Allgemeines

#Kalp Sağlığınıza İyi Gelen Kuruyemişler

Kalp Sağlığınıza İyi Gelen Kuruyemişler

Kuruyemişler sağlığımız açısından oldukça faydalıdır. Günde tüketeceğimiz bir avuç kuru yemiş bizler için bir çok fayda sağlıyor. Marketlerde abur cubur için harcadığımız parayı kuru yemiş almak için harcasaydık şu an obezite gibi sorunları konuşmuyor olacaktık. Son yıllarda tüketilen fast foodlar sebebiyle bir çok hastalık baş göstermeye başladı. Sağlığımıza sorun olacak bu yiyeceklerden uzak durup, günde alacağımız az miktardan kuru yemişle vücut sağlığımızı ve dengemizi yeniden sağlayabiliriz. Son yılların en büyük sorunu olan kolestrol seviyesini ve aşırı kiloları da kuruyemiş yiyerek ve diğer zararlı yiyeceklerden uzak durarak aşabiliriz.

İşte sağlığınız için en faydalı kuruyemişler şunlardır;


1. Ceviz

Ceviz sağlığımız için oldukça değerli bir besin kaynağıdır. Yapılan araştırmalar sonucu cevizin insana kilo aldırmadığı ve kolesterol seviyesini de dengelediği görülmüştür. Ceviz kalbimizin ihtiyacı olan omega-3 yağ asitlerini bol miktarda içerdiği için kolesterol seviyemizi de olumlu yönde etkiliyor. Günde yiyeceğimiz 7 adet ceviz; 190 kalori, 2.5 gram omega-3 yaş asidi, 4 gram protein ve 2 gram lif içeriyor.

ceviz-017.jpg


2. Badem

Günde yiyebileceğimiz 23 adet badem E vitamini ihtiyacımızın1/3’ünü karşılıyor ve bununla birlikte E vitaminleri vücudumuzda bulunan zararlı hücrelere karşı korumadaki direncini artırıyor. Günde yiyeceğiniz 23 adet badem; 160 kalori, günlük mangnezyum ihtiyacının ’sini, E vitamini ihtiyacının 3’ünü, 6 gram protein ve 3 gram lif içerir.

badem-003.jpg


3. Antep Fıstığı

Türkiye’de Gaziantep’te bol miktarda yetişen sağlık açısından oldukça faydalı olan bu kuruyemiş sağlığımız için bir çok önemlidir. Her gün düzenli olarak tüketilen bir avuç Antep fıstığı, cilt hastalıkları, saç dökülmeleri gibi birçok sorunları ortadan kaldırıyor. Göz ve kalp sağlığımız için de önemli olan Antep fıstığı içinde bulundurduğu karoteinler olan lutein ve zeaksantin içermesinden dolayı gözler için oldukça faydalıdır. Antep fıstığı tüketen insanların ve 65 yaş üstündeki kişilerin diğer insanlara göre göz problemi daha az yaşadıkları gözlemlenmiştir.

antep-fistigi-002.jpg


4. Fındık

Hücrelerin yenilenmesi için gerekli olan fındık B vitaminini bol miktarda içeriyor. Alzheimer, kalp hastalıkları, kanser ve doğum eksiklikleri gibi bir çok soruna karşı oldukça yararlı bir besindir. Fındık aynı zamanda kan damarlarını rahatlatır ve kan basıncını düzenleyerek aynı zamanda büyüme hormonlarını harekete geçiren amino asitler içeriyor. Bakıldığı zaman sağlığın reçetesini kolaylıkla yazdık, ancak biz insanlar bunlara dikkat etmeyiz. Ta ki hasta olana dek, işte o zaman bu besinleri tüketmeye başlarız. Tabi o zaman faydalı olur mu bilemeyiz.

findik-007.jpg 

Önerilen İçerik; Cildi Gençleştiren Bitkiler

Neoldu.com

UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size ancak ve ancak doktorunuz yardımcı olabilir.

Kaynak

Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz sosyal medya kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Dizi || Film izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!