Allgemeines

#UMA, Ethereum Üzerindeki En Büyük DeFi Protokolü Oldu

Inhaltsverzeichnis

UMA, Ethereum Üzerindeki En Büyük DeFi Protokolü Oldu

UMA, yearn.finance’i geride bırakarak Ethereum üzerindeki en büyük merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü konumuna yerleşti

UMA, Ethereum Üzerindeki En Büyük DeFi Protokolü Oldu

Merkeziyetsiz finans (DeFi) alanı günden güne değişiyor. 1,3 milyar dolar piyasa değerine ulaşan UMA, 1 Eylül’de yearn.finance’i geride bırakarak Ethereum üzerindeki en büyük DeFi protokolü oldu.

CoinMarketCap verilerine göre mevcut durumda altı DeFi projesinin değeri, 500 milyon doları geçti. Bu projelerin arasında UMA, yearn.finance, Aave, Maker, Synthetix ve Compound yer alıyor.

DeFi tokens on CoinMarketCap by market cap

CoinMarketCap’te piyasa değerlerine göre DeFi token’ları. Kaynak: CoinMarketCap.com

UMA’nın bir DeFi protokolü olarak tanımlanıp tanımlanamayacağı ise tamamen bakış açısına bağlı.

UMA nedir?

UMA’nın resmi belgelerine göre proje, Ethereum üzerinde „fiyatsız“ finansal sözleşmeler için açık kaynak altyapı inşa ediyor.

UMA altyapısı, iki ana parçadan oluşuyor: fiyatsız finansal sözleşme tasarımları ve Veri Doğrulama Mekanizması (DVM).

Fiyatsız finansal sözleşme tasarımları, platform üzerinde kullanıcıların sentetik token oluşturmalarına olanak sağlıyor. DVM ise Chainlink ve Band gibi merkeziyetsiz bir kahin hizmetini teşkil ediyor.

UMA, konsept olarak DeFi yerine kahin projelerine daha yakın. Yine de UMA, kahinlerin DeFi için önemi göz önüne alındığında DeFi sektörü için altyapı inşa ediyor:

“Bu iki teknoloji, birlikte Ethereum blockchain ağı üzerinde hızlı, etkili ve güvenli sentetik türevlerin oluşturulmasına olanak sağlıyor. UMA, Ethereum üzerinde ‚fiyatsız‘ türevler inşa etmeye odaklanıyor. Bu finansal sözleşmeler, karşı tarafların zincir dahilinde fiyat akışı kullanmadan uygun teminatlandırmayı sağlaması için tasarlandı.”

Ethereum ve diğer büyük blockchain ağlarındaki DeFi platformları, açık verileri doğrudan toplayamıyor. Chainlink, Band ve DVM gibi kahinler, DeFi protokollerine akıllı sözleşmeler yoluyla piyasa verilerini toplamada yardımcı oluyor.

Bu nedenle birçok analist, kahin projelerini DeFi ile ilişkili blockchain’ler olarak değerlendiriyor. Örneğin CoinMarketCap, Chainlink, UMA ve Band’i DeFi kategorisi altında listeliyor.

Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz Genel kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Dizi || Film izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Kaynak

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!