Sozialen Medien

#Kurban Eti Nasıl Saklanmalıdır?

Kurban Eti Nasıl Saklanmalıdır?

Kurban Eti Saklamanın Yolları

Kurban Bayramı için kesilecek kurbanların etleri kimi zaman kısa sürede tüketilmektedir. Peki ya geri kalan etlerin nasıl saklanacağını merak etmiyor musunuz? Bu içeriğimizde Kurban etini saklamanın yollarını derledik. İşte Kurban Etini Saklamanın Yolları…

Kurban Eti Nasıl Saklanır;

1. Kurban Eti Saklanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kurban Bayramı için kesilecek kurbanların etleri kimi zaman kısa sürede tüketilirken kimi zaman ise gerektiğinden fazla bekletilmektedir. Oldukça hassas bir yapıda olan kurban etleri doğru şekilde muhafaza edilmezse yani iyi bir şekilde saklanmazsa, tüketme esnasında büyük sağlık sorunları ortaya çıkarabilir. Birçok uzman, Kurban Bayramı’nda kesilen etin, oldukça kısa bir süre içerisinde su tutularak bir süre dinlenmeye alınmasını önermektedir.

Kesilip su tutulan etlerin kesinlikle tekrardan poşete ya da leğene konularak buzdolabına yerleştirilmesi sakıncalıdır. Kesilip poşete koyulduktan sonra buzdolabına koyulan etler bir süre sonra bozulabilir. Bunun yerine etlerin metal bir tepsi içerisinde ve hava alınacak şekilde buzluğa koyulması gerekmektedir.

Kurban Eti Nasıl Saklanır


2. Kurban Eti Ne Kadar Süre Saklanmalıdır?

Uzmanların açıklamalarına göre kurban eti ilk kesildiğinde çok fazla olacağı için birçok kişi kurban etini paketleyip dolaba yerleştirmek isteyecektir. Burada dikkat edilmesi gereken konu, paketlenen etler pişirilmeye başlandığında, lüzumu kadarının çıkartılmasıdır. Eğer bir paketten küçük bir parça alıp tekrardan dolaba koyarsak, bu etin ömrünü iyice kısaltmaktadır. Kurban etinin çok uzun aylara bırakmadan tüketilmesi hem sağlık açısından hem de dini açıdan önemlidir. Mümkünse Kurban kesiminden sonraki 5-6 ay içerisinde tüketilmesi önerilmektedir. 6 aydan fazla etlerin saklanması, ne olursa olsun sakıncalıdır.


3. Kurban Eti Ne Zaman ve Nasıl Pişirilmelidir?

Kurban eti, kesildikten hemen sonra tüketilmemelidir. Ülkemizde birçok kurban kesicisi, kurban kesildikten 1-2 saat sonra hemen kurban etini pişirip yemektedir. Bu durum oldukça sağlıksızdır. Dinlenmeyen et sert olacağı için sindirim zorluğuna neden olur. Bu nedenle, kurban etleri hemen tüketilmeyin uygun ortamda biraz saklanmalı. Böylelikle bağırsak ve sindirim sorunları ortadan kalkmaktadır.

Kurban etlerinizi kısa bir süre içinde tüketmeye bakınız. Unutmayınız her geçen gün etinizin besin değeri düşecektir. Bunun için dolaplarda uzun süreli saklamayınız.

Önerilen İçerik;

Kurbanlık Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kurban Nasıl Kesilir?

Kurban Kesmenin Şartları Nelerdir?

NeOldu.com

Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz sosyal medya kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Dizi || Film izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Kaynak

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!