Sozialen Medien

2019 yılının en iyi dizileri

 

2019 yılı televizyon ekranlarında birçok yeni yapıma sahne oldu. Geride bıraktığımız yılın en başarılı dizileri hangileri?

 

2019 yılı dünya genelinde dizi izleme anlayışını kökten
değiştiren bir yıl olarak geride kaldı. Dijital yayın platformlarının yükselişi,
Disney ile Apple gibi devlerin sektöre girşi ve tüm bunlara bağlı olarak
‘binge-watch’ kültürüne uygun dizilerin sayısının artmasıyla birlikte
televizyon ekranları yepyeni bir döneme adım attı.

Geride bıraktığımız yıl Game of Thrones gibi yıllardır popülerliğini koruyan ve milyonlarca kişinin takip ettiği dev yapımların vedasına sahne olmasının yanı sıra Chernobyl, The Boys, Watchmen ve The Mandalorian gibi çok konuşulan dizilere de ev sahipliği yaptı.

Peki 2019 yılında televizyon ekranlarına adım atan en iyi
diziler hangileri?

Undone

Bu yıl birçok başarılı orijinal yapımla seyirci karşısına çıkan Amazon Video Prime’ın en enteresan işlerinden biri de Undone oldu. Rosa Salazar ve Bob Odenkirk‘ün başrollerinde yer aldığı Undone, geride bıraktığımız yılın en sürpriz isimlerinden biri olarak hafızalarda yer etti. Alışık olduğumuz CGI yerine neredeyse 100 yıllık rotoscope tekniğini son teknolojiyle birleştiren dizinin hikayesi de oldukça ilgi çekiciydi.

Unbelievable

Aslında ekranlarda görmeye alışık olduğumuz bir tür olmasına rağmen yaşanmış bir olaydan alıntı hikayesiyle Unbelievable, 2019 yılının en başarılı dizilerinden biri. Bir erkek tarafından hem fiziksel hem de psikolojik şiddet görmüş bir kadının dünyasına odaklanan dizi, gerçek bir hikayeyi ele alışıyla bir mini dizi olmasına rağmen uzun süre etkisini koruyacak bir deneyim yaşattı.

When They See Us

Ava DuVernay tarafından dört bölümlük bir mini dizi olarak ekranlara getirilen When They See Us, tecavüz ve saldırı iddialarıyla haksız yere hüküm giyen bir grup gencin ne şekilde ve neden günah keçisi ilan edildiğine odaklandı. Hikaye anlatımı, sinematografisi ve 70’li yıllardan bu yana görmeye alışık olmadığımız bir Amerika’yı ele alışıyla birçok ödülün de sahibi olan mini dizi, 2019’un en başarılı işleri arasında yer alıyor.

Euphoria

Tacizden uyuşturucu kullanımına, tecavüzden şantaja, homofobiden istismara kadar birçok konuya televizyon ekranlarında görmeye alışık olmadığımız bir çıplaklık ve şiddet oranıyla beraber değinen Euphoria; modern bir Skins olarak 2019’u geride bıraktı. Zendaya başta olmak üzere üst düzey oyunculuk performanslarına sahne olan dizi, türüne göre oldukça yüksek bir prodüksiyon kalitesine sahip.

Euphoria incelememize buradan ulaşabilirsiniz.

The Mandalorian

2019’un en büyük sürprizlerinden biri ise Disney cephesinden geldi. Yeni dijital yayın platformu Disney+, çıkışını yepyeni bir Star Wars hikayesi olan The Mandalorian ile gerçekleştirdi. Yeni üçlemeyle eleştiri yağmuruna tutulan Disney, bir ödül avcısının galaksinin ücra köşelerinde yaşadığı hikayeleri konu alan The Mandalorian dizisi ile birlikte yeni üçlemenin başarısızlığını bir nebze olsa da arkasında bırakmış gibi gözüküyor.

The Mandalorian sezon finali incelememize buradan ulaşabilirsiniz.

The Boys

Süper kahramanlar yalnızca 2019’un değil geçtiğimiz on yılın en önemli popüler kültür öğelerinden biri haline geldi. Her yıl birden çok süper kahraman filmini geride bıraktığımız bu dönemde ele aldığı temaya yepyeni bir soluk getiren The Boys, Amazon’un dijital yayın platformu Amazon Prime’da en çok izlenen dizi konumuna ulaştı. Garth Ennis’in aynı isimli çizgi romanından uyarlanan dizinin devam onayı da kısa süre içerisinde alındı.

The Boys incelememize buradan ulaşabilirsiniz.

Chernobyl

2019 yılının en çok konuşulan yapımlarından biri Chernobyl oldu. Türkiye dahil olmak üzere birçok ülkeyi dolaylı ya da direkt olarak etkileyen Çernobil nükleer faciasını konu alan dizi, yaşanan faciayı oldukça gerçekçi bir şekilde yansıtmasının yanında Jared Harris ve Stellan Skarsgård  gibi isimlerin muazzam performanslarının bir sonucu olarak birden fazla ödülün de sahibi oldu.

Watchmen

Ekim ayında yayınlanan ilk bölümüyle ekranlardaki yerini alan Watchmen dizisi, film ve çizgi romana oranla çok daha Amerikan merkezli bir dünyayı ele aldı. Amerika’nın yakın tarihinde ırkçılık merkezinde yaşanan birçok olayı gündemine alan dizi çoğu yönden kaynak materyale sadık kalsa da bazı karakterlerin geçmiş hikayeleri hakkında revizyona gitmeyi de tercih etti. İlk birkaç bölümü itibariyle tempo düşüklüğü ve hikayenin anlaşılmazlığı gibi nedenlerle yoğun eleştirilere maruz kalan Watchmen, dokuz bölümlük ilk sezonunun sonlarına doğru vites yükselterek tatmin edici bir başlangıç yamayı başardı. Dizi, film ve çizgi romanda tanıştığımız birçok ikonik karakteri de bir kez daha seyirci karşısına çıkardı.

Watchmen evrenine dair hazırladığımız zaman çizelgesine buradan ulaşabilirsiniz.

IMDB puanına göre 2019 yılının en iyi 5 dizisi

 

Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz sosyal medya kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Film izlemeyi seviyorsanız Film.BuradaBiliyorum.Com sitemizi, Dizi izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!