Sozialen Medien

#Bebeklerde Diş Temizliği Nasıl Yapılır?

Bebeklerde Diş Temizliği Nasıl Yapılır?

Bebeklerde Diş Sağlığının Önemi

Ağız ve diş sağlığının önemi bebeklik döneminde başlıyor. Bebeklerde diş temizliği 6. ay da başlanmalıdır. 6. ay da bebekler biberonla beslenmeye ve katı gıdalara geçiş sürecinde olduğu için diş temizliğe dikkat edilmelidir. Diş sağlığı için bebeğin vitaminleri doğru miktarda alması şarttır. Anne sütü dışında ki gıdalarda bulunan asit ve şeker bebeğin süt dişlerinde zarara yol açabilir. Bebeğinizin ilk ağız ve diş sağlığı kontrolleri 1 yaşından itibaren yapılmaya başlanmalıdır.

bebeklerde diş sağlığı


Geçici Süt Dişlerinin Önemi

Nasıl olsa geçici diyerek süt dişlerinin bakımını ihmal ettiğinizde çocuğunuzun ilerleyen yaşlarda ciddi sorunlarla karşılaşmasına yol açabiliyor. Çürüyen ve olması gerekenden daha erken kaybedilen süt dişlerinin yerine çıkacak daimi diş, yamuk çıkabilmektedir. Bu durum bebeğin çene yapısını da olumsuz etkilemektedir. Ergenlik dönemini dişlerinde tel ile geçirmek zorunda kalabilir. Bu da çocuğun psikolojisini bozabilecek bir durumdur.

sut-disi2.jpg


Biberonun Dişleri Çürütmemesi İçin Tavsiyeler

  • Tülbent veya sargı bezi ile yapılan temizleme yöntemi sabah ve akşam ihmal edilmemelidir.
  • Bir yaşından sonra gece beslenmesi bırakılmalıdır.
  • Çocukların ellerinde şekerli içecek dolu biberonlarla uzun süre geçirmesi önlenmelidir.
  • Biberonla süt içtikten sonra mutlaka su içmesi sağlanmalıdır.
  • Dişler üzerinde yapışıp kalan, karbonhidrat ağırlıklı beslenme yerine sebze ve meyve ağırlıklı, lifli besinler tercih edilmelidir.
  • 2-3 yaşına kadar floritsiz bebek diş macunu ile dişler anne-baba tarafından günde iki kez fırçalanmalıdır.
  • „Biberon çürüğü nedir ve nasıl tedavi edilir?“ adlı içeriğimizde bu konu hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz!

Bebeklerde Diş Temizliği Nasıl Yapılır?

Bebeğin çene ve diş yapısı incelenmeli ileride doğacak sıkıntılara engellemek için diş kontrollerine dikkat etmeliyiz. Çene ve diş yapısının incelenmesinin yanı sıra dil, dudak, yanak ve diş etleri de incelenmelidir. Günde iki defa olmak üzere bebeğin dişleri sabah ve gece temizlenmelidir. Bebeğinizin diş temizliğini temiz bir tülbent ya da gazlı bezle ıslatarak temizleyebilirsiniz. İlerleyen süreçte bebeğinizin ayına uygun yumuşak diş fırçaları alıp diş temizliğini yapabilirsiniz. Düzenli yapılan diş temizlikleri çocuk yaşta ileride doğacak diş kayıplarına önlem alınmasını sağlar. Bebeklerin beslenme sonrasında içirilen su, bebeklerin diş temizliği açısından büyük önem taşımaktadır. Küçük yaşlarda diş fırçalama alışkanlığı edindirmek önemlidir.

dis-temizligi-004.jpg

Önerilen İçerik; Bebeklerde Uyku Düzeni

Neoldu.com / Sosyal Fayda

Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz sosyal medya kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Dizi || Film izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Kaynak

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!