Sozialen Medien

#Göçün Nedenleri Ve Sonuçları #SosyalMedya #Tv #BB

Göçün Nedenleri Ve Sonuçları

Eğer insanlar bir yerden başka bir yer taşınıyorsa bunun anlamı göç olarak tanımlanır. Göç, bir evden başka bir eve olacağı gibi bir şehirden başka bir şehre de olabilir. Yaşanan her göçün bir nedeni vardır. Yani nedensiz bir göç ile karşılaşmak oldukça düşük bir ihtimaldir.

Göçün Nedenleri Ve Sonuçları

17 Göçün tanımlamasını yaptıktan sonra şimdi de göçün nedenleri ve sonuçlarına bakalım.

Göçün Nedenleri ve Sonuçları Nelerdir?

Her insan dolmasından itibaren yaşam içerisinde ihtiyaçlarını karşılamak adına belirli bir çaba içerisine girer. Bebek olduğunda ihtiyaç duyan insan, yetişkin olduğunda ise ihtiyaçlarını karşılamak ve hayatta kalmak için belirli şartları olması gerekir. Eğer bulunduğu onun içerisinde ihtiyaçlarını karşılamıyor ve bu koşullara uyum sağlayamıyorsa göç kaçınılmaz bir hale gelir. Peki, göçün nedenleri nelerdir? Daha yakından bakalım.

Göçlerin nedenleri;

  • Ekonomik nedenlere bağlı olan göçler
  • Siyasi gelişmelerden kaynaklanan göçler
  • Doğal afetlere bağlı olarak ortaya çıkan göçler
  • İnsanların sosyal yaşamlarından kaynaklanan göçler

Göçlerin Çeşitleri Nelerdir?

  • İç Göçler

İç göçler genelde köy ya da kasaba gibi insanlardan şehirlere yapılan göçler olarak tanımlanır.  Bu tür kişiler genellikle ekonomik nedenlerden kaynaklanır ve bunun yanında sosyal yaşama bağlı göçlerin de ortaya çıktığı görülür.

  • Dış Göçler

Dış Göçler Daha Çok İnsanların Bulundukları Ya Da Yaşadıkları Ülkelerden Başka Ülkelere Kalıcı Olarak Geçiş Yaptıkları Göçler Olarak Tanımlanır. Genellikle Siyasi Ya Da Ekonomik Nedenlere Bağlı Olarak Gerçekleşen Göçlerdir.

Göçlerin Sonuçları;

İnsanların göç etmelerinin çeşitli sonuçları vardır. Nasıl ki göçün bir nedeni varsa sonuçları da olmak zorundadır. Şimdi, göçün sonuçları nelerdir? bunları bakalım.

  • Yapılan göçler ile kentlerde nüfus yoğunluğu önemli ölçüde artar ve bunun sonucunda çarpık kentleşme meydana gelir. Özellikle yaşam alanları içerisinde çok fazla insan yoğunluğu ortaya çıkar. Bu durum genel düzenli değişmelere hatta bazı aksaklıklara sebebiyet verir.
  • Göç edilen bölgelerde özellikle vasıfsız işçi sayısında artış görülür. Onun yanında gelir dağılımında ise önemli ölçüde azalmalar meydana gelir.
  • Göç edilen bölge ya da şehirlerdeki yerel yönetim hizmetleri çoğu zaman yetersiz kalır. Ayrıca çevre kirliliği ve eğitim kurumlarının yetersizliği de nüfusun artması ile birlikte ön plana çıkar.
  • Eğer yapılan bir iş göç ise ve erkekler 30 yaşın altında ise göç alan bu ülkede işçilerin yaş ortalaması düşüş gösterir. Aynı zamanda erkek bursunda artış yaşanır. Bunun tam tersi kadınlar için de düşünülebilir.
  • Yaşanan dış göçler ile ülkeler arasındaki kültürel ve ekonomik ilişkilerde artış gözlenir. Diğer yandan kültürel alanda ve dini alanda karşılıklı çatışmalar da meydana gelebilir.

Tarihte de olduğu gibi insanlık bu zamana kadar pek çok göç ile karşı karşıya kalmıştır. Tarihi etkileyen en büyük göç Kavimler Göçü’dür. Günümüzde o kadar büyük çaplı göster olmasa da farklı nedenlere bağlı olarak insanların bulundukları konumdan başka bir konuma göç ettiklerini görmek mümkündür. Hatta son zamanlarda bir ülkeden başka bir ülkeye gerçekleşen birçok göç olayı bulunmaktadır. Özellikle savaşın içinde kalan insanların ülkelerini terk ederek başka ülkelere göç ettiğini söylemek yanlış olmaz. Tabi yaşanan bu göçler belirli bir nedene bağlı olarak ortaya çıktığı gibi pek çok farklı sonuca da imza atmaktadır. Özellikle dış göçler her ülkenin kabullenemeyeceği bir durum olabilir.

Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz sosyal medya kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Film izlemeyi seviyorsanız Film.BuradaBiliyorum.Com sitemizi, Dizi izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!