Allgemeines

#Vücudunuzdaki Kokuların Sağlığınız İle İlgili Olduğunu Biliyor Muydunuz? İşte O Kokular… #SosyalMedya #Tv #BB

Vücudunuzdaki Kokuların Sağlığınız İle İlgili Olduğunu Biliyor Muydunuz? İşte O Kokular…

Vücudunuzdaki Anlam Veremediğiniz Kokuların Sağlığınız İle İlgili Olduğunu Biliyor Muydunuz? İşte O Kokular…

Biraz vücut kokunuz olduğunu ve bununla ilgili bir sorun yaşamadığınızı fark ettiniz mi? Belki dün duşunu almadın, ya da temizlendin ve hala biraz garip koktuğunu fark ettin.

Kokladığınız yeni koku, birinci basamak doktorunuz tarafından kontrol edilmesi gereken bir sağlık sorununa sahip olduğunuzun bir göstergesi olabilir.

İşte daha büyük sağlık sorunlarına işaret edebilecek bazı sinsi vücut koku kaynakları.


1. Stres

Anlam veremediğimiz kokuların nedenleri

İş yerinde, okulda veya sadece kişisel meselelerde olsun herkes strese girer. Belirli bir konuyla ilgili kaygı, tehlikeli durumlarla başa çıkmanıza yardımcı olacak stres hormonu olan kortizol salınımını tetikleyebilir. Ne yazık ki, bu stres hormonu aynı zamanda insanları kontrolsüzce terletme eğilimindedir.

Terleme sırasında aniden dağıldığınız zaman olan “stres ter”, özellikle güçlü olabilir. Tek başına ter kokmazken, cildinizdeki canlı bakterilere eklendiğinde açılan koku çok kötü kokabilir.

Sizde veya bir başkasının nefesinde ketonların meyveli kokusunu fark ederseniz, bunun kan şekeri sorunlarının iyi bilinen bir ticari markası olduğunu unutmayın. Bu sorunlar ağırdır ve genellikle hipoglisemi ve diyabet gibi hastalıklara yol açabilir. Diğer semptomlar sık ​​idrara çıkma, aşırı susama, kilo alma ve yorgunluk içerebilir.

Kan şekeri seviyelerinize uygun şekilde bakmazsanız, yaralanma ve hatta ölüm mümkündür. Diyabet, uğraşacak bir şey değil. Kan şekeri sorunlarından şüpheleniyorsanız en kısa sürede doktorunuza görünün.


2. Doğum Kontrol İlaçları

doğum ilaçlarının vücudumuzdaki kokusu

Vücut kokusu yan etkilerine neden olan reçeteli ilaçlar ve reçetesiz satılan ilaçlar vardır. Doğum kontrol hapları genellikle ağızda kükürt birikmesine neden olabilecek kuru bir ağza yol açar. Kükürtün ne olduğunu bilmiyorsanız, çürük yumurta kokusu ile meşhurdur.

İlginçtir ki, doğum kontrol hapları ayrıca bir kadının koku alma şeklini de etkileyebilir. Kimseye aniden ilaçlarını kesmelerini tavsiye etmiyoruz, ancak koku ile ilgili herhangi bir yan etki yaşıyorsanız, kesinlikle sağlık uzmanınızla tartışmaya değer.


3. Kan Şekeri

kan şekerinin vücudumuza yaptığı kokusu

Sizde veya bir başkasının nefesinde ketonların meyveli kokusunu fark ederseniz, bunun kan şekeri sorunlarının iyi bilinen bir ticari markası olduğunu unutmayın. Bu sorunlar ağırdır ve genellikle hipoglisemi ve diyabet gibi hastalıklara yol açabilir. Diğer semptomlar sık ​​idrara çıkma, aşırı susama, kilo alma ve yorgunluk içerebilir.

Kan şekeri seviyelerinize uygun şekilde bakmazsanız, yaralanma ve hatta ölüm mümkündür. Diyabet, uğraşacak bir şey değil. Kan şekeri sorunlarından şüpheleniyorsanız en kısa sürede doktorunuza görünün.


4. Bağırsak Hareketi Sorunları

Bağırsak hareketleri sorunu vücudumuzdaki kokusu

Eğer lavobaya gidemezseniz, diyetinize lif ekleyen birçok insandan biri olabilirsiniz. Şu anda çoğu insanın bilmediği şey, çok fazla lifin kokulu gaza neden olmasıdır. Bu, yalnızca gazınız olduğunda değil, aynı zamanda genel vücut kokunuzda da sizi etkileyecektir.

Ağır kabızlık vakalarında, sindirim sistemi tarafından salınan toksinler, dışkıda vücut kokusu kokusu vererek, gözeneklerinizden sızabilir. Bu çoğumuzun istediği koku değil.


5. Vitamin ve Mineral Eksiklikleri

vitamin ve mineral eksikliklerinin vücuttaki kokusu

Çoğu insan günlük olarak vitamin almanız gerektiği gerçeğini görmezden geliyor. Magnezyum, enerji kaynağı vitamin olmasına rağmen hayatımızda en çok göz ardı edilen mineraldir. Vücuttaki aşırı kokuların giderilmesine bile yardımcı olabilir. Büyük magnezyum kaynakları bitter çikolata ve çiğ fındıktır.

Çinko, vücuttaki koku ile mücadelede yardımcı olabilecek başka bir mineraldir, çünkü vücudu detoksifiye etmeye ve herhangi bir atığı işlemeye çalışır. Süt ürünleri, baklagiller, tam tahıllar ve kuruyemişler iyi çinko kaynaklarıdır.


6. Kızarmış Gıdalar

Kızarmış gıdaların vücuda yaptığı kokular

Kızartılmış yiyeceklerdeki yağlar hızlı bir şekilde sertleşebilir, bu da sindirim ve vücut kokusunun artmasına neden olur.

Kızarmış yemeğin sağlıklı olmadığını zaten biliyorduk, bu yüzden onu hayatımızdan çıkarmak veya en azından azaltmak için başka bir neden.


7. Sakız Alışkanlığı

sakızın vücuttaki kokusu

Vücudunuzdaki bakteriler koltukaltı kokularının başlıca kaynağıdır ve ne yazık ki sakızları da sizin kadar seviyor. Bu tatlılardaki rafine şeker, şekerleri alkollere dönüştüren bir mayanın fazla büyümesini teşvik etme eğilimindedir. Bu, şekerin tersini koklamanıza neden olabilir.


8. Deodorant ve Sabun

deodorant ve sabunun vücumuzudaki kötü kokusu

Deodorantlardaki bazı maddeler, onu besleyerek kokan bakteriyel büyümeyi teşvik edebilir.

Aynı şey, bazı sabunlar için de geçerlidir. Duş sırasında güzel kokan maddeler içeren ürünler kullanmak yerine, su ve elma sirkesi ile karıştırılmış bir miktar limon suyuyla duş almayı deneyin. Çay ağacı ayrıca sabunlarda ve deodorantlarda aranan harika bir doğal antifungal bileşendir.


9. Çok Fazla Sebze Tüketmek

fazla sebze tüketiminin vücudumuzdaki kokusu

Sizi şaşırtabilecek başka bir şey daha. Ne de olsa, her zaman sebze yemenin iyi bir şey olduğunu söyleriz. Ve, sizin için en iyisi olan bazı sebzelerin size koku yapmasına neden olacağı dışında.

Brüksel lahanası ve brokoli gibi yiyecekler, kan akışında dolaşan kokan kükürt bileşikleri içerir. Kokular daha sonra idrar, nefes ve terimizden salınır. Bu nedenle, kokmuş kükürt içermeyen daha çeşitli sebzeler yemek gerekmektedir.


10. Nadir Genetik Hastalıklar

nadir görülen genetik hastalıkların vücut kokusu

Trimetilaminüri (TMAU), spesifik bir gendeki mutasyonların neden olduğu nadir bir genetik hastalıktır. Bu, vücudun kimyasal bileşik trimetilamini parçalamada başarısız olmasına neden olur. Trimetilamin, güçlü bir balık kokusuna neden olan şeydir ve vücutta birikince ter, idrar ve nefes yoluyla atılır.

TMAU’lu insanlar trimetilamin içeren yiyeceklerden kaçınmalıdır. Bunlar buğday tohumu, yumurtalar, baklagiller, tuzlu su balıkları ve karaciğer, beyin ve kalp gibi organ etlerini içerir. Bu tür değişikliklerini yapan çoğu hasta vücut kokularında ciddi gelişmeler olduğunu fark eder.


11. Tiroid Problemleri

tiroidin vücuttaki kokusu

Aşırı aktif bir tiroid bezi vücut kokusunun bir başka nedenidir. Tiroid bezi terlememize neden olur. Fazla mesai yaparken, hipertiroidizm olduğunda ne olur, vücut çok az miktarda veya hiç çaba harcamadan bile aşırı miktarda ter atar.


12. İlaçlar

ilaçların vücuttaki kokusu

Bazı doğum kontrol haplarının vücut kokusu üzerindeki etkisini daha önce anlatmıştık, ancak kokularımıza zarar verebilecek başka ilaçlar da var. Her insanın vücudu çeşitli ilaçlara farklı tepki gösterir, bu nedenle bir ilacın vücudunuzun kokusunu değiştirip değiştirmeyeceğini tahmin etmek mümkün değildir.


13. Yaşlılık

yaşlıların vücut kokuları

Söylentilere göre “yaşlıların kokusu” diye gerçek bir şey var. Yaşlandıkça kokumuzun değişmesi inanılmaz. Bunun nedeni, vücudumuzun cildin antioksidan savunmalarının kötüleşmesinin bir sonucu olan nonenal üretmesidir.


14. Karaciğer Hasarı

hasarlı karaciğerin vücuttaki kokusu

Karaciğer hasarının sağlığınız üzerinde ciddi etkileri olabilir. Karaciğer hasarının bazı semptomları, bunlarla sınırlı olmamak üzere, yağların anormal metabolizmasını, sindirim problemlerini, kan şekeri problemlerini, hormonal dengesizlikleri ve sinir sistemi hasarını içerir.

İnsanların, özellikle nefesten kaynaklanan vücut kokularını kirlettiği de bilinmektedir. Bunun nedeni, karaciğerin artık proteinleri işleyememesi ve bu protein kokularının akciğerlerden ağıza bırakılmasıdır. Bu ileri düzeyde karaciğer hasarı olan herkes derhal bir doktora görünmelidir.

NeOldu.com

Kaynak

Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz sosyal medya kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Film izlemeyi seviyorsanız Film.BuradaBiliyorum.Com sitemizi, Dizi izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!