Allgemeines

#120,000 Bitcoin tehlikede, İspanyollar isyanda: “Bu pisliğe bulaştım, çünkü…”

120,000 Bitcoin tehlikede, İspanyollar isyanda: “Bu pisliğe bulaştım, çünkü…”

İspanya merkezli trade yazılımı geliştirme şirketi Arbicorp, kısa süre önce bir trade bot’unun faaliyetini durdurdu. Şirketin bu kararı, paralarını yatıran ve şu anda çekemeyen yaklaşık 32 bin müşteriyi etkiledi.

Arbistar 2.0 trade bot’u, sisteme en az 3000 euro yatıran müşterilere günlük yüzde 1 kazanç vadediyordu. Kullanıcıların getirdikleri yeni müşteriler için de fazladan bonus verileceği belirtilmişti.

Piramit çöktü mü?

Son dönemde özellikle çıkış dolandırıcılıklarında görülen bu sistemde ise kırılma noktası yine geldi çattı! Firmadan yapılan açıklamaya göre, bot’taki bir konfigürsayon hatası müşterilerin kazanmaları gereken paradan daha azını elde etmelerine sebep oldu. Ancak bilindiği üzere, sebebi belli olmayan bir âni durma, yeni yatırımcıların büyük kayıpları ve paranın çekilememesi genelde piramit dolandırıcılığının bilinen özellikleri:

“Tüm hesaplar dondurulmuş durumda. Yeni yatırım yapılma durumu söz konusu değil. 12 Eylül tarihinden bu yana elde edilen kârlar hesaplara geçmedi. Para çekme hareketleri durduruldu.”

Araştırma firması Tulip Research‘e göre; yatırımcıların bu olay sonunda uğradığı zarar ise yaklaşık 1 milyar dolar.

Kanuna başvuranlara ödeme yok

Şirket ise yaptığı açıklamada, bir dolandırıcılık organizasyonu olmadıklarını ve trade bot’unun güvenilir olduğunu belirtti. Ayrıca kendilerine karşı kanuni yollara başvurmayacak müşterilere ödemelerin mutlaka yapılacağını aktardı.

Çabuk kâr, yüksek getiri…

Bu tür piramit şeması denilen dolandırıcılık olayları kripto para dünyasında çok fazla yaşanıyor. Çabuk kâr elde etmek isteyen ya da yüksek getiri vaadiyle kandırılan yatırımcılar bu tür organizasyonlara yüksek meblağdaki paralarını koymaktan çekinmiyor.

Hatta Better Business Bureau, 2020 yılı başında kripto paraları ikinci en riskli varlıklar olarak değerlendirmişti. Açıklanan verilere göre; yaşanan dolandırıcılıkların yüzde 32’si kripto paraların satın alınması esnasında, yüzde 23.4’ü fırsat olarak görülen yatırımlarda ve yüzde 31 de Çin’deki şüpheli C2CXr borsası vasıtasıyla yaşandı.

7 bin euro yatıran müşteri konuştu: Geleceğimi garanti altına almak için…

Manuel adındaki İspanyol bir yatırımcı bu organizasyona 7 bin euro yatırdı. İspanyol medyasından El Diario’ya konuşan Manuel, yatırımını bu kriz döneminde geleceğini garanti altına almak için yaptığını söyledi ve pişmanlığını dile getirdi:

“Neden bu pisliğe bulaştım? Çünkü bugün İspanya’da bir daire almak ve bir aile sahibi olmak imkansız. Şu anda Dublin’de çalışıyorum ve az kazanıyorum. ‘Bu yatırımı yaparsam kendime bir ev alabilirim’ diye düşündüm. Çünkü en sonunda hep paraya ve geleceğinizi garanti altına almaya ihtiyaç duyuyorsunuz”

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz Genel kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!