Allgemeines

#Kamburluk (Kifoz) Nedir? Belirtileri ve Tedavisi #SosyalMedya #Tv #BB

Kamburluk (Kifoz) Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Kamburluk (Kifoz) Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

02.11.201517:38

Kamburluğun ne olduğu, kamburluğa sebep olan davranışlar ve kamburluğun nasıl tedavi edileceği hakkındaki bu yazımız size yardımcı olacaktır.

Haber güncelleme tarihi 26.02.2020 09:55

Kamburluk Nedir?

Kamburluk, sırt eğriliğinin 50 derecelerin üstüne çıkmasıdır. Vücudun öne doğru eğilmesi de diyebiliriz. Kamburluğu olan kişilerin en önemli sorunu dik durma ve karşıya dik olarak bakmada yaşadığı zorluktur. Bu, kişinin hem efor harcamasına hem de kötü görüntüye sebep olur. Daha sonra da ağrı problemleri oluşur ve daha ileri aşamada sinirleri sıkıştırmaya kadar gider.

kamburluk.jpg


Kamburluğun Günlük Yaşama Etkisi

Belirli bir derecede kendisini ağrıyla belli etmeye başlar. Giyilen kıyafetlerin üstte düzgün durmaması da başka bir sorundur. Genç yaşlarda henüz ağrı yapmadığı için dik durması söylense de bazı gençler bunu dikkate almıyor fakat daha ileri yaşlarda yavaş yavaş sırt ağrıları başlayacaktır. Özellikle kadınlarda menopoz dönemi sonrasında bu kamburluklarda ve şikayetlerde artma görülebilir.

kamburlugun-gunluk-yasama-etkisi.jpg


Kamburluğun Nedenleri Nelerdir?

  • Omurganın dış etkenlerle dejenerasyon geçirmesi,
  • Kemik erimesi,
  • Omurga kırıklıkları,
  • Omurga çevresinde oluşan iltihaplar,
  • Tüberküloz ve omurga enfeksiyonları,
  • Omurgayı etkileyebilen kanser teşhisleri,
  • İyi huylu tümör teşhisleri,
  • Gelişme çağındaki çocuklarda omurganın ön tarafındaki büyüme çekirdeklerinin yeterince büyümemesi,
  • Felç teşhisleri olarak açıklanabilir.

durus-bozuklugu-001.jpg

Duruş bozukluğu düzeltilmezse 18 yaşından sonra kalıcı olur. Özellikle kız çocuklarında göğüslerin gelişmesinden dolayı bir utangaçlık güdüsüyle kambur durma görülür. Aynı durum bazı uzun boylu erkek çocuklarda yaşanır. Ayrıca bilgisayar başında saatlerce oturmak ve masa başı işlerde de rastlanır. Duruş bozukluğuna bağlı olan kamburluk en sık görülendir ve önlenmesi mümkündür. Ailelerin çocuklarına duruşları düzeltmesi konusunda uyarıda bulunması gerekir. Hatta duruş egzersizleri yapılmalıdır. Yüz üstü pozisyonda ters mekik (vücudu arka doğru kaldırma) son derece faydalıdır. Sırt kaslarını güçlendirir. Aynı şekilde yüzme gibi sporlar da çok faydalıdır. Yüzme, tüm omurgayı güçlendirir. Omurganın büyüme kıkırdaklarının geçici olarak durması veya etkilenmesinden dolayı lokal bir kamburluk oluşabilir. Kalıcı bir kamburluk yaratır. Belirli bir açıyı geçtiği zaman cerrahi tedaviye gerek duyulabilir.

kamburlugun-nedenleri.jpg


Kamburluk Nasıl Teşhis Edilir?

Fizik muayene ile teşhis edilir. Kişinin sırt ve belden yukarısı çıplakken doktorun yandan ve önden gözlemlemesi söz konusudur. Aynı zamanda kişi eğildiğinde de duruşuna bakılır. Omurgayı ilgilendiren problemlerde ayakta, bir önden ve bir yandan film çektirilir.

kamburluk-teshis.jpg


Kamburluk Nasıl Tedavi Edilir?

50 dereceyi aştığı zaman yoğun bir egzersiz programı uygulanmalı veya fizik tedavi uygulanır. Buna rağmen artan eğriliklerde veya 60 derecenin üstünde olan eğriliklerde sadece egzersiz yeterli olmayabilir. Özellikle gelişmekte olan yaşlardaki kişilere bu durumda korse tedavisi uygulanır. Bu, vücudun dik durmasını sağlar. 70 derecenin üstünde bir eğrilik görüldüğünde kalıcı ve ciddi problemler ortaya çıkabilir. Bu durumda cerrahi tedaviler devreye giriyor. 

dik-durus-korsesi.jpg


Kamburluk Önlenebilir Mi?

Kifozun önlenebilmesine yönelik egzersizler genelde duruş bozukluğuna bağlı olabilir. Kısa olan karın, göğüs ve bacak kaslarının uzatılması aynı zamanda omurga çevresindeki kasların da güçlendirilmesi gereklidir. Eğimin çok arttığı hastalarda ise cerrahi tedavi uygulanmalıdır. Cerrahi operasyon ile kamburluk düzeltilirken, eğikliğin ilerlemesinin de önüne geçilebilir. Özellikle bayanlarda ciddi sırt ağrıları ve kamburluklar hem nefes alıp vermede zorluk hem de psikolojik sorunlara da neden olabilmektedir. Bu şekilde geçmeyen ve uzun süreden beri de uzun eden sırt ağrıları olanlar ve kamburluk şikayeti fazla olduğu durumlarda mutlaka bir dahakine başvurarak kamburluk ölçümü yapılması ve omzun takip altında olması oldukça önemlidir. 

kamburluk-onlenebilir-mi.jpeg

Önerilen İçerik;

► Çocuklardaki Duruş Bozukluğuna Dikkat

UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size ancak ve ancak doktorunuz yardımcı olabilir.

NeOldu.com

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İLGİLİ HABERLER

  • Kambur Duranlar İçin Egzersizler

Kaynak

Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz sosyal medya kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Film izlemeyi seviyorsanız Film.BuradaBiliyorum.Com sitemizi, Dizi izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!