Allgemeines

#38,000 BTC alan MicroStrategy’nin CEO’su: Bitcoin, nakitten daha az riskli

38,000 BTC alan MicroStrategy’nin CEO’su: Bitcoin, nakitten daha az riskli

Reklamsız Dizi Film izlemek isterseniz Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi ziyaret edebilirsiniz .

Son dönemde yaklaşık 500 milyon dolarlık Bitcoin yatırımıyla çok konuşulan kurumsal yazılım üreticisi firma MicroStrategy’de CEO Michael Saylor’dan Bitcoin açıklaması geldi. FED’in enflasyonu düşürmek için uyguladığı para politikasının, şirketin tüm parasını Bitcoin’e yatırma stratejisinde artık emin olmasını sağladığını belirten Saylor, “Artık Bitcoin tutmanın, nakitten daha az riskli olduğuna eminim” dedi.

İş dünyasında herkesin konuştuğu MicroStrategy firmasının CEO’su Michael Saylor, şirketinin Bitcoin’e yatırım yapmasını savundu. Başarılı CEO, “Bitcoin tutmak, nakit veya altın tutmaktan çok daha az riskli” yorumunu yaptı.

Saylor, Kovid-19 krizinden önce, Tysons Corner şirketinin ABD devlet tahvillerine yaklaşık 500 milyon dolar yatırım yapmasını izlemiş ve daha sonra virüs kriziyle gelirlerin düşmesinin ardından geleneksel para politikalarını sorgulamaya başlamıştı. Saylor’a göre varlık enflasyonu yılda yüzde 20’lere dayanacak, hatta geçecek ve alım gücü ciddi anlamda azalacak:

“Hazine getirisinin negatif olarak yüzde 10’un üzerine çıkmasıyla kâr-zarar hesaplamalarımızın hepsinin önemsiz olduğunu fark ettik. 500 milyon dolarlık eriyen bir buzun üzerinde oturduğumuzu düşündük”

“Altın Bitcoin’in tersine gidiyor”

MicroStrategy’nin geri alımlı hisse senetlerine yatırım yaptığını ve emlak yatırımını da düşündüğü belirten Saylor, koronavirüs kriziyle beraber ticari piyasanın darmadağın olduğunu belirtti ve “Altın da hala çıkarılıyor ama sınırlı sayıdaki Bitcoin’in tersine, gelecek getirileri düşürülerek…” yorumunu yaptı.

Tüm bu mantaliteyle beraber MicroStrategy bu yaz yaptığı büyük Bitcoin yatırımıyla, BTC hazinesinin aslan payına sahip ilk halka açık şirketi oldu. Ağustos ayında 250 milyon dolarlık Bitcoin alımı yaptığını açıklayan şirket, 15 Eylül’de de fazladan 175 milyon dolarlık bir yatırım daha yaptı. Son yapılan açıklamalardan anlaşıldığına göre şirketin alımları devam edecek gibi görünüyor.

MicroStrategy’nin Bitcoin’e geçişi ise birçok firmanın yapabileceğinden çok daha kolay olmuştu. 1989 yılında sadece 24 yaşındayken şirketin kurucu ortağı olan Saylor oy hakkı veren hisselerin yüzde 73’ünü elinde bulunduruyor. Saylor bunun yanında şirket varlıklarının yaklaşık yüzde 25’inin de sahibi… MicroStrategy 1998 yılında halka açılmıştı.

“Diğer şirketler de bu yola girecek”

Saylor önümüzdeki 3 ilâ 6 ay arasındaki bir dönemde birçok özel ve halka açık şirketin de kendilerinin izlediği yoldan gideceğini öngörüyor:

“Muhtemelen ilk önce özel şirketler bu yola başvuracak. Çünkü onlar genelde diğerlerine göre daha az tembeldir. Daha sonra bizim boyutumuzdaki halka açık şirketler ardından da orta ölçekli şirketler gelecektir”

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Dizi || Film izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz Genel kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!