… WAS IST || WER …
Trend

ÖZEL BATMAN TUĞBA SÜRÜCÜ KURSU – Ehliyet Kursu

Inhaltsverzeichnis

ÖZEL BATMAN TUĞBA SÜRÜCÜ KURSU – Ehliyet Kursu

2016 yılı itibariyle sürücü belgesi çeşitleri ve yaş sınırları

A – A1 – A2 Sınıfı Ehliyet Alma Şartları

A – A1 – A2 Sınıfı Ehliyet Belgesi

A – A1 – A2 Sınıfı Ehliyet, karayollarında sayısı giderek artan motosikletler için bilindiği gibi kişilerin özel ehliyet alması gerekmektedir. Kullanılan motosikletin özelliğine bağlı olarak; A, A1 ya da A2 olarak nitelendirilen bu ehliyetlerde kişilerin sadece yaş şartını tamamlaması ise yeterli olmayacaktır. Bununla birlikte, sağlık raporunun sorunsuz bir şekilde alınması, sürücü kursu tarafından verilen eğitimlerde devamsızlık yapılmaması ve de motor ehliyeti için en önemli şart olan yazılı ve uygulamalı sınavın sorunsuz bir şekilde geçilmesi gerekmektedir. Kişiler katılacakları eğitimlerde hem teorik hem de uygulamalı bir şekilde eğitim alacaktır.

Motor ehliyeti alacak olan kişilerin başvuruda bulunacakları ehliyet türü doğrudan kullanacakları motorun tekerlek sayısına ve motor gücüne bağlı olarak belirlenmiştir. Kendi içerisinde 5 sınıfa ayrılmış oaln bu ehliyetlerde, motor tekerleğinin 2, 3 ya da 4 tekerlekli olmasına göre, şu şekilde sınıflandırması bulunmaktadır.

  • M Sınıfı Ehliyet: Motorlu bisiklet olarak bilinen ve iki, üç ya da dört tekerlekli olan moped kullanıcılarına bu ehliyet sunulmaktadır.
  • A1 Sınıfı Ehliyet: İki veya üç tekerlekli olarak piyasaya sürülen, silindir hacmi de 125 santimetre küpü geçmeyecek şekilde sepetli ya da sepetsiz motor kullanmak isteyenlerin alması gerekmektedir.
  • A2 Sınıfı Ehliyet: Motor gücü 32 kilovatı geçmeyen iki tekerlekli motor veya da 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli sepetli ya da sepetsiz motosiklet kullanacak olan kişilerin alması gerekmektedir.
  • A Sınıfı Ehliyet: Motor gücü 15 kilovatı geçen ve 3 tekerlekli olan ya da motor gücü 35 kilovatı geçen ve sepetli ya da sepetsiz olan iki tekerlekli motosiklet kullanıcılarına verilmektedir.
  • B1 Sınıfı Ehliyet: Motor güçleri 15 kilovatı geçmeyen, aracın ağırlığı 400 kg olan ve yük taşımacılığında kullanıldığında ise 550 kg’I geçmeyen dört tekerlekli motosiklet kullanıcılarına verilmektedir.

motor ehliyeti

Motor Ehliyeti

Motor ehliyeti alacak olan kişilere sunulan beş ayrı sürücü belgesi yukarıdaki gibidir. Kişilerin bu ehliyeti alabilmesi için tamamlaması gereken şartlar da şu şekildedir.

  • B1, A1 ve M sınıfı ehliyet almak isteyen sürücü adaylarının 16 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir.
  • A sınıfı ehliyet almak isteyenlerin en az 24 yaşında olması ve en az da 2 yıldır A2 sınıfı ehliyete sahip olması gerekmektedir.
  • A2 sınıfı ehliyet almak isteyen sürücü adaylarının ise 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir.
  • Ayrıca, motosiklet ehliyeti almak isteyen tüm adayların en az ilkokul mezunu olması da aranan diğer şartlar arasındadır.

Kişiler ehliyet başvurusunda da aşağıdaki belgeleri hazırlamalıdır.

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Mezuniyet durumunu gösterir belge ya da diploma örneği
  • Adli sicil kaydı
  • Pratisyen ya da uzman hekimden alınan sağlık raporu
  • Varsa mevcut sürücü belgesinin aslı ve bir adet fotokopisi
  • Son 6 ay içinde çekilmiş olması şartı ile biyometrik fotoğraf
  • 18 yaşını doldurmamış adaylardan da veli ya da vasisinin muvafakat namesi.

Bu belgeler hazırlandıktan sonra doğrudan başvuru yapılabilecektir.

A sınıfı ehliyet nedir? A sınıfı ehliyet ile ne kullanabilirim?

M, A1 ve A2 sınıfı ehliyetleri kapsayan A sınıfı ehliyet, motor gücü 35 kw’yi geçen ve gücünün ağırlığına oranı 0,2’yi geçen motosikletleri kullanmak isteyen adayların tercih edeceği bir ehliyet sınıfıdır. Bu ehliyetin değişim süresi 10 yıldır.

A sınıfı ehliyet alma şartları nelerdir?

A sınıfı sürücü belgesi almak isteyen kursiyerin 20 yaşını doldurması gereklidir. Ayrıca en az 2 yıl süre ile A2 sınıfı sürücü belgesi sahibi olması ve bunu ibraz etmesi zorunludur. Eğer kursiyer 24 yaşının üzerinde ise A2 sınıfı ehliyet şartına bakılmaz.

A sınıfı ehliyet için hangi teorik dersleri almalıyım?

A sınıfı ehliyet için adaylar 16 saat Trafik ve Çevre dersi, 8 saat İlk yardım dersi, 6 saat Araç tekniği (motor) dersi, 4 saat Trafik adabı dersi olmak üzere toplam da 34 saat teorik ders görür.

A sınıfı ehliyet direksiyon eğitimi nasıldır?

Direksiyon eğitimi için sürücü kursu adaya motor gücü en az 35 kw olan bir motosiklet temin etmelidir. Direksiyon eğitim alanında ve ya simülatör yardımıyla en az 2 saat direksiyon eğitimi almalıdır. Ayrıca akan trafikte en az 12 saat eğitim almalıdır.

A sınıfı ehliyete ilişkin bilgiler bu kadar, dilerseniz Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün yayınladığı aşağıdaki broşürden gerekli bilgileri edinebilirsiniz.

 

a sınıf ehliyet

a sınıf ehliyet

a sınıf ehliyet belgeleri

a sınıf ehliyet belgeleri

A2 Sınıfı Sürücü Belgesi Nasıl Alınır? Şartları Nedir?

A2 Sınıfı Sürücü Belgesi ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

Bu yazımızda sizlere A2 sınıfı sürücü belgesi almak için gerekli olan bilgileri aktaracağız. Şu sorulara yanıt vermeye çalışacağız. A2 sınıfı ehliyet nedir? A2 sınıfı ehliyet alma şartları nelerdir? A2 sınıfı ehliyet ile ne kullanabilirim? A2 sınıfı ehliyet için hangi teorik dersleri almalıyım? A2 sınıfı ehliyet direksiyon eğitimi nasıldır?

A2 sınıfı ehliyet nedir? A sınıfı ehliyet ile ne kullanabilirim?

A2 Sınıf Sürücü Belgesi, M ve A1 sınıfı ehliyetleri kapsar. A2 sınıfı ehliyet, motor gücü 11-34 kw arası olan ve gücünün ağırlığına oranı 0,2’yi geçmeyen motosikletleri kullanmak isteyen adayların tercih edeceği bir ehliyet sınıfıdır. Bu ehliyetin geçerlilik süresi 10 yıldır. Sertifikanın sürücü belgesine dönüştürülme süresi 2 yıldır.

A2 sınıfı ehliyet alma şartları nelerdir?

A2 sınıfı sürücü belgesi almak isteyen kursiyerin 18 yaşını doldurması gereklidir.

A2 sınıfı ehliyet için hangi teorik dersleri almalıyım?

A2 sınıfı ehliyet için adaylar 16 saat Trafik ve Çevre dersi, 8 saat İlk yardım dersi, 6 saat Araç tekniği (motor) dersi, 4 saat Trafik adabı dersi olmak üzere toplam da 34 saat teorik ders görür.

A2 sınıfı ehliyet direksiyon eğitimi nasıldır?

Direksiyon eğitimi için adaya motor gücü 11-34 kw olan bir motosiklet ile eğitim verilir. Direksiyon eğitim alanında ve ya simülatör yardımıyla en az 2 saat direksiyon eğitimi almalıdır. Ayrıca akan trafikte en az 12 saat eğitim almalıdır.

A2 sınıfı ehliyete ilişkin bilgiler bu kadar, dilerseniz Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün yayınladığı aşağıdaki broşürden gerekli bilgileri edinebilirsiniz.

www.google.com

www.google.com

B Sınıfı Sürücü Belgesi Nasıl Alınır? Şartları Nedir?

B Sınıfı Sürücü Belgesi ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

Bu yazımızda sizlere B sınıfı sürücü belgesi almak için gerekli olan bilgileri aktaracağız. Şu sorulara yanıt vermeye çalışacağız. B sınıfı ehliyet nedir? B sınıfı ehliyet alma şartları nelerdir? B sınıfı ehliyet ile ne kullanabilirim? B sınıfı ehliyet için hangi teorik dersleri almalıyım? B sınıfı ehliyet direksiyon eğitimi nasıldır?

B sınıfı ehliyet nedir? B sınıfı ehliyet ile ne kullanabilirim?

B Sınıf Sürücü Belgesi, M, A1 ve A2 sınıfı ehliyetleri kapsar. B sınıfı ehliyet, otomobil ve kamyonet kullanmak isteyen adayların tercih edeceği bir ehliyet sınıfıdır. Bu ehliyetin geçerlilik süresi 10 yıldır. Sertifikanın sürücü belgesine dönüştürülme süresi 2 yıldır. Araçların motor gücü 3500 kw geçemez ve yolcu sayısı 8+1 den fazla olamaz.

B sınıfı ehliyet alma şartları nelerdir?

B sınıfı sürücü belgesi almak isteyen kursiyerin 18 yaşını doldurması gereklidir.

B sınıfı ehliyet için hangi teorik dersleri almalıyım?

B sınıfı ehliyet için adaylar 16 saat Trafik ve Çevre dersi, 8 saat İlk yardım dersi, 6 saat Araç tekniği (motor) dersi, 4 saat Trafik adabı dersi olmak üzere toplam da 34 saat teorik ders görür.

B sınıfı ehliyet direksiyon eğitimi nasıldır?

Direksiyon eğitimi için adaya otomobil ve ya kamyonet ile eğitim verilir. Aday, direksiyon eğitim alanında ve ya simülatör yardımıyla en az 2 saat direksiyon eğitimi almalıdır. Ayrıca akan trafikte en az 14 saat eğitim almalıdır.

B sınıfı ehliyete ilişkin bilgiler bu kadar, dilerseniz Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün yayınladığı aşağıdaki broşürden gerekli bilgileri edinebilirsiniz. Sürücü kursuna vermeniz gereken evraklar aşağıda listelenmiştir.

www.google.com

www.google.com

C Sınıfı Sürücü Belgesi Nasıl Alınır? Şartları Nedir?

C Sınıfı Sürücü Belgesi ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

Bu yazımızda sizlere C sınıfı sürücü belgesi almak için gerekli olan bilgileri aktaracağız. Şu sorulara yanıt vermeye çalışacağız. C sınıfı ehliyet nedir? C sınıfı ehliyet alma şartları nelerdir? C sınıfı ehliyet ile ne kullanabilirim? C sınıfı ehliyet için hangi teorik dersleri almalıyım? C sınıfı ehliyet direksiyon eğitimi nasıldır?

C sınıfı ehliyet nedir? C sınıfı ehliyet ile ne kullanabilirim?

C Sınıf Sürücü Belgesi, M, B, B1, C1 ve F sınıfına giren araçları da kullanabilir.  C sınıfı ehliyet, kamyon ve çekici kullanmak isteyen adayların tercih edeceği bir ehliyet sınıfıdır. Bu ehliyetin geçerlilik süresi 5 yıldır. Sertifikanın sürücü belgesine dönüştürülme süresi 2 yıldır.

C sınıfı ehliyet alma şartları nelerdir?

C sınıfı sürücü belgesi almak isteyen kursiyerin 21 yaşını doldurması ve en az B sınıfı ehliyete sahip olması gerekir.

C sınıfı ehliyet için hangi teorik dersleri almalıyım?

Aday, en az B sınıfı ehliyete sahip olacağı için herhangi bir teorik ders almasına gerek yoktur.

C sınıfı ehliyet direksiyon eğitimi nasıldır?

Direksiyon eğitimi için adaya kamyon ve ya çekici ile eğitim verilir. Aakan trafikte en az 20 saat eğitim almalıdır.

C sınıfı ehliyete ilişkin bilgiler bu kadar, dilerseniz Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün yayınladığı aşağıdaki broşürden gerekli bilgileri edinebilirsiniz. Sürücü kursuna vermeniz gereken evraklar aşağıda listelenmiştir.

www.google.com

www.google.com

CE Sınıfı Sürücü Belgesi Nasıl Alınır? Şartları Nedir?

CE Sınıfı Sürücü Belgesi ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

Bu yazımızda sizlere CE sınıfı sürücü belgesi almak için gerekli olan bilgileri aktaracağız. Şu sorulara yanıt vermeye çalışacağız. CE sınıfı ehliyet nedir? CE sınıfı ehliyet alma şartları nelerdir? CE sınıfı ehliyet ile ne kullanabilirim? CE sınıfı ehliyet için hangi teorik dersleri almalıyım? CE sınıfı ehliyet direksiyon eğitimi nasıldır?

CE sınıfı ehliyet nedir? CE sınıfı ehliyet ile ne kullanabilirim?

CE Sınıf Sürücü Belgesi, C sınıfı ehliyetin bir üstüdür. Bu ehliyet alan sürücüler M, B, B1, C, C1, E ve F sınıfına giren bütün araçları kullanabilir.  CE sınıfı ehliyet, C sınıfı ehliyet gibi kamyon ve çekici kullanmak isteyen adayların tercih edeceği bir ehliyet sınıfıdır. Ayrıca romörklu kamyon kullanabilir. Bu ehliyetin geçerlilik süresi 5 yıldır. Sertifikanın sürücü belgesine dönüştürülme süresi 2 yıldır.

CE sınıfı ehliyet alma şartları nelerdir?

CE sınıfı sürücü belgesi almak isteyen kursiyerin 21 yaşını doldurması ve en az C sınıfı ehliyete sahip olması gerekir.

CE sınıfı ehliyet için hangi teorik dersleri almalıyım?

Aday, en az C sınıfı ehliyete sahip olacağı için herhangi bir teorik ders almasına gerek yoktur.

CE sınıfı ehliyet direksiyon eğitimi nasıldır?

Direksiyon eğitimi için adaya kamyon ve ya çekici ile eğitim verilir. Akan trafikte en az 6 saat eğitim almalıdır.

CE sınıfı ehliyete ilişkin bilgiler bu kadar, dilerseniz Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün yayınladığı aşağıdaki broşürden gerekli bilgileri edinebilirsiniz. Sürücü kursuna vermeniz gereken evraklar aşağıda listelenmiştir.

www.google.com

www.google.com

D Sınıfı Sürücü Belgesi Nasıl Alınır? Şartları Nedir?

D Sınıfı Sürücü Belgesi ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

Bu yazımızda sizlere D sınıfı sürücü belgesi almak için gerekli olan bilgileri aktaracağız. Şu sorulara yanıt vermeye çalışacağız. D sınıfı ehliyet nedir? D sınıfı ehliyet alma şartları nelerdir? D sınıfı ehliyet ile ne kullanabilirim? D sınıfı ehliyet için hangi teorik dersleri almalıyım? D sınıfı ehliyet direksiyon eğitimi nasıldır?

D sınıfı ehliyet nedir?

D Sınıf Sürücü Belgesi alan sürücüler M, B, B1, D1 ve F sınıfına giren bütün araçları kullanabilir.  D sınıfı ehliyet, otobüs ve minibüs kullanmak isteyen adayların tercih edeceği bir ehliyet sınıfıdır. Bu ehliyetin geçerlilik süresi 5 yıldır. Sertifikanın sürücü belgesine dönüştürülme süresi 2 yıldır.

Tır ehliyeti alma şartları nelerdir?

D sınıfı sürücü belgesi almak isteyen kursiyerin 24 yaşını doldurması ve en az B sınıfı ehliyete sahip olması gerekir.

D sınıfı ehliyet için hangi teorik dersleri almalıyım?

Aday, en az B sınıfı ehliyete sahip olacağı için herhangi bir teorik ders almasına gerek yoktur.

D sınıfı ehliyet direksiyon eğitimi nasıldır?

Direksiyon eğitim dersi:

  • B sınıfı sürücü belgesi alanlara akan trafikte en az 14 saat,
  • C1 sınıfı sürücü belgesi alanlara akan trafikte en az 10 saat,
  • C sınıfı sürücü belgesi alanlara akan trafikte en az 7 saat,
  • D1 sınıfı sürücü belgesi alanlara akan trafikte en az 7 saat direksiyon eğitimi verilir.

D sınıfı ehliyete ilişkin bilgiler bu kadar, dilerseniz Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün yayınladığı aşağıdaki broşürden gerekli bilgileri edinebilirsiniz. Sürücü kursuna vermeniz gereken evraklar aşağıda listelenmiştir.

d sınıfı ehliyet
d sınıfı ehliyet
d sınıfı ehliyet 2
d sınıfı ehliyet 2

Direksiyon Sınavı Örnek Videosu

Özel TUĞBA Sürücü Kursundan Görüntüler

Özel Batman TUĞBA Sürücü Kursu İletişim Adresi

Batman Adres : Belde Mahallesi 3262.sokak No:6/ab Hukukçular Plaza Altı, 72070 Merkez/Batman

Gercüş Adres : Bağlarbaşı Mahallesi Kazım Koyuncu Bulvarı No:22A Gercüş/Batman

GSM 1: +90 507 606 70 67

GSM 2: +90 531 355 61 55

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!