Allgemeines

#Şok İddia: „DeFi Projelerinin Yüzde 90’ı Ponzi!“

Inhaltsverzeichnis

Şok İddia: „DeFi Projelerinin Yüzde 90’ı Ponzi!“

<

div>

Merkeziyetsiz finans protokollerinin çok büyük kısmının dolandırıcılık amaçlı üretildiği iddiası ortaya atıldı.

Şok İddia:
Bitcoin (BTC) dahil olmak üzere, farklı değer varlıkları üzerinden piyasa değerlendirmeleri yapan deneyimli trader, merkeziyetsiz finans (DeFi) protokollerinin çoğunu „Ponzi Düzeni (Saadet Zinciri)“ olarak değerlendirdi.

5 Eylül tarihinde Twitter üzerinden yaptığı açıklamada usta yatırımcı Selcoin, „DeFi pazarının yüzde 90’ı net olarak Ponzi“ ifadesini kullandı. Kalan yüzde 10’luk kısımda yer alan tokenleri de „tartışmaya açık“ biçiminde değerlendirdi.

„Bir dahakine KokoreçCoin alın“

Yaptığı açıklamalarda, DeFi projeleri konusunda dikkatli olunması gerektiği önerisinde bulunan Selcoin, merkeziyetsiz finans protokollerine yoğun ilgi olduğunu, bu durumun fırsatçıları harekete geçirdiğini belirtti.

İlginizi çekebilir: DeFi nedir? Merkeziyetsiz Finans Ne Demek?

Gerek DeFi protokollerinin, gerekse altcoin’lerin büyük kısmının „balon“ olduğunu savunan usta isim, 2 Eylül tarihinde gönderdiği tweet’te şu ifadelere yer vermişti:

„DeFi (merkeziyetsiz finans) coin’leri için ilgi büyük ama fırsatçıların doluşması sebebiyle şu an DeFi protokollerinin yüzde 90’ı balon. Altcoin’lerin de yüzde 90’ı balon. […] Dikkatli olun. Tüm paranızı bu alanlara gömmeyin.“

Bitcoin projesini teknolojisinden ötürü desteklediğini ifade eden Selcoin, „Biz Bitcoin’i teknolojisi için sevdik, savunduk. […] [DeFi protokolleri] böyle değil“ şeklinde yorum yaptı.

Son dönemlerin popüler ismi Sushi protokolüne vurgu yapan analist, 24 saate yüzde 50 oranında düşen tokene yatırım yapanları sivri diliyle eleştirdi:

„KokoreçCoin alın bir dahakine.“

Cointelegraph tarafından yapılan bir haberde, bilgisayar uzmanı ve Blockstream CEO’su Adam Back’in, ağustos ayında yaptığı açıklamaya yer verilmişti. Back; Ethereum ve diğer yüksek piyasa değerli altcoin’leri saadet zinciri olarak değerlendirmişti.

İlginizi çekebilir: Yield Farming Nedir? DeFi ile Para Kazanmak

Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz Genel kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Dizi || Film izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Kaynak

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!