Wissenschaft

#Kuyruksallayan ve İncirkuşu Familyası

Kuyruksallayan ve İncirkuşu Familyası

Kuyruksallayan ve incir kuşu familyası, toprak üstünde hızlı yürürken ve sıklıkla durdukları zaman kuyruklarını aşağı yukarı sallayan, çok ince, uzun bacaklı, uzun kuyruklu ve oldukça uzun gövdeli kuşlardır. Bu durum özellikle Afrika derelerinin dağ kuyruksallayanı ile gri kuyruksallayanlardaki gibi daha uzun kuyruklu kuşlarda dikkat çekicidir. Uçarken hepsinin zıplama şeklinde veya inişli çıkışlı hareketleri vardır. Birkaç tür sadece siyah, beyaz ve koyu gri işaretlerle bezenmiş olmasına rağmen, çoğu kuyruksallayan, parlak renkler ve güçlü desenlerle süslüdür. Erkek ve dişiler, farklı tüylere sahiptir ve yavruların daha soluk ve daha belirsiz işaretleri vardır. Buna karşın incir kuşları arasında, neredeyse her yaşta erkek ve dişiler, birbirlerine benzerler. Çoğunlukla, soluk kahve ve devetüyü rengindedir. Yine de birbirlerine yakın dizinde güzel desenli ve siyah çizgili görülürler.

Yaygın Kuyruksallayanlar

Kuyruksallayanlar, Eski Dünya kuşlarıdır; Avrupa, Asya ve Afrika’da yaygındır. Orman kuyruksallayanı, özellikle Asya’da yaşar. Güney Afrika kuyruksallayanları, Afrika’da kısıtlı yaşam alanlarına sahiptir ve Madagaskar kuyruksallayan kuşları sadece Madagaskar’da bulunur. Birkaç tür; Afrika’da kışlayan sarı kuyruksallayanlar, 18 farklı soy olarak Kuzeybatı Avrupa’dan Filipinler’e kadar uzanan bölgelerde ürer.

Kuyruksallayanlar sıklıkla suda veya nehir ve dere kenarlarındaki ıslak çayırlarda beslenir. Bazı türler ise, içtenlikle büyük memeli hayvanlarla dostluk içindedir Sarı kuyruklu kuyruksallayan bilhassa sığır ve atlar olmak üzere evcil hayvanların etrafında beslenir ve kış mevsiminde, Afrikalı bufalo ve yaban hayvanları gibi Afrika ovalarında otlayan iri hayvanların etrafında beslenir. Otlayan hayvanlar sadece kuyruksallayanlara uyan kısa toprak şeklinde yaygın çimenlikler yaratmakla kalmaz, aynı zamanda, dolaştıkça böcekleri ürkütürler ve dışkılarıyla sinekleri ve kınkanatlı dışkı böceklerini yanlarına çekerler.

Karasal İncirkuşları

Bazıları aşırı yaygın olan 39 incir kuşu, türünün de çoğu. Eski Dünya kuşlarıdır. Bu grubun hem Avustralya hem de Yeni Zelanda’da temsilcileri vardır fakat devetüyü rengi göbekli incir kuşu ile Sprague incir kuşu Kuzey Amerika’da ürer ve bu kuşların Güney Amerika’da sekiz türleri vardır.

Ayaklarının etrafında bulunabilen böceklerden faydalanarak çayırlarda otlayan atların etrafında mutlaka bulunmalarına rağmen, incir kuşları, sulak yerlere daha az sıkışıp kalmıştır. Bu kuşlar, yerde dolaşırken yiyecek arayan karasal kuşlardır. Richard incir kuşu ile sade sırtlı incir kuşu gibi daha büyük türler, dik duruşlu, cesur ve uzun adımlarla yürümelerine rağmen, çayır incir kuşu gibi daha küçük olanlar, ayakları birbirine dolaşarak tereddütlü bir şekilde yürür. Yükseklere çıkıp kanat ve kuyruklarını paraşüt gibi açar.

Motacillidae Familyası: 6 Cins, Aşağıdakiler Dahil 60 Tür

Anthus 39 tür, kaya incir kuşu (A. petrosus); çayır incir kuşu (A. pratensis); su incir kuşu (A. spinoletta); kır incir kuşu (A. campestris); devetüyü göbekli incir kuşu (A. rubescens); Sprague incir kuşu (A. spragueii); Richard incir kuşu (A. novaeseelandiae); sade sırtlı incir kuşu (A. leucophrys); ağaç incir kuşu (A. trivialis)

Motacilla 10 tür, sarı kuyruklu kuyruksallayan kuşu (M. flava); ak kuyruksallayan kuşu (M. alba); Güney Afrika kuyruksallayan kuşu (M. capensis); gri kuyruksallayan kuşu (M. cinerea); dağ kuyruksallayan kuşu (M. clara); Madagaskar kuyruksallayan kuşu (M. flaviventris); Macronyx 7 tür, sarı boğazlı uzun pençe (M. croceus); Dendronanthus 1 tür, orman kuyruksallayan kuşu (D. indicus)

Kaynakıa:

BBC Earth

Yazar: Tuncay Bayraktar

Kaynak

Daha çok bilim makalesi okumak isterseniz bilim kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Dizi || Film izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!