Technologie

#Corsair iCUE Nexus Dokunmatik Ekran İncelemesi

Corsair iCUE Nexus Dokunmatik Ekran İncelemesi

Corsair İCUE Nexus Tamamlayıcı Dokunmatik Ekran’a yakından bakıyoruz.

Corsair iCUE Nexus için bir nevi Apple Macbook Touch Bar’ın oyuncular ve PC performans tutkunları için optimize edilmiş versiyonu diyebiliriz. Nexus’un birçok kullanım senaryosu var. Favori oyunlarınızdaki kısayollara ve işlevlere ulaşabileceğiniz dokunmatik bir ekran olabiliyor.

Ayrıca sisteminizle ilgili istatistik bilgileri grafik halinde görebileceğiniz bir ekran olarak da kullanabiliyorsunuz. Bu bilgiler işlemci yükü, fan hızı, ekran kartı veya sisteminiz tarafından raporlanan herhangi bir bileşenin sıcaklığı olabiliyor. iCUE Nexus yatay olarak 5 inç büyüklükte, 640×48 piksellik dokunmatik bir ekrana sahip,

Bu çözünürlük ve ekran büyüklüğü, ekranın klavyede ya da standıyla masanın üzerinde duracağı düşünüldüğünde gayet yeterli ve okunabilir.

Uyumluluk

Hemen belirtelim, iCUE Nexus ekranı Corsair’ın K70 MK.2 ve K95 Platinum klavyeleri ile uyumlu. Kutudan çıkan yapışkanlı aparatlarla ekranı bu klavyelerin ön tarafına sabitleyebiliyorsunuz. Ekranın kablosu oldukça kısa ve klavye üzerindeki USB yuvaya takılmak üzere tasarlanmış.

Eğer bu klavyelerden birine sahip değilseniz kendi standına takıp masanızın üzerine koyabilirsiniz. Bu senaryoda ekranın kablosu standa takılıyor ve stand aynı zamanda uzatma kablosu görevi görüyor.

Özelleştirilebilirlik

Nexus’u özel yapan unsur Corsair iCUE yazılımıyla ileri seviyede özelleştirilebilmesi. Farklı oyunlar, sistem bileşenleri ve uygulamalar için tam 256 tane farklı ekran yaratabiliyorsunuz. Bu ekranlar arasında parmağınızı kaydırarak kolayca geçiş yapabiliyorsunuz.

Her ekranda 6 birimlik boşluk var. Bu birimlere butonlar veya widgetlar koyabiliyorsunuz. Bu butonlara dokunduğunuzda yapılabilecek şeyler konusunda iCUE sizi oldukça özgür bırakmış. İstediğiniz uygulamayı çalıştırabiliyorsunuz, web siteleri açabiliyorsunuz, iCUE profilleri arasında geçiş yapabiliyorsunuz, kaydettiğiniz makroları çalıştırabiliyorsunuz. Üstelik bu butonların yazı tipi, büyüklüğü, yazı ve arka plan rengi, ikonu gibi şeyleri değiştirmekte özgürsünüz.

Beklediğim ancak göremediğim şey ise dokunduğunuzda bir efekt ya da görsel geri bildirim oldu. Akıllı telefonlarımızın arayüzünden bu efektlere oldukça aşinayız. Mesela ekrandaki bir tuşa bastığımızda arka planının rengi değişebiliyor. Belki bir yazılım güncellemesiyle bunun getirilmesi hoş olabilir.

Widget olarak saat koyabiliyorsunuz ya da iCUE tarafından listelenen sistem bileşenlerinden birinin fan hızı, sıcaklığı, iş yükü gibi bilgileri anlık olarak grafik şeklinde gösterebiliyorsunuz. Bu widgetların uzunluğunu da bir birim ila 6 birim arasında yer kaplayacak şekilde ayarlayabiliyorsunuz. Hatta isterseniz widget ve buton karışık da koyabiliyorsunuz.

Ek olarak Corsair marka çevre bileşenlerinizin ayarlarını da buradan yapabiliyorsunuz. Mesela Corsair farenizin DPI ayarını, RGB aydınlatmasını, profilini değiştirebiliyorsunuz. Buna Corsair klavye ve kulaklık ayarları da dahil.

Birden çok ekran yaratılabilmesi bence pratik olmuş. Örneğin benchmark yaparken ya da hız aşırtmayla uğraşırken sistem bileşenlerinizin sıcaklık, yük ve fan hızı gibi detaylarını görüntülerken, oyuna girdiğinizde oyunlara özel şablonlara ekranda parmağınızı kaydırarak geçiş yapabiliyorsunuz.

Oyunlarda nasıl kullanmalı?

Corsair’ın bazı popüler oyunlarda kullanmak için şablonlar hazırladığını belirtelim. Bunu Corsair’ın sitesinden indirebiliyorsunuz ve iCUE ile açtığınızda ekranlar otomatik olarak yükleniyor. Bunlar arasında Division 2, Farcry New Dawn, Rainbow Six Siege ve Overwatch gibi oyunlar bulunuyor.

Bu dokunmatik ekran klavyenizdeki dahili makro tuşları kadar parmaklarınıza yakın olmadığı için, bunlara kritik işlevleri atayıp MOBA gibi milisaniyelerin fark yarattığı oyunlarda bunlara basmaya çalışmak çok da verimli olmayabilir.

Eksikler

Nexus’ta birkaç tane eksik bulduğum nokta da var. Bunların başında ekranın görüş açısının çok sınırlı olması geliyor. Hafif açılı baktığınızda dahi yazıların okunması güçleşiyor. Ekran masada oturan kişinin tam karşıdan bakacağı düşünülerek tasarlandığı için bu kadar büyük bir sorun değil.

Bir başka geliştirmeye açık nokta da ekranın parlaklığı. Ekran parlaklığı sabit ve bunu ayarlama seçeneği bulunmuyor. Parlaklığın hem manüel, hem de uygulama bazlı otomatik ayarlanması iyi olabilirmiş. Film izlediğinizde bu ekranın karanlıkta göz alması ve dikkat dağıtması söz konusu olabilir.

Sonuç değerlendirmesi

Sonuç olarak iCUE Nexus’un bende olumlu bir izlenim bıraktığını söyleyebilirim. Kullanıcılar tarafından çok çeşitli şekillerde kişiselleştirilebilen teknoloji ürünleri hep favorim olmuştur. Hangi uygulamayı kullanıyorsanız onun en sık kullandığınız işlevlerine tek dokunuşla erişmek güzel bir fikir. Ayrıca hız aşırtma yapıyorsanız, parçalarınızın oyunlarda hangi sıcaklıklarda çalıştığını gerçek zamanlı görmek de önemli.

Bunu RivaTuner gibi yazılımlarla ekranda da gösterebiliyoruz, ancak ben bunu dikkat dağıtıcı buluyorum. Mesela RPG yani rol yapma oyunlarında hikayeye odaklanamıyorum. Bu bakımdan bence bu bilgilerin monitör dışında bir noktada gösterilmesi ve sadece baktığımız zaman görebileceğimiz bir konumda olması özellikle oyunlarda önemli. Bu tür ek donanımlar ilginizi çekiyorsa, Corsair İCUE Nexus ekranı da edinmeyi isteyebilirsiniz.

Daha çok teknoloji makalesi okumak isterseniz teknoloji kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Dizi || Film izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Kaynak

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!