Sozialen Medien

#Kamburluk Nasıl Düzelir? 11 Adımda Dik Durma Egzersizi

Kamburluk Nasıl Düzelir? 11 Adımda Dik Durma Egzersizi

Kamburluk Nasıl Düzeltilir? Adım Adım Dik Durma Egzersizi

Milyonlarca bireyin şikayeti arasında yer alan dik duramama problemi, ilerleyen süre zarfından birçok hastalığın oluşumuna davetiye çıkartabilir. Omurganın sürekli olarak öne eğilmesiyle ortaya çıkan kamburluk durumu, genellikle çok erken yaşlarda başlayan ortopedik bir rahatsızlıktır. Düzenli egzersiz ve spor aktiviteleriyle kolayca iyileşebilen kamburluk problemleri, günlük yaşamanızda önemli ölçüde değişiklik yapacak. Dik duramama sorunu yaşayan bireyler için üretilmiş en iyi korse modellerine göz atmak için buraya tıklayın. 11 adımda kamburluk sorununu düzelten egzersiz:

Adım 1 

Kamburlukta vücudun ön tarafındaki kaslar aşırı gergin, vücudun arka tarafındaki kaslar ise güçsüzdür. Yapılacak hareketlerle gergin olan kaslar esnetilirken güçsüz olan kaslar da güçlendirilir. İlk olarak yapılabilecek hareket, derin nefes alarak esner gibi kollarımızı arkaya doğru uzatıp kendimizi geriye yaslamaktır. Aynı hareketi kollarımızı ensemizde birleştirerek de yapabiliriz. Yine aynı hareketi ellerimizi belimize koyarak da yapabiliriz. Bu egzersizler 30-60 saniye arasında 3 defa yapılabilir.


Adım 2

Omuzun arkasındaki kasları ve sırt kaslarını güçlendirmek için de bazı hareketler yapılabilir. Bu hareketlerle aynı zamanda vücudumuzun önündeki kaslar da esnetilmiş olur. Yüz üstü uzanın. Ayak parmak uçlarınız yere dik olmalı. Omurganın alt tarafı sabitlenmiş olur. Daha sonra vileda sopası büyüklüğünde bir çubuğu iki elinize tutup arkaya doğru kaldırıp itin. Bu egzersiz ile öne doğru olan omuzlar olması gereken şekle kavuşacaktır. 3 defa 10 tekrarla bu egzersizi yapabilirsiniz.


Adım 3

Göğüs kaslarını esnetmek de son derece önemlidir. Bunun için yapmanız gereken basit bir egzersiz vardır. Dirsekten kırarak bir elinizi ve dirseğinizi duvara yaslayın. Daha sonra vücudunuzu başınızla birlikte kolun ters yönünde çevirip kendinizi esnetin. Daha sonra diğer kola geçin. Bu egzersizi 30-60 saniye arasında 4 kez yapabilirsiniz.


Adım 4

Karın kasları da vücudu öne doğru çekebilmektedir. Bu yüzden karın kaslarınızı da esnetmeniz gerekir. Yüz üstü uzanın ve yine ayak parmak uçlarınız yere dik olsun. Ellerinizi yere koyun ve nefes alarak belinizin üstünü yukarı doğru itin. 3 defa 10 tekrarla bu egzersizi yapabilirsiniz.


Adım 5

Yine yüz üstü uzanıp kollarınızı vücudunuzun yanına koyun. Bacaklarınız kalça genişliğinden biraz açık olsun. Nefes alırken kürek kemiklerinizi kalçaya doğru itin ve nefes verirken dirseklerinizi ve elinizi düz bir şekilde yere bastırırken belinizden yukarısını yukarıya doğru kaldırın. Başınız vücudunuzla bir hareket etsin, geriye doğru atmayın. 10 kez tekrar edin.


Adım 6

Bu harekette kollarınızı yüz üstü yattıktan sonra ileriye doğru uzatın. Nefes alın. Nefes verirken sağ kolunuzu ve sol bacağınızı aynı anda yukarı kaldırın. Karın kaslarınızı olabildiğince sıkın. Hareketi 8 kez tekrarlayıp diğer kol ve bacağa geçin.


Adım 7

Bacaklarınız kapalı olarak yüz üstü yatmaya devam edin. Avuçlarınız yukarı bakacak şekilde kollarınızı aşağı uzatın. Nefes alırken kürek kemiklerinizi birbirine yaklaştırıp kalçalarınıza doğru itin ve belinizin üstünü yukarı doğru kaldırın. Nefes verirken tekrar yatın. 8 kez tekrarlayın.


Adım 8

Yüz üstü yatarken bacaklarınızı tekrar açın. Kollarınızı tekrar ileri uzatın. Nefes alın ve nefes verirken hem kolları hem bacakları yukarı doğru kaldırın. Karın kaslarınız iyice sıkı olsun ve 8 kez tekrarlayın. Aynı hareketi kollarınız gerideyken de yapabilirsiniz.


Adım 9

Yüz üstü uzanıp kollarınızı ileri uzatın. Nefes alın ve yine nefes verirken kollarınızı ve bacaklarınızı aynı anda yukarı kaldırın. Yukardayken yüzer gibi kollarınızı ve bacaklarınızı yukarı aşağı sallayın. Bu sırada nefes alıp verin. 8 kez tekrarlayın.


Adım 10

Egzersizleri bitirmeden önce dizlerinizin üzerine toparlanıp kollarınızı öne uzatarak vücudunuzu esnetin ve o şekilde bir müddet bekleyin.


Adım 11

Ayağa kalkın ve kollarınızın omuz hizasında durmasına dikkat ederek parmak uçlarınızı duvara koyun. Kendinizi öne doğru itin ve birkaç saniye bekleyin. Bu hareketi 15-20 kez tekrarlayabilirsiniz.


UYARI!

Haberimizde yer alan yazılı görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Önerilen İçerik: En İyi Vücut Geliştirme Programı

Forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz sosyal medya kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!