Allgemeines

#Savaş Filmleri – Gelmiş Geçmiş En İyi Savaş Filmleri #SosyalMedya #Tv #BB

Savaş Filmleri – Gelmiş Geçmiş En İyi Savaş Filmleri

IMDB Puanı Yüksek En İyi Savaş Filmleri;

Sizler için özenle hazırladığımız ödüllü ve en çok izlenen savaş filmlerini IMDB en iyi savaş filmleri sayfasında da destek alarak bir araya getirdik. Listede yer alan en iyi tarihi savaş filmlerinin ve yeni savaş filmlerinin IMDB puanlarını film önerileri içerisinde bulabilirsiniz.

Savaş Filmleri;

35. Deliler: Fatih’in Fermanı (2018) IMDb: 5.7

en iyi savaş filmleri

Listemizde yer alan bir başka Türk Savaş Filmi, 2018 yılında vizyona giren Deliler: Fatih’in Fermanı… IMDb puanı 5.7 olmasına aldırış etmeden mutlaka izlemeniz gereken bir yapım… Filmde, İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Süleyman’ın Romanya Prensine elçi gönderir ve Prens Vlad elçiyi infaz eder. Bu olay sonrasında Fatih Sultan Mehmet, Romanya Prensi Vlad’ın öldürülmesi için Baba Sultan’a ferman verir. Baba sultan ise Gökkurt, Çebi, Suskun, Adsız, Mübariz, Kongar ve Aşgar’dan gibi gözü pek yiğitlerin oluşturduğu Deliler Birliğini görevlendirir. Deliler, Fatih’in emrini yerine getirmeden ölmeyeceklerdir.

Fragman


34. Pearl Harbour (2001) IMDb: 6.1

en iyi savaş filmleri

İkinci Dünya Savaşı başlamış ve Naziler Avrupa‘ da güçlü ordularıyla üstünlüğü ele geçirmişti. Savaş hem Avrupa hem de Asya‘ ya yayılmıştı. Amerika bu savaşa ilk başta doğrudan dahil olmamıştı. Sadece silah ve mühimmat satmakla yetiniyordu fakat zaman geçtikçe Amerika‘ nın bu savaşta yeri olması gerektiği senatoda ve halk arasında konuşuluyordu. Japonya hem Çin hem de Rusya ile savaş halindeydi ve Amerika‘ nın Pasifik Okyanusu’nda kontrol sağlamasını istemiyordu. Amerika ise Hawai Adaları civarındaki Pearl Harbour üssünü aktif şekilde kullanıyordu. Bir gün Japon Deniz Kuvvetleri‘ ne bağlı uçak filosu ani bir baskın ile limanı vurdu. Kamikaze denen bomba yüklü uçkalar ile Amerikan donanmasına büyük hasar vermişlerdir. Filmde bu gergin ortam içinde yaşanan olaylar ve saldırı anlatılıyor. Başrolde Ben Affleck‘ in oynadığı filmde ona Kate Beckinsale, Josh Hartnett ve Jennifer Garner gibi isimler eşlik etmektedir.

Fragman


33. Kavanoz Kafa (2005) IMDb: 7.0

en iyi savaş filmleri

Genç Anthony, Sacremento‘ da yaşayan ve Camus okuyan biriyken birden savaşmak için orduya alınır. Irak‘ ın Kuveyt işgali sırasında Amerika‘ nın yardım ordusuna görevlendirilen Anthony, hiç bilmediği topraklarda, alışık olmadığı iklimde ve niçin düşman olduğunu bilmediği kişilere karşı savaşmaktadır. Amerikan askerlerinin saç traşı modellerine taktıkları kavanoz kafa benzetmesi filme adını vermiş ve bilinçsizce gönderilen askerlerin neler yaşadığını, neler hissettiğini anlatması bakımından başarılı filmlerden biri olmuştur. Filmde Jake Gyllenhaal, Jamie Fox, Lucas Black, Peter Sarsgaard ve Brian Geraghty gibi isimler rol almıştır.

Fragman


32. Valkyrie (2008) IMDb: 7.1

en iyi savaş filmleri

Tom Cruise, Kennet Branagh ve Bill Nighy gibi usta oyuncuların yer aldığı Valkyrie filmi, baştan sonra soluksuz izleyebileceğiniz etkileyici savaş filmi… Tüm zamanların en çok izlenen savaş filmleri arasında bulunan filmde, İkinci Dünya Savaşı sırasında birkaç alman subayının Adolf Hitler’e suikast planlamasını ele almaktadır. Planın gerçekleşmesi için alman subaylar ölmeyi göze almaktadır. Bir grup subayın onurlu hikayesini anlatan Valkyrie: Operasyon filmini mutlaka izlemelisiniz.

Fragman


31. Son Umut (2014) IMDb: 7.1

en iyi savaş filmleri

Son umut filmi, Yeni Zellandalı ünlü aktör Russel Crowe’nin Çanakkale Savaşı’nı konu almaktadır. Avusturyalı bir çiftçiyi canlandıran Crowe, 1919 yılında, Çanakkale Savaşı’nın ardından Türkiye’ye oğullarını bulmaya gelir. Gelibolu cephesinde savaşan 3 oğlunu bulmak amacıyla yola çıkan Crowe’a iki Türk askeri olan Yılmaz Erdoğan ve Cem Yılmaz eşlik eder. Türkiye’de dünyada isim yapan Son Umut filmini henüz izlemediyseniz kesinlikle tavsiye ederiz. Yaşananları nesnel bir şekilde anlatan etkileyici bir yapım.

Fragman


30. Defiance (2008) IMDb: 7.2

en iyi savaş filmleri

James Bond serisinde tanıdığımız usta oyuncu Daniel Craig’in başrolünde yer aldığı Defiance, 3 Yahudi kardeşin, Nazi yönetiminin hakim olduğu Polonya’dan kaçıp Beyaz Rusya bölgesinde Nazi ile savaşan Rus Direnişçilerine katılmasını beyazperdeye aktarır. Direniş sırasında ormanın içerisinde bir köy inşa edilir. Bu hareket belki de binlerce Yahudi’nin hayatının kurtulmasına neden olacaktır.

Fragman


29. Savaş Atı (2011) IMDb: 7.2

en iyi savaş filmleri

Birinci Dünya Savaşı filmleri arasında oldukça başarılı bir yapım olan Savaş Atı, Joey adındaki bir at ve onu yetiştiren Albert adındaki bir adamın başından geçen dram dolu hikayeyi anlatmaktadır. Avrupa ve İngiltere arasında giden hikayede, savaş yüzünde Albert’in Joey ile yolları ayrılır. Savaş sırasında efsanevi at Joey, birçok sıra dışı olayı atlatır. Ümitsiz topraklarda İngiliz ve Alman askerlerine umut olur.

Fragman


28. Cennetin Krallığı (2005) IMDb: 7.2

en iyi savaş filmleri

En iyi savaş filmleri listemizde son yılların en çok izlenen filmlerinden bir tanesi… Cennetin Krallığı! En güzel savaş filmleri arasında yer alan ve birçok ödüle de layık görülen Cennetin Krallığı filmi, Avrupa’dan Kudüs’e kadar gelen şövalyeleri anlatmaktadır. Filmde, Türkler ve Müslümanlar için büyük komutan olarak anılan Selahaddin Eyyübi karakteri de yer almaktadır. Bu filmi izlerken oldukça tarafsız olmanızı özellikle öneririz. Ne demek istediğimizi emin olun filmin sonunda anlayacaksınız!

Fragman


27. Truva (2004) IMDb: 7.2

en iyi savaş filmleri

En iyi savaş filmleri önerileri arasında Truva Savaşı‘ nı anlatan ve bir medeniyetin tarih sahnesine gömülmesine neden olan olayı anlatan Troy (Truva) kült filmler arasında yer almaktadır. Truva prensi Paris ve Sparta prensesi Helen arasında yaşanan imkansız aşkı anlatıyor. Paris ile Helen birbirini görüp yıldırım aşkına tutulurlar fakat Helen Sparta kralı ile evlidir. İki devlet resmi temaslardan dönerken Paris Helen‘ i gizlice kaçırır. Bu olay öğrenildiği zaman büyük öfkeye kapılan Sparta kralı Truva‘ ya savaş açar. Savaş devam ederken meşhur truva atı olayı gerçekleşir. Büyük savaşçı Aşil ise bu savaş sırasında efsane haline gelir. Oyuncu kadrosunda Brad Pitt, Orlando Bloom, Eric Bana, Diane Kruger ve Sean Bean gibi ünlü isimler yer alan film insanı etkileyen muhteşem sahnelere sahiptir.

Fragman


26. Ölüm Emri (2015) IMDb: 7.3

en iyi savaş filmleri

Listemizde yer alan ve günümüz savaş teknolojisinin kullanıldığı son derece başarılı bir savaş filmi… Eye in the Sky, merkezi Londra’da bulunan bir istihbarat teşkilatının lideri Katherine Powell ve yürüttüğü terör operasyonu anlatmaktadır. Plan, dünyanın en tehlikeli teröristi Nairobi’yi Kenya’da bulunan kamptan kaçırmaktır. Operasyon çok gizlidir. Tek bir hata bile her şeyi darmadağın edebilir. Teröristler operasyonu haber alır ve işler değişir. Artık, plan kurtarma değil öldürmedir… Her anı heyecan ve gerilim dolu Ölüm Emri, filmini kesinlikle izlemelisiniz.

Fragman


25. 120 (2008) IMDb: 7.3

en iyi savaş filmleri

En iyi Türk savaş filmleri arasında çok özel bir yer de olan 120 filmi, Balkan Harbi‘ nin ardından Osmanlı Devleti ve Anadolu yaralarını sarmaya çalışmaktadır. Savaşın etkileri henüz geçmeden Birinci Dünya Savaşı patlak verince seferberlik ilan edilmiş ve halk kendini bir savaşın daha içinde bulmuştur. Ruslar yukarıdan saldırmaya başlamış ve Sarıkamış’a harekete geçmişlerdir. Erkekler seferberlik ile askere gidince zaten geride kalan az insan da kendi evlerini ve bölgelerini bölücü çetelere karşı korumaya çalışmıştır. Van halkı da aynı durumdadır. Kars‘ ta mücadele eden askerlerin cephanesi tükenmek üzeredir ve halktan yardım istenmiştir. Vanlılar yardım etmek isterler fakat malzemeleri oraya götürecek kimse yoktur. Geriye 18 yaşından küçük çocuklar kalmıştır. Bu görev 120 adet çocuğa verilir. Bu hikayenin anlatıldığı filmde Burak Sergen, Cansel Elçin, Özge Özberk ve Emin Olcay gibi isimler yer almaktadır.

Fragman


24. Legends of the Fall 81994) IMDb: 7.5

en iyi savaş filmleri

Yıldızlar topluluğunun bir arada olduğu bir film desek hiç abartmış olmayız herhalde… Bradd Pitt, Anthony Hopkins ve Julia Ormond gibi usta oyuncuları yer aldığı İhtiras Rüzgarı, 1994 yılında vizyona giren en iyi savaş filmleri listesinde olmayı hak eden bir yapım. Filmin konusunda; 1900’lerde ABD ordusunda görevli bir albay olan William Ludlow’un görevinden ayrılması , Montana dağlarında çocuklarıyla birlikte yaşaması ve tam da bu zamanda Birinci Dünya Savaşı’nın başlamasına değinilir. Tüm engellemelere rağmen 3. oğlanda savaşa girer ve artık sonunu kimsenin tahmin edemeyeceği bir hikaye başlar…

Fragman


23. Son Kalan (2013) IMDb: 7.5

en iyi savaş filmleri

Red Wing adı verilen operasyon ile Taliban liderini öldürmeyi planlayan Amerika özel bir tim hazırlamış ve gizlice bölgeye indirmiştir. Tim 4 kişiden oluşmakta ve ekipte son derece profesyonel askerler yer almaktadır. Köylüler ile iç içe yaşayan Taliban yüzünden operasyon hiç kolay olmayacaktır fakat hiç beklenmeyen bir olay gerçekleşir. Çobanlık yapan köylüler askerleri fark eder. Küçük yaştaki çocuğu vurmayan askerler başlarına bela alırlar. Taliban‘ a haber gitmiştir. Saldırıya geçen teröristler askerlerden üçünü öldürür fakat 1 tanesi canını kurtarmayı başarır. Yaralı halde köye sığınır fakat burada da işler sandığı kadar kolay olmayacaktır. Çatışma sahneleri ile etkileyici olan film gerçek bir hikayeden sinemaya uyarlanmıştır. Filmde Mark Walhberg, Eric Bana, Emile Hirsch, Ben Foster ve Taylor Kitsch gibi isimler yer almaktadır.

Fragman


22. Kapımdaki Düşman (2001) IMDb: 7.6

en iyi savaş filmleri

İkinci dünya savaşını konu alan Kapımdaki Düşman filmi, keskin nişancı filmlerine ilgi duyan okurlarımıza özellikle tavsiye ettiğimiz bir yapımdır. Dönemin en çok izlenen ve ödül alan savaş filmlerinden bir tanesi olan Enemy At The Gates, biri Alman diğeri Rus iki düşman askerin savaşın dışında ortaya koydukları aksiyon ve dramı yansıtmaktadır.

Fragman


21. Fury / (2014) IMDb: 7.6

en iyi savaş filmleri

Brad Pitt’in 2014 yılın başrolünde oynadığı ve İkinci Dünya Savaşı filmleri arasında gösterilen Fury, son yıllarda savaşı farklı bir yönden ele alan oldukça yeni savaş filmlerindendir. En çok izlenen savaş filmleri içerisinde gösterilen Fury’de, savaş ile yoğrulmuş ordu çavuşu Wardaddy (Brad Pitt), bir Sherman tankını yönetmektedir ve düşman hattı ardına sarkmak için oldukça önemli bir görevi üstlenmiştir. Beş kişilik ekibi ile kahramanlık gösterisine çıkan Wardaddy’in bu hikayesi savaş filmleri sevenler için oldukça etkileyici bir yapım konumundadır.

Fragman


20. Kara Şahin Düştü (2001) IMDb: 7.7

en iyi savaş filmleri

Somali‘ de hüküm süren iç savaş sonucu halk açlık sıkıntısı çekmektedir. BM bölgeye gıda ve ilaç yardımı yapmaktadır fakat bölgedeki Mohamad Farrah Aidid isimli general adamlarına bu yardımları toplatınca halk açlıktan ölmeye başlamıştır. Bu yardımları baltalama olayı devam ettikçe BM tarafından görevlendirilen Amerikan ordusu duruma çözüm üretmek için plan yapar. Eğitimli askerler iki helikopter ile bölgeye gidecek ve tespit edilen Aidid‘ in iki adamı alınarak geri dönülecektir. İşlem tahmini 45 dakikalık bir operasyon ile bitirilecektir fakat işler ters gidip helikopterlerden biri düşünce plan bozulur. Şimdiki sorun yardım gelinceye kadar askerlerin binlerce isyancı Somalili‘ ye karşı hayatta kalma savaşı vermek durumunda olmasıdır. Filmde Josh Hartnett, Orlando Bloom, Eric Bana, Tom Hardy ve Ewan McGregor gibi isimler yer almaktadır.

Fragman


19. 300 Spartalı (2006) IMDb: 7.7

en iyi savaş filmleri

Spartalılar Yunanistan‘ ın sınırında bulunan bir şehir devletiydi. M.Ö. 480 yılında Persliler Anadolu’yu yavaş yavaş ele geçirmiş ve Yunanistan sınırına dayanmıştı. Sparta kralı Pers ordusuna karşı koymak istemekte fakat yardımcı destek kuvvet bulamamaktadır. En iyi savaşan ve en cesur askerlerden oluşan 300 kişilik bir ordu toplayan kral, sarp kayalıkların arasındaki dar bir geçidi kapatır. Thermopylae Savaşı’nda karşı karşıya gelen iki ordu sayı eşitsizliği ve Persler‘ in ezici üstünlüğüne rağmen Spartalılar‘ ın sert direnişiyle tüm Yunanistan‘ ı etkiler ve halkın birlik olmasını sağlar. Efsaneden filme uyarlanan filmde başrolü Gerard Butler oynuyor. Yan rollerde ona Lena Headey, Michael Fassbender, David Wenham ve Peter Mensah gibi isimler eşlik ediyor.

Fragman


18. Çizgili Pijamalı Çocuk (2008) IMDb: 7.8

en iyi savaş filmleri

İkinci Dünya Savaşı filmleri arasında son yılların en etkileyici filmleri arasında gösterilen The Boy in the Striped Pajamas, Nazi Almanyası’nın emri ile Polonya’ya gönderilen bir babanın küçük çocuğu olan Bruno’nun hikayesine odaklanır. Bruno, toplama kampında telin öbür tarafında olan çocuklarla arkadaş olur. Çocuklarla iyi arkadaş olan Bruno’nun annesi, oğlunun gerçekte neler olduğunu anlamasından korkar çünkü Bruno’nun evleri toplama kampının hemen yanındadır.

Fragman


17. Dunkirk (2017) IMDb: 7.9

en iyi savaş filmleri

Son yıllarda Savaş filmleri arasında oldukça başarılı bir yapım Dunkirk ile listemize devam ediyoruz. Film, İkinci Dünya Savaşı sırasında Almanya’nın bariz üstün olduğu yıllarda İngiltere, Kanada, Fransa ve Belçika’nın müttefik ordularından 400 bin asker Dunkerque (Dunkirk) bölgesinde sıkışmıştır. Sıkışan askerlerin bir tarafı kara diğer tarafı ise denizdir. Tek çare gemilerle yurda dönmek… İngiliz Başbakanı Churchill’in komutasıyla askerleri kurtarabilmek amacıyla çok tehlikeli ve savaşın gelişimi açısından hayati önem arz edecek bir tahliye operasyonu başlatılır.

Fragman


16. Dağ (2012) IMDb: 7.9

en iyi savaş filmleri

Türk sinemasına yeni bir soluk getiren yönetmen Alper Çağlar’ın büyük ses getiren Türk Savaş filmi… Başrolünde Cağlar Ertuğrul ve Ezel dizisinden Ramiz Dayı rolüyle tanıdığımız Ufuk Bayraktar yer alıyor. Film, birbiriyle hiç anlaşamayan kısa dönem ve uzun dönem iki askeri yani Oğuz ile Bekir’in yaşadıklarını beyaz perdeye aktarmaktadır. Terörle mücadele bölgesinde görev yapan iki asker, kimsenin kalmak istemeyeceği bir dağda teröristlerin pusuna düşer. Bölge vatan haini teröristlerce kuşatılmıştır. Pusudan çıkmak için ilk olarak kendilerine güvenmeleri gerekecektir.

Fragman


15. The Imitation Game / Enigma (2015) IMDb: 8.0

en iyi savaş filmleri

En yeni savaş filmleri arasında gösterilen Enigma sinemanın usta oyuncularından Benedict Cumberbatch’in rol aldığı bir filmdir. İkinci dünya savaşı filmi olarak karşımıza çıkmaktadır ve savaş yıllarında Almanların şifreli haberleşmelerinin kodlarını çözen Alan Turing’in Nazileri engelleme başarısı anlatılmaktadır. Tarihi savaş filmlerini ilgi duyuyorsanız Enigma’yı tercih edebilirsiniz.

Fragman


14. Savaş Vadisi (2016) IMDb: 8.1

en iyi savaş filmleri

Mel Gibson’ın yönetmen koltuğunda oturduğu harika bir savaş filmi… Hacksaw Ridge, İkinci Dünya Savaşı sırasında ABD Ordusun’dan Desmond insan öldürmeyi reddeder. Bu sayede ABD tarihinde askerde insan öldürmeye karşı çıkarak bir nevi vicdani retçi olur ve Onur madalyasına layık görülür. Son yılların en dramatik savaş filmlerinden bir tanesi olan Savaş Vadisi, tek bir kurşun atmadan 75 kişinin hayatını kurtaran adamın hikayesine odaklanır.

Fragman


13. Tae Guk Gi: The Brotherhood of War (2004) IMDB: 8.1

en iyi savaş filmleri

Kore Savaşı filmleri arasında dünya sinemasına damga vuran tüm zamanların gelmiş geçmiş en iyi savaş filmlerinden bir tanesi Tae Guk Gi: Bretherhood of War… 1950-53 yılları arasında Güney Kora ve Kuzey Kora arasında savaş boy gösterir. Jin Tae savaş çıkmadan önce üniversite öğrencisidir. Abisi ise nişanlıdır ve ayakkabı tamirciliği yapmaktadır. Her şey güzel giderken savaş patlak verir ve kahramanlarımız göç etmek zorunda kalır. Bir gün göç esnasında ağabeyi askere alınır. Artık tek bir amacı vardır. Devam eden savaştan sağ salim kurtulmak ve ailesinin yanına dönmek.

Fragman


12. Çöküş (2004) IMDb: 8.2

en iyi savaş filmleri

İkinci Dünya Savaşı‘ nı çıkaran ve Avrupa’yı kontrol altına alan Nazi lideri Adolf Hitler‚ e karşı tüm devletler birleşmiş ve karşı saldırıya geçmişlerdir. Amerika‘ nın da desteğiyle Hitler yavaş yavaş geri püskürtülmüş ve artık oyunun sonuna gelinmiştir. Berlin işgal altındadır. Hitler ısrarlara rağmen Berlin‘ i terk etmemiştir. Burada bir sığınağa giderek son zamanlarında Traudi Junge ile evlenmiştir. Artık kaçacak yeri olmayan Führer karısı ile birlikte intihar etmiş ve cesetlerinin yakılmasını istemiştir. Hitler‘ in sadık adamları için de aynı son yaklaşmıştır. Artık ya teslim olacaklar ya da kendi hayatlarına son vereceklerdir. İkinci Dünya Savaşı‘ nın sonunu ve Hitler‘ in son anlarını sekreterinin gözünden anlatan filmde Bruno Ganz, Juliana Köhler, Alexandra Maria Lara ve Christian Berkel gibi isimler yer alıyor.

Fragman


11. Nefes: Vatan Sağolsun / 2009 IMDb: 8.2

en iyi savaş filmleri

Nefes: Vatan Sağolsun filmi, Türk sinemasının en dramatik savaş filmleri arasında yer almaktadır. Aslında tam bir savaş filmi değildir. Filmde, 2365 metre yükseklikteki Karabal Jandarma Karakolu’nu korumakla görevlendirilen bir yüzbaşı komutasındaki kırk askerin hikayesidir. Başlatılan büyük çaplı bir sınır ötesi operasyonun ardından karakolun önemi daha da artmıştır. Türk sinemasının en önemli savaş ve dram filmleri arsında yer alan Nefes: Vatan Sağolsun filmini kesinlikle izlemenizi öneririz.

Fragman


10. Full Metal Jacket (1987) IMDb: 8.3

en iyi savaş filmleri

Amerikan savaş filmlerinin önemli eserler arasında yer alan ve Amerikan’ın Vietnam savaşını konu alan Full Metal Jacket, daha çok askerlerin savaş döneminde üzerilerinde hissettikleri baskıyı konu edinmektedir. Dram ve savaş filmleri alanında harika bir eser olan Full Metal Jacket’i kesinlikle izlemenizi tavsiye ederiz.

Fragman


9. Soysuzlar Çetesi (2009) IMDb: 8.3

en iyi savaş filmleri

İkinci dünya savaşı filmlerinin sinema dünyasında yeni bir olgu kazandırdığını belirtmiştik. Soysuzlar Çetesi filmi de İkinci Dünya Savaşı konu alan en güzel savaş filmlerinden bir tanesidir. Filmde, Nazi kuşatması altındaki Fransa anlatılmaktadır. Ailesinin katledilişini gören küçük bir kız çocuğu çareye kaçmakta bulur ve kendisini bir şekilde Paris’e atar. Diğer yandan da Nazi’ye karşı Avrupa’da kurulan birliklere önderlik eden Yahudi komutan Nazi’ye büyük operasyonlar düzenlemektedir. Paris’e kaçan kız ile Yahudi komutanın yolu ise sinema salonunda kesişir. IMDB savaş filmleri sıralamasında oldukça başarılı bir yerde bulunan Soysuzlar Çetesi filmini mutlaka izlemelisiniz.

Fragman


8. Cesur Yürek (1995) IMDb: 8.4

en iyi savaş filmleri

İskoç savaş filmlerinin en güzeli olarak bilinen ve başrolünde Mel Gibson’un yer aldığı Cesur Yürek filmi, IMDB sıralamalarında 8,4’lük puanı ile sizlere önereceğimiz Oscar ödüllü savaş filmlerinden bir tanesidir. Filmin konusunda ise; 13. yy’da İngilizler İskoçya’da egemenlik kurmuşlardır ve İskoç kadınları ile gecelik ilişkilere girme hakkında sahiptir. Kahramanımız William Wallace’nin eşi İngiliz birlikleri tarafından öldürülür ve Wallace intikam almak için attığı adımlar büyük bir özgürlük savaşına neden olur.

Fragman


7. Piyanist (2002) IMDb: 8.5

en iyi savaş filmleri

İkinci dünya savaşını anlatan en iyi savaş filmlerinden olan ve birçok dalda ödül alan Piyanist filmi, sizlere önerebileceğimiz savaş filmleri arasında ilk sıradadır. Oscar ödüllü filmler arasında yer alan Piyanist filminde, gerçek bir dram konusunu ele almaktadır. Filmde, Polonya’nın Nazi işgalini ve işgal sırasında ünlü bir piyanistin savaşın olduğu sokaklarda hayatta kalma mücadelesini anlatmaktadır. Piyanist filmi, üstünden uzun yıllar geçse dahi ikinci dünya savaşını en iyi anlatan savaş filmi olarak kalacaktır.

Fragman


6. Kıyamet (1979) IMDb: 8.5

en iyi savaş filmleri

Amerika Savaş filmleri içerisinde önemli bir yere sahip olan ve oldukça eski savaş filmlerinden bir tanesi olan Kıyamet filmi, yerel bir kabilenin tanrısı ilan edilen bir kişiyi öldürmekle görevli bir adamın hikayesini anlatmaktadır. Vietnam savaş filmleri seven okurlarımız için oldukça etkili bir film olan Kıyamet, kesinlikle izlemeniz gereken tarihi savaş filmlerinden bir tanesidir.

Fragman


5. Gladyatör (2000) IMDb: 8.5

en iyi savaş filmleri

Tüm zamanların en çok izlenen filmlerinden birisi olan Gladyatör, Yeni Zellandalı aktör Russel Crowe’un dünya tarafından tanınmasını sağlamıştır. Dünyanın en iyi savaş filmleri arasında gösterilen Gladyatör filminde Romalı bir generale ihanet edilip ailesi bir hükümdarın şımarık oğlu tarafından katledilince, General intikamını almak için gladyatör olarak Roma’ya geri döner.

Fragman


4. Er Ryan’ı Kurtarmak (1998) IMDb: 8.6

en iyi savaş filmleri

İkinci Dünya Savaşı filmler arasında oldukça önemli bir yere sahip olan ve Amerikan ordusunda yaşanan bir olayı konu alan filmde James Ryan adlı askeri bulma çalışmaları anlatılmaktadır. 4 oğlunu savaşa gönderen anne, 3 oğlunun öldüğü haberini alınca geriye kalan tek oğlunun yaşayıp yaşamadığı hakkında bilgi ister. İşte bu son çocuk Er James Ryan’ dır. Amerikan ordusu adeta seferber olur ve bu askerin yaşadığı haberini annesine ulaştırmak için ne gerekiyorsa yapılır.

Savaş sahneleri ve teknik bakımından kusursuz olan film, 169 dakikalık süresiyle kimilerince uzun olarak eleştirilse de savaş ortamını gerçekten hissettirebilmesi açısından ve kurgusuyla hiç de uzun gelmeyecek ve sizi etkisi altına almayı başaracak cinsten. Tom Hanks, Vin Diesel, Matt Damon ve Giovanni Ribisi gib oyuncuların yer aldığı film, kült filmler arasında ön sıralarda yer almaktadır.

Fragman


3. Hayat Güzeldir (1999) IMDb: 8.6

en iyi savaş filmleri

Milyonlarca insanın öldüğü ikinci dünya savaşını konu alan filmlerden bir tanesi de Hayat Güzeldir filmidir. Ödüllü savaş filmleri arasında gösterilen ve dönemin en çok izlenen savaş filmleri arasında yeralan Hayat Güzeldir filminde, savaşın birkaç yıl öncesi anlatılmaktadır. Ana karakter Guido dünyalar güzeli Dora’ya vurulur. Birçok engelle karşılaşılsa da sonunda evlilikleri mutlu son olur. Tam her şey tamam derken savaş çıkar. Yahudi oldukları için toplama kampına götürüldüklerinde Guido, oğluna esir kampının ve savaşın bir oyun olarak söyleyecek; oğlu, oyunu başarıyla tamamlarsa ödül olarak çok istediği bir oyuncak tankı hediye edecektir. Filmin en can alıcı noktalarından bir tanesi de bu sahnedir. İkinci Dünya Savaşı’nın sivillerin üzerindeki yıkıcı etkisini beyaz perdeye en iyi uyarlayan bu filmi ölmeden önce izlemeniz gereken filmler listesine ekleyebilirsiniz.

Fragman


2. Ayla (2017) IMDb: 8.9

en iyi savaş filmleri

En iyi savaş filmlerini oluştururken bizden olan bir yapımı liste başına koymayı özellikle istedik. Ayla filmi, en güzel ve en iyi savaş filmleri arasında liste başında olmayı gerçekten de hak eden bir yapım. Gerçek bir hayat hikayesini konu alan ve Kore savaşındaki Türk askeri ile savaş sırasında cephede bulunan kız çocuğunun hikayesini anlatan “Ayla” filminde, Kore Savaşı’na asker olarak gönderilen Süleyman (İsmail Hacıoğlu) ve savaş sırasında öksüz kalan Koreli kızı anlatmaktadır. Savaş sırasında gözü gibi baktığı kıza Ayla adını veren Süleyman, savaştan sonra öksüz olan kızı Türkiye’ye götürmek ister. Ancak Kore yasaları izin vermez. 60 yıl sonra Ayla’yı yeniden görebilmek için harekete geçer. Göz yaşlarının tutamayacağınız bir yapım olan Ayla, aynı zamanda Oscar’a aday olmuştur.

Fragman


1. Schindler’in Listesi (1993) IMDb: 8.9

en iyi savaş filmleri

Ödüllü savaş filmi önerileri arasında kesinlikle izlemeniz gereken yapımlardan bir tanesi… Oskar Shindler isimli adam Nazi askerlerine metal sefer tası üreten bir fabrika sahibidir. Polonya‘ da bulunan fabrikasında üretim yapan adam, Nazi güçlerinin Yahudiler üzerinde uyguladığı baskı ve yok etme politikası sebebiyle onlara sahip çıkmak için 1.100 adet Yahudi‘ ye fabrikasında iş vermiştir. Baskılar iyice artınca ve burada çalışan kişilerin de asıl durumu öğrenilince ortalığın karışacağını bilen Shindler kurtaracağı insanların listesini hazırlar. Bu listeler ile tüm çalışanlarının hayatını kurtarmaya çalışan adamın onurlu davranışını anlatan film gerçekten yaşanan bir hikayeye dayanmaktadır. Spilger yönetimindeki film 7 Oscar Ödülü almış kült tarih filmleri arasında yer alır.

Fragman

Önerilen İçerik: En İyi Filmler, Unutulmaz Filmler ve Film Önerileri

Kaynak

Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz sosyal medya kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Film izlemeyi seviyorsanız Film.BuradaBiliyorum.Com sitemizi, Dizi izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!