Allgemeines

#Marina’nın Ulay’ı Hayatını Kaybetti #SosyalMedya #Tv #BB

Marina’nın Ulay’ı Hayatını Kaybetti

Yazar Kübra Gaburga üzerinde
03 Mart 2020

Performans sanatçısı Frank Uwe Laysiepen, hayatını kaybetti.

Performans sanatının önemli isimlerinden Marina Abramoviç ile yaptıkları performanslarla bilinen ve Ulay olarak tanınan Laysiepen, 76 yaşındaydı. Ulay, bir süredir Slovenya’nın Ljubljana kentinde lenf kanseri tedavisi görüyordu.

Ulay’ın stüdyosu Facebook’ta yaptığı paylaşımda: “Ulay eşsizdi. İyi bir insan ve sanatçı olarak. Nazik bir ruh, cömert… Bir öncü, provakatör, aktivist, mentor, meslekdaş, dost, baba, koca, aile… Hatırası ve mirası kendisinin ve Ulay Vakfı’nın çalımalarında sonsuza dek yaşayacak” şeklinde bir açıklamada bulundu.

Ulay’la olan fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşan Marina Abramoviç açıklamasında: “Bugün arkadaşım ve eski ortağım Ulay’ın öldüğünü öğrendim. O çok özlenecek olağanüstü bir sanatçı ve insandı. Bugün, sanatının ve mirasının sonsuza dek yaşayacağını bilmek rahatlatıcı.” ifadelerini kullandı.

1943 yılında Almanya’da dünyaya gelen Ulay, performans sanatının önemli isimlerinden Marina Abramoviç ile yaptıkları performanslarla tanınıyordu. İlişkilerini, Çin Seddi‘ni yaklaşık 6.000 km boyunca birbirlerine doğru yürüdükleri bir performansla sona erdiren çift; 12 yıl boyunca, dünyanın en ünlü sanatçı çifti arasındaydı.

Ayrıca bakabilirsiniz: Her Aşk Vedayı Hak Eder: MARİNA VE ULAY

Yıllar sonra yaşanan kavuşma anı:

Kaynak

Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz sosyal medya kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Film izlemeyi seviyorsanız Film.BuradaBiliyorum.Com sitemizi, Dizi izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!