Sozialen Medien

#The Witcher: Kadim Dil nedir? #SosyalMedya #Tv #BB

The Witcher: Kadim Dil nedir?

2019 yılının Aralık ayında Netflix ile ekranlara gelen ve son aylarında dahil olduğu yılın en çok izlenen dizileri arasına giren The Witcher, ikinci sezonunda bilinen dünyasından çok daha fazla karaktere yer verecek.

The Witcher evreni sayısız türde canavarın yanında birçok farklı kökene ait dile de ev sahipliği yapıyor. Bunlardan en önemlisi ise Kadim Dil.

The Witcher 3: Wild Hunt oyununda Kadim Dil’den çevrilmiş bir metin

The Witcher dizisi genetik olarak geliştirilmiş bir canavar avcısı olan Rivialı Geralt, güçlü bir büyücü olan Vengerbergli Yennefer ve Cintra’nın prensesi Ciri’nin hikayelerini konu alıyor. Dizi, ilk sezonu süresince üç karakter üzerinden kronolojik anlamda çizgisel ilerlemeyen bir hikaye anlatarak ikinci sezona hazırlık yaptı. Bu tarz bir anlatım çoğu seyirci tarafından olumsuz karşılaşsa da, The Witcher’ın zengin dünyası ilerleyen sezonlarda Geralt’ın geçmişi ağırlıklı olmak üzere birçok yeni hikayeye daha adım atacak.

The Witcher evreninin yaratıcısı Andrzej Sapkowski, dünya içerisinde birçok farklı dil ortaya koymuş olsa da bunlardan yalnızca biri Netflix’e taşınabildi: Kadim Dil.

Dizinin ikinci sezonu 2021 yılı içerisinde yayınlanacak

The Witcher’da hakim olan Otak Dil, Kıta’nın Kuzey bölgesinde yaşayan insanlar tarafından kullanılıyor. Hen Ilinge, bir diğer ismiyle Kadim Dil ise Kıta’da yaşamış olan Aen Seidhe ve Aen Seidhe’den kültürel olarak uzak ve başka bir dünyada yaşamlarını sürdürmüş Aen Elle elfleri tarafından kullanılan dile verilen isim. Kadim Dil, Aen Seidhe elflerinin dili olsa da onlara özel değil. Evren içerisinde büyücülere kadar birçok isim bu dili konuşabiliyor. Nilfgaard, Skellige ve Zerikkania lehçeleri de Kadim Dil’den ortaya çıkmış durumda.

Sapkowski, Kadim Dil’i yaratırken Galler, İrlanda ve İskoçya gibi Keltik dillerden ilham aldı. Bunun yanı sıra Almanca, İngilizce, İtalyanca ve Latince gibi dillerden devşirilmiş elementlerle karşılaşmak da mümkün. Kadim Dil’i diziye uyarlamak için Game of Thrones’da Dothraki dilini yaratan David J. Peterson ile çalışıldı. Peterson, bazı değişiklikler yapsa da Kadim Dil’i tam anlamıyla temellenmiş bir dil hale getirebildi. Değişikliklerin önemli bir kısmını dile dair telaffuz kolaylaştırmaları oluşturuyor.

Sapkowski’nin kitaplarından uyarlanan The Witcher, ikinci sezonuyla 2021 yılında Netflix ekranlarında olacak.

Kaynak

Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz sosyal medya kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Film izlemeyi seviyorsanız Film.BuradaBiliyorum.Com sitemizi, Dizi izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!