Sozialen Medien

#Günümüzün Vazgeçilmezlerinden Bilgisayarlar Hakkında İlginç ve Eğlenceli 20 Bilgi!

Günümüzün Vazgeçilmezlerinden Bilgisayarlar Hakkında İlginç ve Eğlenceli 20 Bilgi!

Bilgisayarlar Hakkında İlginç ve Eğlenceli 20 Gerçek Bilgi

Günümüzde en çok kullanılan teknoloji aletlerinden bir tanesi olan bilgisayarlar hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz? Bilgisayarlar, hayatımızda büyük bir yere sahiptir. Kimi insan işi için kimi insan da eğlence için kullanmaktadır. Sizler için bu içeriğimizde bilgisayarlar hakkında bazı araştırmalar yaptık ve derledik.

„İlk bilgisayar nedir? Bilgisayarlar hakkında kısa bilgiler nelerdir? İlk bilgisayar ne kadardı?’’ gibi soruların yanıtını da bu içeriğimizde bulabilirsiniz. İşte bilgisayar hakkında tuhaf ve bir o kadar da eğlenceli 20 gerçek bilgi!

bilgisayar hakkında bilgi


1. İnsan beyinin sahip olduğu seviyeden çok daha yüksek bir zekaya sahip olan bir bilgisayar, saniyede 38 bin trilyon işlem yapabilmektedir. Aynı zamanda yaklaşık 3.584 terabaytlık hafızayı tutabilir.

bilgisayar hakkında bilgi


2. Amerika Birleşik Devletler’inde nükleer füzelerini kontrol eden bilgisayarın parolası tam 8 yıl boyunca 00000000’dı. Bu şifreyi tahmin etmek çok zor olmasa gerek öyle değil mi?

bilgisayar hakkında bilgi


3. İkinci dünya savaşı sırasında bilim adamları tarafından inşa edilen bir bilgisayar olan ENİAC, yaklaşık 27 ton ağırlığına sahip ve 1822 metre karelik bir alanı kaplamaktaydı.

bilgisayar hakkında bilgi


4. Bilgisayar tarihinin ilk virüsü The Creeper adlı bir virüstür. Bu virüs, 1971 yılında Amerika Gelişmiş Savunma Araştırmaları Dairesi Ağı adlı bir yerde üretildi. Bu virüs deney amaçlı üretilmişti. Bilgisayarlara herhangi bir zararı yoktu.

bilgisayar hakkında bilgi


5. Dünya üzerinde her gün 30.000 web sitesi saldırıya uğramaktadır.

bilgisayar hakkında bilgi


6. Rus bilim adamları 1936 yılında suyla çalışan bir bilgisayar yapmışlardır. Bu bilgisayar dünyanın ilgisini oldukça fazla çekmeyi başardı.

bilgisayar hakkında bilgi


7. Dünya’da bulunan para biriminin sadece %8’i fiziksel olarak insanlarda bulunmaktadır. Kalanı bilgisayarlar dijital ortamlarda bulunur.

bilgisayar hakkında bilgi


8. Dünya üzerinde ilk bilgisayar faresi 1964 yılında Doug Engelbart, tarafından tahtadan icat edilmiştir.

bilgisayar hakkında bilgi


9. Bilgisayarın en önemli bileşenlerinden bir tanesi olan sabit disk, ilk 1979 yılında icat edildi. Bu sabit disk ilk olarak 5 mb veri depolayabiliyordu.

bilgisayar hakkında bilgi


10. Sir Tim Burner Lee interneti 1989 yılında icat etmiştir. Günümüzde internete bağlı cihazların sayısı 18 milyarı geçmektedir.

bilgisayar hakkında bilgi


11. Günümüzde en iyi bilgisayar üretici firmalarından bir tanesi olan Hewlett Packard, ilk çalışma bölgesi Palo Alto’da bulunan bir garajdı.

bilgisayar hakkında bilgi


12. İnsanların radyo ile tanışma süreci tam 38 yıl, televizyon ile 13 yıl, 50 milyon kullanıcının internetle tanışması ise sadece 4 yıl sürmüştür.

bilgisayar hakkında bilgi


13. Uzaya çıkan ilk uzay gemisi olan Apollo 11’in bilgisayar sisteminin belleği sadece 64 kb (kilobayt), bu hafıza günümüzde akıllı telefonlarda bulunan herhangi bir resmin boyutundan daha küçüktür.

bilgisayar hakkında bilgi


14. Dünya üzerinde ilk bilgisayar kullanan kişi Ada Lovelace adında bir bayandı. Ada Locelace, aynı zamanda ilk bilgisayar programcısı olarak da kayıtlara geçmektedir.

bilgisayar hakkında bilgi


15. Günümüzde var olan verilere göre en çok satılan bilgisayar markası HP’dir.

bilgisayar hakkında bilgi


16. 1791 ve 1871 yıllarında yaşayan Charles Babbage adında bir kişi Difference Engine adında bir proje ile çalışmaya başlamıştır. Fakat bu kişi bir bilgisayar üretimine başladığını farkında değildir. Daha sonradan tarihe modern bilgisayarın babası olan Alan Turing başladığı zaman olarak geçmeyi başarmıştır.

bilgisayar hakkında bilgi


17. Dünya üzerinde ilk kişisel bilgisayar, İtalyan bir teknoloji firması tarafından üretilmiştir. 1965 Yılında üretimi tamamlanmış olan bilgisayarın ismi Programma 101’dir.

bilgisayar hakkında bilgi


18. Teknolojinin zamanla gelişmesi sonucu taşınılabilir bilgisayarlar meydana çıkmıştır. Günümüzdeki ismi ile Laptop, 1945 yılında Amerika’da üretilmiştir. Fakat o zamanki dizüstü bilgisayar günümüzdeki gibi hafif değildi. Alan Kay adından ilk dizüstü bilgisayar tam 20 kg ağırlığındaydı.

bilgisayar hakkında bilgi


19. 32 Yıl önce Pakistanlı Alvi Kardeşler tarafından geliştirilen virüs, dos tabanlı bir bilgisayara bulaştırıldı. Fakat bu virüs oldukça iyimserdi. Virüsün tek amacı bilgisayarın ekranına şiir yazıları çıkarmaktı.

bilgisayar hakkında bilgi


20. Bir bilgisayarın en önemli ve en değerli parçalarının başında işlemci, ekran kartı, ram ve sabit disk gelmektedir. Bu parçaların herhangi birinde sorun bulunursa bilgisayarın çalışması neredeyse imkansızdır.

bilgisayar hakkında bilgi

Önerilen İçerik; Bilgisayar Kullanımının Hayatımızdaki En Etkili 10 Faydası!

BuradaBiliyorum.Com / Teknoloji

Forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz sosyal medya kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!