Allgemeines

#25,000$ kaybedince Bitcoin’den çıkış yaptı, hisselerde 700,000$ kaybetti

25,000$ kaybedince Bitcoin’den çıkış yaptı, hisselerde 700,000$ kaybetti

Amerikalı internet ünlüsü ve Barstool Sports’un kurucusu Dave Portnoy, hisse alım satımından 700 bin dolar para kaybettiğini açıkladı.

Bunu dün Twitter’da bir video yayınlayarak açıklayan Portnoy, “güçlü eller”in önemine vurgu yaptı ve “Elleriniz zayıfsa bu oyun size göre değil.” ifadelerini kullandı.

“Zayıf el”, uzun zamandır kullanılan, finans dünyasına ait bir jargon, Bu, bir hissenin fiyatı düşmeye başladığında hemen korkuya kapılıp satış yapan kişileri ifade ediyor.

Bazı hisse senetleri, son zamanlarda ciddi düşüşler yaşadı. ABD’li elektrikli araç devi Tesla buna en çarpıcı örnek. Tesla’nın hisseleri, şirketin 5 milyar dolarlık hisse satışı planını açıklaması sonrası düşüşe geçmiş, S&P 500 Endeksi’ne alınması beklenirken sürpriz bir kararla alınmadıktan sonra da bu düşüş şiddetlenmişti. 1 Eylül’de başlayan bu sert düşüş sonucunda Tesla hisseleri yüzde 30’dan fazla değer kaybetti. Şirketin piyasa değerinden de 160 milyar dolardan fazla bir miktar silindi.

Hisse alım satımında güçlü ellere vurgu yapan Portnoy, kripto para alıp satarken ise tam tersi bir tutum sergiliyordu. Yaz aylarında Bitcoin başta olmak üzere kripto para alıp satmaya başlayan Portnoy, 25 bin dolar kaybedince piyasadan çıkış yaptı. İnternet ünlüsü, Bitcoin’in yanı sıra Chainlink ile Orchid gibi kripto paralara da yatırım yapmıştı. Ağustos ayının sonlarında yaptığı açıklamada Portnoy, “Şu anda sıfır Bitcoin sahibiyim. Bekleyeceğim ve izleyeceğim. 25 bin dolar kaybettim.” demişti. Kripto para piyasalarından neden çıktığını ise şöyle anlatmıştı: “Kripto para piyasalarından çıktım, çünkü coin’ler her zaman yükselmiyor. Hisse senetleri ise her zaman yükselmeye devam ediyor.”

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz Genel kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Dizi || Film izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Kaynak

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!