Wissenschaft

#Tunus’taki Gezilecek Yerler

Tunus’taki Gezilecek Yerler

Tunus, Kuzey Afrika’da yer alan, Akdeniz’e kıyısı olan bir ülkedir. Komşu olduğu ülkeler, batısında Cezayir, doğusunda ise Libya’dır. Büyük bölümü çöllerle kaplı olan bu ülkenin nüfusu 12 milyondur. Ülkenin ana geçim kaynağı tarımdır. Tunus’un resmi dili Arapçadır fakat ikinci dil olarak Fransızca konuşulmaktadır. Her mevsimi sıcaktır. Türkiye’den Tunus’a seyahatlerde pasaport yeterlidir, 90 güne kadar seyahatlerde vize istenmez. İlk çağdan bu yana pek çok devlete ev sahipliği yapan bu topraklar turizm açısından oldukça zengindir. Bunun yanı sıra muhteşem plaj ve beyaz evleriyle turistlerin ilgisini çekmektedir. Tunus’ta gezilip görülmesi gereken yerler aşağıda sıralanmıştır.

Dar Ben Abdallah Sarayı

1796 yılında Tunus’un Medine kentinde inşa edilmiştir. Kurulduğu ilk yıllarda üst düzey devlet görevlilerinin ikamet yeri olarak kullanılmıştır. 1800’lü yıllarda sarayın dizaynı tamamen değiştirilmiş ve İtalyan mimarisine uygun olarak restore edilmiştir. Günümüzde müze olarak kullanılan bu saray, pazar günleri hariç ziyaretçilerini ağırlamaktadır.

Al Zaytuna Camii

732 yılında Medine kentinde yapılmıştır. Afrika’da inşa edilen en eski camidir. Aynı zamanda ilk İslam Üniversitesi olan Al Zaytuna Camii, tarihi ve dini bakımdan oldukça önemli bir yere sahiptir. Tunus’un en büyük camisidir. Pek çok kez restore edilen bu cami, Tunus da gezilecek yerlerin başında gelmektedir.

Sidi Bou Said

Tunus’un başkenti Tunis kentinde yer alır. Tamamen mavi beyaza bürünmüş olan bu köyün nüfusu yaklaşık 6 bindir. Sidi Bou Said’i ünlü yapan özelliği, beyaz evlere eşlik eden mavi pencerelerdir. Muazzam bir görüntüye sahip olan bu köyün ismi 13.yüzyılda bu köyde yaşayan İslam düşünürü Sidi Boud Said’den gelmiştir. Her yıl milyonlarca turist ağırlayan bu köy, pek çok güzel sahile ev sahipliği yapmaktadır.

Kartaca

İlk yerleşim yerlerinden biri olan Kartaca, Sidi Bou Said Köyü’nün yakınlarında yer alır. Fenikeliler tarafından kurulan bu antik kent, Fenikeliler zamanında büyük bir ticari merkeziydi. Tunis kentine 19 kilometre mesafede yer alır. Antik kentin girişinde Tofet Tapınağı yer alır. Tapınak, geçmişte Fenikelilerin ilk çocuklarını tanrıya adak olarak sundukları bir yerdir. Tapınağın ön kısmında Pön Limanı yer alır. Bu liman ufak bir geçitle limana bağlanır. Daha pek çok tarihi yapıya ev sahipliği yapan bu antik kent, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alır.

Saint Vincent De Paul Katedrali

1883 yılında inşa edilen bu yapı, 17.yüzyılda yaşamış Saint Vincent De Paul adlı Fransız din adamı anısına yapılmıştır. Farklı mimari tarzı ile Tunus’a renk katmaktadır. Aynı zamanda Fransız sömürgesinden kalma en önemli eserdir. Gotik ve Roma mimarisinin karışımı bir tarza sahiptir. Katedralin karşısında şehrin simge yapılarından biri olan Saat Kulesi yer alır.

El Cem Amfi Tiyatrosu

Tunus’un El Cem kentinde yer alan bu yapı, 238 yılında inşa edilmiştir. Tunus’un Roma İmparatorluğu’na bağlı olduğu dönemde inşa edilen bu yapı, geçmişten günümüze en iyi korunan yapılardan biridir. Tıpkı diğer amfi tiyatrolar gibi gösteri amacıyla yapılmıştır. Kapasitesi 35 bin olan bu yapı, 1979 yılında UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi’ne dahil edilmiştir.

Kaynakça:


https://www.planetware.com/tourist-attractions/tunisia-tun.htm

Yazar: Can Baskın

Kaynak

Daha çok bilim makalesi okumak isterseniz bilim kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Dizi || Film izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!