Allgemeines

#Telefonunuzun Pil Ömrünü Uzatmanın 10 Pratik Yolu #SosyalMedya #Tv #BB

Telefonunuzun Pil Ömrünü Uzatmanın 10 Pratik Yolu

Sizin de telefonunuzun şarjı 1 günden daha az gitmeye başladıysa birçok akıllı telefon kullanıcısıyla aynı derde sahipsiniz demektir. Ancak bunların da bir çözümü var.

İşte telefon pil ömrünü uzatacak şeyler şunlardır;


1. Telefonunuzu Şarjdayken Kullanmaktan Çekinin

Eğer telefonunuz şarjdaysa ve siz inatla kullanıyorsanız bilin ki bu bataryanız için son derece kötü bir durum. Çünkü telefon bir yandan şarj ediliyorken, bir yandan şarj yiyor. Yani bir yandan doluyorken bir yandan boşalıyor ve bu da bataryanın sürekli bir sirkülasyon halinde enerji almasını sağlıyor. Böylece zayıflayan batarya telefonu şarjdan çektiğinizde hiç dayanamıyor. Bunu sakın yapmayın.

telefon-sarjda-oynamak.jpg


2. Son Gücüne Kadar Kullanın

Telefonunuzu şarj etmeden önce mutlaka şarjının tamamen bitmesini sağlayın ve daha sonra şarja takın. Böylelikle tamamıyla boş bir bataryayı şarj etmiş olacaksınız ve telefonunuz için daha sağlıklı olacak. Aynı zamanda şarjınız tam olarak dolmadan prizden çıkartmayın.

low-battary.jpg


3. Şarj İstasyonlarından Uzak Durun

Kafelerde ya da farklı yerlerde gördüğünüz hızlı şarj istasyonlarından uzun durun. Hızlı şarj yüksek volt elektrik ile telefonunuz için gereken enerjiyi çok hızlı bir şekilde verir. Telefonuz şarjınızı tam gösterse bile bataryanız tam olarak dolmaz ve bu da bataryanıza büyük zarar verir. Aynı zamanda evde şarj edecekken de telefonunuzun orijinal şarj aletini kullanmaya özen gösterin.

hizli-sarj-istasyonlari-001.jpg


4. Ekran Parlaklığını Kısın

Bizce bu konuda işi telefona bırakın ve ayarı otomatik düzeye alın. Ancak ben ekran parlaklığı en üst seviyede kullanmayı seviyorum diyorsanız burayı dikkate almayıp diğerlerini yaptığınızda zaten şarjınızın sizi memnun edeceğinden hiç şüpheniz olmasın.

ekran-parlakligini-kisin.png


5. Ram’i (Geçici Bellek) Yormayın

İşlemcinizi boşu boşuna yormayın. Yani altta çalışan uygulamaları kapatın. Arka planda çalışan uygulamalar ekstra güç harcar. Bu da şarjın hızlı bitmesine neden olur.

ram-.jpg


6. Hareketli Duvar Kağıdı Kullanmayın

Her ne kadar telefonumuza etkileyici bir görünüm kazandırsa da, hareketli duvar kağıtları cihazı her elimize alışımızda aktif hale gelmekte ve güç tüketmektedir. 

hareketli-duvar-kagitlari.jpg


7. Güncelleştirmeleri Düzenli Olarak Yapın

Güncelleştirmeleri yapmak, telefonunuzda yaşadığınız birçok sorundan kurtulmanızı sağlayacaktır. Bunlardan biri de sarj sorunudur.

guncellemeleri-duzenli-yapin.jpg


8. GPS’i Kapalı Tutun

GPS’i yalnızca ihtiyacınız olduğunda kullanın ve telefonunuzun wi-fi üzerinden konumunuzu belirlemesine izin verin.

gps-kapat.png


9. Telefonunuzun Fazla Isınmamasına Dikkat Edin

Mümkünse telefonun ısınmasını engelleyecek, gölge bir yerde tutmaya çalışın. Aksi taktirde kısa bir süre sonra yedek bir bataryaya ihtiyacınız olacaktır.

telefon-isinmasi.jpeg


10. Kablosuz Bağlantıları Kapatın

Akıllı telefonlarda en çok güç tüketen birimler hiç kuşkusuz kablosuz bağlantılardır. WiFi, Bluetooth, GPS ve 3G diye sıraladığımızda bunlar tamamen sarj düşmanıdır. Bunları devre dışı bıraktığınızda telefonunuzu tam yarım gün daha fazla kullanabileceğinizden emin olabilirsiniz.

Dikkat; Hem veriyi hem de wifiyi aynı açmak sarjınızın ömrünü daha hızlı tüketecek diğer sebeplerden biridir. İlla ikisini de açıcam ben diyorsanız. Android’de eşitlemeyi kapatın. Eşitleme belli sürelerde veri çektiği için şarjınıza negatif etki yaratmaktadır. Bu yüzden kullanacağınız zaman wifi taramanız en mantıklısıdır.

kablosuz-baglantilari-kapatin.png

Önerilen İçerik; Akıllı Telefonların Vazgeçilmez 15 Uygulaması

Neoldu.com / Sosyal Fayda

Kaynak

Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz sosyal medya kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Film izlemeyi seviyorsanız Film.BuradaBiliyorum.Com sitemizi, Dizi izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!