frengi) yaşamını yitirmektedir.


Solunum Yolu Hastalıkları; Solunum yolu hastalıkları, genel olarak erken yaşta görülmektedir. En önemli solunum yolu hastalıklarından bir tanesi olarak gösterilen Astım hastalığı tedavisi erken yaşta uygulanırsa, ileri düzeyde bir mesafe kat edilebileceği doktorlar tarafından kabul edilmiştir. Bir diğer önemli solunum hastalığı ise akciğer iltihaplanmasıdır. Akciğer iltihaplanması kişinin son derece dikkat etmesi gerekeceği bir hastalıktır. Bu hastalığın sonucu ölüme dayanabilmektedir. En ölümcül hastalıkların başında solunum yolu hastalıkları bulunmaktadır.

ölümcül hastalıklar


AIDS; Aids hastalığı, kan yoluyla ve cinsel ilişki sırasında bulaşabilen bir hastalıktır. Vücudumuza giren bu virüs, kişinin bağışıklık sistemini adeta alt üst eder. Yerle bir olan bağışıklık sistemimiz böylece diğer hastalıklara karşı da dirençsiz kalır. En ufak bir soğuk algınlığı hastalığı bile size ölümcül bir hastalık olarak yansımaktadır. Bu nedenle AIDS hastalığı en ölümcül hastalıklar arasında yer almaktadır.

aıds hastalığı


İshal Hastalıkları; İshal’in nedenleri arasında bir çok ciddi derecede hastalıklar bulunmaktadır. Bu hastalıklar, crohn hastalığı, dizanteri, botulizm ve kolera gibi hastalıklardır. İshal hastalığı pek önemsenmese de çok ciddi bir ölümcül hastalık olarak bilinmektedir.

ishal hastalıkları


Verem Hastalığı; Verem hastalığının bilimsel adı Tüberküloz’dur. Dünya’nın en ölümcül hastalıkları arasında yer alan Verem hastalığı, kendisini fark ettirmeden ilerleyen bir hastalıktır. Verem hastalığı solunum yoluyla kolaylıkla bulaşabilen bir hastalıktır. Bu nedenle kişilerin beslenme bozukluğu, stres gibi olaylar yaşadığında bir doktora görünmeleri istenmektedir.

verem hastalığı


Sıtma; Sıtma hastalığı dünyada en çok görülen hastalıklardan bir tanesidir. Aynı zamanda sıtma hastalığı, Asya ve Afrika’da en çok rastlanan hastalık türüdür. Sıtmanın belirtileri, çeşitli nöbetler ile başlamaktadır. Kişi kendisini, yorgun ve mutsuz hissetmektedir. Daha sonrasında vücutta titreme, deride sertleşme ve kuruma meydana gelmektedir. Kişi genel olarak sıtma hastalığını sivri sinek ısırıklarından da kapabilir. Ufak bir sinek ısırığı deyip geçmeyiniz. Bu durumlarda kişi en yakın hastaneye gitmelidir. Sıtma hastalığı hafifa alınacak bir hastalık değildir. Hatta dünyanın en ölümcül hastalıkları arasında da yer almaktadır.

sıtma hastalığı


Kızamık; Daha önce kızamık hastalığı geçirmemiş biriyseniz ve kızamık aşısı olmadıysanız, yakın zamanda kızamık hastalığına kapılmanız an meselesidir. Kızamık hastalığı son derece bulaşıcı bir hastalıktır. Kızamık aşısı olmayıp bu hastalığa kapılan çocuklar genel olarak ölmektedirler. Dünya’nın en ölümcül hastalıkları arasında kızamık hastalığı da bulunmaktadır.

kızamık hastalığı


Uyku Hastalığı; Genel olarak Afrika’da bulunan bir hastalıktır. Ölümcül hastalıklar arasında yer almaktadır. Uyku hastalığı, Çeçe Sineği adlı bir sinek türünün ısırmasıyla bulaşmaktadır. Uyku hastalığının belirtileri, mide bulantısı, baş dönemsi, kusma, halsizlik, aşırı stres olarak belirlenmiştir.

uyku hastalığı


Tetanos; Genel olarak açık yaraların içlerine ‚Clostridium tetani‘ adlı virüsün girmesiyle birlikte meydana gelen bir hastalıktır. Günümüzde tetanos aşısı uygulanmaktadır. Fakat bu hastalığa kapılıp ölen insan sayısı da oldukça fazladır. Tetanos hastalığı paslı demirlerden bulaşmaktadır. Paslı demirler vücudunuzun herhangi bir yerinde kesik meydana getirdiğinde en yakın hastaneye gidip kontrol ettirmenizi tavsiye ederiz.

tetanos hastalığı


Boğmaca Hastalığı; Boğmaca hastalığı, genel olarak bebeklerde görülmektedir. Bu hastalık bebeklerde ölümlere ya da kalıcı sakatlığa yol açmaktadır. Boğmaca hastalığının belirtileri, öksürme, burun tıkanıklığı, huysuzluk, mide bulantısı, kusma gibi olaylardır. Eğer böyle bir durum ile karşı karşıya kaldıysanız acilen yakın bir hastaneye gidiniz. 6 aydan küçük bir bebek ise genel olarak hastaneye yatırılıp gözetim altında tutulmaktadır. 6 aydan büyük ise tedavi işlemlerine başlanır.

boğmaca hastalığı


Menejit; Menejit hastalığı, beyinde bulunan zarların iltihaplanması sonucu meydana gelen hastalıktır. Menejit hastalığı erken tedavisi yapılmaz ise, işitme kaybı, beyin hasarı ve hatta ölümle dahi sonuçlanabilmektedir. Her yıl binlerce insan menejit hastalığı yüzünden hayatını kaybetmektedir.

menejit hastalığı

Önerilen İçerik: Sülük Tedavisi Hakkında Bilinmeyenler!

NeOldu.com / Sosyal Fayda

Kaynak

Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz sosyal medya kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Film izlemeyi seviyorsanız Film.BuradaBiliyorum.Com sitemizi, Dizi izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!