Sozialen Medien

2020 yılının en çok beklenen 5 bilim kurgu filmi

2020 yılı hangi bilim kurgu yapımlarına sahne olacak? İşte 2020 yılının en çok beklenen 5 bilim kurgu filmi!

2020’li yıllara adım atmaya hazırlandığımız bugünlerde sinema endüstrisinin günümüze dek halen hiç değişmeyen önemli parçaları mevcut. Bunlardan biri de bilim kurgu türüne duyulan ilgi. Fütüristik teknolojiler, yepyeni dünyalar ve zaman zaman çok boyutlu hikayeleriyle sinemada deneyimlemekten fazlasıyla keyif aldığımız bilim kurgu türü, 2020 yılında da birçok alternatifle karşımızda olacak.

Çizgi roman uyarlamalarından nostaljik karakterlere, uzun zamandır beklenen devam filmlerinden blockbuster yapımlara kadar birçok farklı alternatifle karşılaşabileceğimiz 2020 yılında bilim kurgu türünde fazlaca seçeneğimiz olacak. İşte 2020 yılının en çok beklenen 5 bilim kurgu filmi!

5) Free Guy

Deadpool karakteri ile kariyerinde onlarca basamak birden atlayan ünlü aktör Ryan Reynolds, yalnızca tek bir yapıma bağlı kalan isimlerden olmadı. İlk Deadpool filminin başarısından bu yana birçok farklı yapımda boy gösteren aktör, bu sefer yine kendi mizah anlayışına tamamen uygun bir dünyada seyirci karşısına çıkacak.

Ryan Reynolds, Free Guy filminde ‘Free City’ isimli ve Grand Theft Auto ile Fortnite karışımı olarak tanımlanan bir oyunun içerisindeki NPC olarak rol alacak. Bir oyunun içinde olduğunu fark eden karakter, Molotov Girl isimli oyuncu ile karşılaşmasının ardından bu dünyadaki sınırların belirlenmiş çizgiler değil yalnızca kendine önüne koyduğu engeller olduğunu keşfedecek.

4) Ghostbusters

2016 yılında vizyona giren ve pek de hatırlamak istemediğimiz rebootun ardından Ghostbusters, yeni bir şans için beyazperdeye dönüyor. Söylentilere göre yeni filmde çoğunlukla orijinal kadrodan isimler yer alacak. Baş yazar olarak Dan Aykroyd‘un geri dönüşü de hayranlar için umut verici bir gelişme.

Ana hikaye hakkında henüz herhangi bir bilgi bulunmasa da Bill Murray‘nin Dr. Peter Venkman, Ernie Hudson‘ın Dr. Winston Zeddmore, Dan Aykroyd‘un ise Dr. Raymond Stantz olarak geri döneceği Ghostbusters, 2020 yılında beyazperdede olacak.

3) Bill & Ted: Face the Music

Keanu Reeves‘i son birkaç yılda neredeyse her filmde görmekten henüz sıkılmadıysanız, sizin için iyi bir haber var. Senaryosu 2010 yılında tamamlanan yeni Bill & Ted filmi, on yıl sonra vizyona girmeye hazırlanıyor. Reeves’in John Wick serisi ile birlikte hiç olmadığı kadar popüler olduğu bu dönemde stüdyoların çılgınca peşinden koşuyor olması, kendisinin en ikonik karakterlerinden biriyle geri dönmesine de aracı oldu. Theodore “Ted” Logan ve William ‘Bill’ S. Preston yıllar sonra bir kez daha maceraya atılacak.

Arafta sıkışıp kalan Bill ve Ted, evreni kurtarmak için yepyeni bir şarkı yazmak zorunda. Müzik endüstrisinden önemli isimlerin karşımıza çıkabileceği film, orijinal kadrodan da tanıdık yüzleri barındıracak.

2) Morbius

Jared Leto‘nun Joker performansı son birkaç yılın en tartışmalı konularından biri oldu. Suicide Squad filminin ilk fragmanıyla birlikte Heath Ledger‘ın ikonik performansının ardından bu rolü ilk kez üstleneceği öğrenilen Leto, büyük beklenti yaratmıştı. Ekran süresinin azlığı, filme ait sorunlar ve karakterin hiç de iyi yazılamamış olması gibi nedenler sonucunda Leto’nun Joker’i unutulmak istenen performanslar arasına girdi.

Ünlü aktör bu sefer bambaşka bir çizgi roman kahramanı için beyazperdeye dönecek. Jared Leto, Sony’nin Spider-Man evreninde yer alacak olan Morbius filminde kendi kan hastalığını tedavi ederken bir vampire dönüşen ünlü biyokimyager Michael Morbius’u canlandıracak. 2020 yılının Temmuz ayında vizyona girmesi planlanan filmin kadrosunda Matt Smith, Jared Harris ve J.K Simmons gibi önemli isimler yer alıyor.

1) Dune

Frank Herbert’in bilim kurgu edebiyatına kazandırdığı büyük değer Dune, günümüzün en başarılı genç yönetmenlerinden Dennis Villeneuve tarafından büyük ekrana taşınacak. Blade Runner 2049 filminin yönetmenliğini de üstlenmiş olan Villeneuve, iki filmden oluşacak uyarlamanın ilk filmini 2020 yılında vizyona sokmayı planlıyor. 80’li yıllarda yine beyazperdede boy gösteren Dune, günümüz teknolojisiyle muazzam bir bilim kurgu deneyimi yaşatma potansiyeline sahip.

Filmin neredeyse tümü prime dönemlerini yaşayan oyuncu kadrosunda Dük Leto Atreides rolüyle Oscar Isaac yer alıyor. Isaac’e Atreides’in oğlu Paul rolüyle Timothee Chalamet, Lady Jessica rolüyle Rebecca Ferguson, Gurney Halleck rolüyle Josh Brolin ve Baron Vladimir Harkonnen rolüyle Stellan Skarsgard eşlik edecek.

Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz sosyal medya kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Film izlemeyi seviyorsanız Film.BuradaBiliyorum.Com sitemizi, Dizi izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!